Omlet bloggen

De væsentlige ting at vide for hønsepassere

Mand og høne sidder og kigger ind i Omlet Eglu Cube

Vi elsker alle en lille efterårsferie væk fra hverdagens stress og jag. Lange gåture i landskabet med sprøde blade under fødderne. Eller måske endeløse timer indenfor, hvor du trygt slapper af og nyder lyden af fuglekvidder udenfor vinduet i dit hyggelige sommerhus. Men forresten… hvad med hønsene derhjemme?!

Hvis du ikke nåede en sommerferie i år, har du måske aldrig oplevet at være væk fra dine fjerklædte venner i mere end et par timer. Så hvad gør du egentlig, når du har truffet beslutningen om at holde fri fra dine høns?

Hvad er en hønsepasser?

Babysittere, hundepassere og endda kattepassere er begreber, vi alle kender, men hvad med en hønsepasser? Ligesom når du forlader din elskede hund i et par dage, er en hønsepasser en betroet person eller gruppe, der kan tage sig af dine høns i dit fravær. Dette kan være en ven, nabo, et familiemedlem eller måske en velrenommeret, betroet hønsepasser.

Hvor længe kan høns være alene?

At overlade din flok til sig selv er lidt anderledes end at efterlade et andet kæledyr, såsom en hund eller kat derhjemme. Disse fantastiske dyr er ret selvforsynende, så de kan være alene i op til 3 dage, før du skal overveje en hønsepasser. Når det er sagt, vil det ikke skade dine høner, hvis du får nogen til at holde øje med dem, selvom du kun skal væk i en dag eller to! Vigtigst af alt har høns brug for konstant adgang til mad og vand og nok plads i deres indhegning til at bevæge sig rundt.

Selvom høns kræver forholdsvis lav vedligeholdelse, ved vi alligevel hvor vigtigt det er, at du sørger for, at dine fjerklædte babyer bliver passet godt, når du ikke er der. Derfor, har vi lavet en liste over disse væsentlige ting, som vil hjælpe ikke kun den heldige udvalgte hønsepasser, men også berolige dig, og selvfølgelig sikre at dine høns er trygge, komfortable og glade mens du er væk, uanset hvor erfaren (eller uerfaren!) din hønsepasser er. Er du nu klar til at sige farvel til hønerne i et par dage? Her er de væsentlige ting at vide.

De væsentlige ting at vide

Et sikkert hønsehus

Den bedste måde at sikre, at dine høns er trygge på, er med et rovdyr-resistent hønsehus som f.eks Eglu Cube fra Omlet. Takket være det unikke anti-tunnelpanel vil nærgående rovdyr blive afskrækket fra at forsøge at bryde ind eller grave sig ind i gården, så du kan være sikker på, at dine høns vil have det bedste beskyttelsesniveau, mens du slapper af på ferien. Læs vores blogindlæg, Hvor robuste er Eglu Cube hønsehuse?, hvor vores Eglu Cube hønsehus virkelig bliver sat på en prøve (p.s. Det overlevede et angreb fra en bjørn!).

Ud over at være utroligt sikre, er alle Eglu hønsehuse specielt designet til at være enormt lette at rengøre. Så uanset om dine høns er i hænderne på en erfaren hønseholder eller uerfarne tante Tove, har det aldrig været nemmere at passe høns. Eglu Cubes glatte overflader, der er lette at gøre rene og den udtagelige møgbakke betyder, at din hønsepasser kan gøre dine høns’ hjem skinnende rent på få minutter! Se denne video for at opdage, hvor hurtigt det er, at gøre et Cube hønsehus rent.

Underholdning

Det er vigtigt at sikre, at dine høns er underholdt, uanset om du er til stede eller ej. Høns, der keder sig, kan føre til uønsket adfærd som f.eks egg eating, så det er vigtigt at holde deres hjerner mentalt stimuleret. Og ligesom med andre kæledyr kan du opmuntre til dette gennem leg. Inden du tager afsted, skal du sørge for, at dine høns har et dejligt have-setup, som du kan sikre ved hjælp af legetøj som f.eks. en Caddi godbidsdispenser og et Pendant Peck Toy, som nemt kan genopfyldes af din hønsepasser. Ikke alene giver hønselegetøj hønerne timevis af underholdning, men hjælper også med at forbedre hygiejnen i gården ved at holde maden væk fra jorden – endnu mindre rengøring for dine høners midlertidige forælder!

Væsentlige ting til dine fjerkræs legeplads

En anden god tilføjelse til dine høns, før du tager på ferie, er Omlets tilpasbare PoleTree hønsetræ. Vælg det perfekte sæt med siddepinde til din flok, saml træet i nogle få enkle trin, og så klarer dine høns resten! Det er en fantastisk mulighed for dine høns til også at vise deres imponerende siddeevner frem for deres hønsepasser

Hvis du føler dig tryg med at holde dine høns fritgående med din hønsepasser, vil Omlets Fritstående hønsetræ passe perfekt til din fjerkrælegeplads. Ligesom Poletree hønsetræet, kan det Fritstående hønsetræ fuldstændig tilpasses, så det underholder dine høns med siddepindene tilpasset deres evner og behov. Glem ikke at sætte din siddepinde op, inden du tager afsted, og giv dine høns chancen for at vænne sig til deres nye tilbehør.

En automatisk dør til hønsehuset

En automatisk for til hønsegården er også højt på vores liste til hønsepassere. Dette er et must-have, hvis du vil sikre dig, at dine høns’ rutine forbliver den samme, mens du er væk. Omlets automatiske dør til hønsehuse giver brugerne mulighed for at vælge mellem 3 unikke indstillinger, der passer til deres livsstil. Vælg lysindstillingen, så kan din automatiske dør automatiseres til at lukke ved solnedgang og åbne ved daggry. Tidsindstillingen betyder, at du kan vælge et nøjagtigt tidspunkt for åbning og lukning af døren, mens den manuelle indstilling giver hønseholdere mulighed for at styre døren, som de ønsker.

Dette gør den automatiske dør perfekt til, når du efterlader dine høns for at blive passet, vel vidende at du stadig kan have kontrol over hønsenes sengetid. Desuden har den automatiske dør indbyggede sikkerhedssensorer, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om, at dine fjerede venner sidder fast nogen steder.

Hvis du ikke har fået fingrene i et Eglu hønsehus endnu, så kan den automatiske dør stadig fastgøres til ethvert hønsehus i træ, hvilket maksimerer sikkerheden i dine høns’ indhegning, mens du er på ferie.

Den ultimative takkegave!

Du har klaret en uge væk fra dine høns! Du har uden tvivl savnet din flok, men husk, at de er blevet efterladt i kyndige hænder med vores guide til hønsepasseren! På nuværende tidspunkt overvejer din hønsepasser nok allerede at få et par høns selv (hvis de ikke allerede har anskaffet nogen!). Men det er også tid til at sige tak med den ultimative takkegave, og hvad er bedre end køkkentilbehør til at opbevare de lækre æg dine høns har lagt i løbet af ugen.

Omlets æggekarrusel er et godt valg, der fås i 3 farver, der passer til designet af ethvert hjem. Det er også en fremragende måde at holde hønseæg i datorækkefølge for at sikre optimal friskhed. Alternativt kan du vælge æggerampen som den ultimative takkegave til din hønsepasser. Det dristige design opbevarer op til 12 æg og holder dem bekvemt ved stuetemperatur.

Det kunne ikke være ikke nemmere at efterlade et kæledyr, uanset hvor længe du beslutter dig for at tage væk. Vigtigst er det, at du er sikker på, hvem du har besluttet at efterlade dine høns med, men med disse væsentlige ting at vide for hønsepassere, giver det dig en ferie, hvor du kan slappe af, og så lidt stress som muligt for dine høns!

Mand i Omlet walk-in hønsegård med Eglu Cube

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *