Omlet bloggen

Sådan opfostrer du en killing

Killing, der står på på ranunkelgul Maya Donut katteseng

Hvad har fire poter, uendelig energi og opfører sig som et lille barn? Hvis du svarede “en killing”, har du ret!

At være en katteforælder er en sand glæde! Men har du nogensinde opfostret en killing? Kender du de forskellige forberedelser og forventninger, der følger med at være forældre til en miavende pelsbold? Vi har sorteret i tips og tricks for at give dig den bedste viden om, hvordan du med succes opfostrer en killing!

Forberedelse

Katteunger er født med deres øjne stadig lukkede og en ureguleret kropstemperatur. Derfor er det vigtigt, at de bliver hos deres mor i mindst de første 8 uger af livet for at få deres grundlæggende livsbehov opfyldt. Når man ønsker at bringe en ny killing hjem, giver det dig masser af forberedelsestid til at gøre alt klart i dit hjem, så din nye killing vil føle sig hjemme fra starten!

Den første ting du skal gøre er at identificere et rum i dit hjem, der vil være det udpegede “trygge rum” for din killing. Hvis du nogensinde har opdraget et to år gammelt menneskebarn, ved du alt for godt, hvordan livet er med en killing – de kommer i kontakt med ALTING! Det trygge rum skal være et sted, hvor alle potentielt giftige genstande er fjernet (dvs. planter, mad osv.), elektriske ledninger er ude for rækkevidde, og ukendte farer elimineres. Når dette rum er oprettet, kan du begynde at udfylde dette rum med alle dine killings væsentlige ting!

Ny tjekliste til killinger

Ligesom menneskebabyer kræver killinger en masse “ting” i de tidlige stadier af livet! Ikke kun for deres grundlæggende livsbehov, men for udviklingen af deres nysgerrighed, personlighed og engagement med andre. Her er et par af de “must-have” ting, du har brug for, når du opfostrer en killing:

  • Mad og vand: Ligesom babyer kræver killinger en specialiseret diæt i de første par uger af livet – mad, der er formuleret kun til killinger og er meget fordøjelig for deres kroppe, der stadig er under udvikling. Omlets Maya katteskål<span style=”font-weight: 400er et godt produkt at have til deres mad og vand, da det er næsten umuligt at vælte skålen og den er miljømæssigt sikker at spise fra!
  • Kattebakke: Det vil spare dig at bruge unødvendig spray senere, hvis du træner din killing i at bruge kattebakke tidligt. Hvor du træner din killing til at bruge badeværelset oprindeligt, er hvor de vil fortsætte med at gå på toilettet, så prøv at investere i en kattebakke, der kan vokse med din kat. Omlets Maya kattebakke er den perfekte løsning, da den ikke kun giver privatliv, men også fungerer som et stilfuldt møbel!
  • Indendørs kattetræ: Ude i naturen bruger katte træer af forskellige grunde: for at klatre og få overblik over deres omgivelser, at flygte og føle sig trygge og at kradse deres kløer for komfort. At have et indendørs kattetræ til din killing er ikke kun vigtigt for deres medfødte forståelse af livet, men er også sjovt og underholdende for dem! Omlets Freestyle indendørs kattetræ er det perfekte træ til dine killinger (og katte)! Dette er det sidste kattetræ, du nogensinde har brug for at købe!
  • Legetøj: Killinger tænker ikke på meget andet end én ting i de tidlige uger af livet: leg, leg, leg! Så jo mere legetøj du har klar til at engagere og underholde deres legende sind, des bedre!
  • Katteseng: Alle katte kan lide en god kattelur – især killinger, der kan slumre op til 20 timer på en dag! Og fordi de fleste katte kan lide at sove i en krøllet, indlejret position, er det vigtigt at finde en god katteseng! Omlets Maya Donut katteseng fås med et aftageligt og vaskbart betræk, hvilket gør det til den ideelle løsning for din killing til at sove og hvile, som de virkelig ønsker! Du kan endda tilpasse farven og benene for at gøre det til det perfekte supplement til dit hjem!

Når du bringer killingen med hjem

Nu hvor du har gjort dit “sikre rum” klart med alt det nødvendige killingetilbehør, er det blevet tid til at tage din miavende pelsbold med hjem! Når det handler om at opdrage en killing, er nøgleordene langsomt og stabilt! Lad os se på, hvad du kan forvente i løbet af de første par måneder af hverdagen med din nye killing:

8-11 uger gammel: De fleste opdrættere vil beholde killinger hos deres mødre indtil 8 ugers alderen, så på det tidspunkt, du bringer dem til dit hjem, vil de være mindst 2 måneder gamle. I løbet af disse første par uger sammen vil din killing stadig vokse udviklingsmæssigt og tilegne sig nye motoriske færdigheder. Så sørg for at lave masser af interaktiv leg! Dette vil hjælpe med at opbygge båndet mellem dig og din killing og hjælpe dem med at etablere grænser.

2 måneder – 4 måneder: Killinger oplever eksponentiel vækst i løbet af denne tid af livet! Har du nogensinde hørt om de “de frygtelige to-år”? Det er sådan set, hvad du kan forvente på dette tidspunkt! I denne alder har killinger cirka tre gange så meget energi som en voksen kat. Og hvis din killing er det eneste firbenede dyr i dit hus, så betragter de DIG som deres legekammerat! Så forvent at skulle lege MEGET med dem for at hjælpe dig med at knytte et bånd til hinanden!

4 måneder – 6 måneder: På dette tidspunkt er din killing nået teenageårene. Dette er det bedste tidspunkt at få dem steriliseret eller kastreret og begynde regelmæssige dyrlægebesøg til kontrol. Killinger begynder at blive mere territoriale på dette stadium af livet, så vær på udkig efter evt sprøjtning og afmærkning af ting og områder.

Killinger + kammerater

Uanset om dit hjem har en enkelt killing eller en familie fuld af firbenede venner, er der visse fordelagtige praksisser at følge, når du introducerer din nye kat til andre! Vi har udforsket forventningerne til at opdrage en killing solo, men hvad nu hvis du allerede har andre katte eller hunde eller børn derhjemme?

Flere killinger

At opdrage en killing kan være hårdt arbejde og også være fuld af sjov! Men at opdrage to killinger? Det betyder dobbelt så meget kærlighed! Det bedste tidspunkt at introducere din nye killing til en kammerat er, når denne kammerat også er en killing. Når de er unge, har killinger endnu ikke etableret en følelse af hierarki, så at lære og forstå livet med en ven på samme alder er en bonus for begge kattedyr! Sørg for, at begge killinger får lige meget opmærksomhed og legetid, for at sikre, der opstår et varigt bånd!

Killing og hund

Selvom naturen kan antyde, at katte og hunde ikke kommer sammen, er vi uenige! Med en lille smule tålmodighed og meget forberedelse kan du absolut opfostre en killing sammen med en hund. Det vigtigste at overveje, når man opdrætter disse to meget forskellige dyr sammen, er, at introduktionerne skal tage tid. I gennemsnit kan det tage alt fra 4 uger til 6 måneder, før katte og hunde har det komfortabelt med at bo sammen. Nøglen til dette forhold? Tålmodighed og vedholdenhed!

Killing og børn

Hvem elsker ikke en pelsede kat? Det gør de fleste børn! Men hvornår er det bedste tidspunkt at få en killing på, når du har børn derhjemme? Det er vigtigt at overveje dine børns alder, når du også overvejer at få en killing. Intet barn under 12 år bør have det fulde ansvar for at opdrage en killing, så vær sikker på, at der er en voksen, der kan tage sig af kattens ve og vel!

Pige sidder i seng og kigger på killinger i pudderlilla Maya Donut katteseng

Hvad man skal undgå

Glade killinger vokser op og bliver til glade katte, og at give de rette omgivelser til deres opvækst er en væsentlig faktor for deres udvikling. Lad os se på, hvordan man gør, når man opfostrer en killing:

GØR – Skab et trygt rum og miljø, hvor de kan føle sig godt tilpas og sikre.

GØR IKKE – Lad ikke din killing være for meget alene. De har brug for masser af opmærksomhed og hengivenhed i de tidlige stadier af livet for bedre at tilpasse sig som kærlige voksne katte!

b>GØR – Giv din killing specifik mad til dens voksende behov og kropsbehov.

GØR IKKE – Giv ikke din killing menneskemad! Ikke alene vil dette være potentielt skadeligt for dens fordøjelsessystem, men det vil også etablere skadelige grænser omkring mennesketmad senere i livet.

GØR – Lad din kat udforske omverdenen ud over dit etablerede “trygge rum”.

GØR IKKE – Lad din killing eller din kat gå udenfor uden opsyn! Tamme dyr har ikke de samme medfødte rovdyrinstinkter som vilde dyr og kan som følge heraf være i fare, hvis de efterlades udenfor uden opsyn. Overvej at anskaffe en udendørs katteindhegning som den perfekte løsning til at lade din killing (eller flere katte!) udforske livet udendørs uden at bekymre dig om sikkerheden!

GØR – Hav masser af tålmodighed, når du opfostrer en killing!

GØR IKKE – Forvent ikke for meget, for tidligt! Ligesom babyer tager det tid og tålmodighed at opdrage en killing. Og det vil være en belønning, der er værd at vente på!

Killinger er små engle med knurhår! De kommer til at tage lidt af din tid og de kræver meget ansvar, men frugten af dit arbejde vil være uvurderligt. Med den rette mængde kærlighed, tålmodighed og forberedelse vil de vokse op og blive store engle med længere knurhår!

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *