Omlet bloggen

Hvor meget kulde kan høns tåle?

Hvor koldt er for koldt til høns? Høns kan tåle koldt vejr, men kyllinger er mindre tilbøjelige til det. Den primære bekymring i kolde temperaturer er, om dine høns bliver våde. Hvis de bliver våde og ikke kan tørre, kan det give anledning til bekymring.

Vores guide guider dig gennem de optimale temperaturer for høns, hvordan du passer dine høns om vinteren, og hvilke racer der er mest hårdføre.

Hvor koldt er for koldt til høns?

Høns vil regulere deres temperatur og adfærd i overensstemmelse hermed, så hvor end mennesker kan leve, kan høner også trives. Høns kan tåle kulde selv under frostgrader. Dette gør hønsepleje om vinteren relativt simpelt, da der kun skal foretages få justeringer til din sædvanlige rutine. Det er kombinationen af kulde og vådt, der kan være potentielt dødelig, så det er vigtigt at sikre, at dine høns har et dry hønsehus. Enhver af dine fugle, der bliver gennemblødte, skal tørres med håndklæder. Påføring af vaseline på deres kamme vil forhindre forfrysninger og hjælpe dem med at tåle kulden.

Ideelle temperaturer for voksne høner

Mens høner kan tåle kulde, er deres foretrukne temperaturer omkring 21 grader. Du vil opdage, at dine voksne høner kan overleve kolde temperaturer til teenageårene. Vi anbefaler dog, at du har et termometer i dit hønsehus for at holde øje med temperaturen. Du vil forhåbentligt opleve, at isoleringen af ​​dit hønsehus og den varme, som hønerne selv skaber, er nok til at hjælpe dem med at tåle kulden.

Ideelle temperaturer for kyllinger

Kyllinger er langt mere følsomme over for kolde temperaturer og kan ikke tåle dem så godt som fuldvoksne høns. Dette skyldes både deres mindre størrelse og det faktum, at deres fjer endnu ikke er fuldt udviklet til at holde dem varme. Når dine kyllinger først klækkes, bør du holde dem ved omkring 32-35 grader. Herefter kan du reducere temperaturen omkring -15 grader om ugen, indtil du kommer ind i intervallet 21-23 grader.

Hold dine høners hus varmt og behageligt

Den slags hønsehus du har gør en stor forskel på, hvor meget kulde dine høns kan tåle. Under rigtig kolde vintre kan et hus i træ med en dør der tillader træk hurtigt blive fugtig og halvfrossen – for ikke at sige fuld af træk. Denne fugt kombineret med det kolde vejr vil gøre vinteren sværere, da den bliver mere vanskelig for din flok at tolerere.

På den anden side vil et robust robust state-of-the-art hønsehus som en Eglu holde kulde og fugt ude – hvilket gør det muligt for høner at tåle det kolde vejr efter en travl dag i løbegården. Du vil opdage, at en Eglu vil holde sig meget varmere om vinteren end et hus i træ. Temperaturen i Eglu vil forblive moderat, når alle hønsene er lukket inde om natten. Vores Eglu’er er designisoleret, men hvis vinteren er koldere end normalt, kan du nemt tilføje ekstrem vejrbeskyttelse for yderligere at isolere dit hønsehus.

Du kan hjælpe dine baghavehøns med at holde varmen i frosten og hjælpe dem med at klare kulden ved at sørge for, at hønsene er rene og tørre. Ryd al sne, der er trukket ind på hønsens fødder, og læg et isolerende lag halm på gulvet. Dette vil hjælpe dine høner med at tåle det koldere vejr. . Hvis du også isolerer din hønsegårds, skal der stadig være noget ventilation, så de gasser, der frigives fra fuglenes ekskrementer, kan slippe ud.

En automatisk dør hjælper også med at holde boligen hyggelig. Det frarådes at installere en hønsehusvarmer – heller ikke dem, der er klassificeret til hønsehuse. Høns kan vænne sig til at være for varme hele tiden, hvilket kan være katastrofalt, hvis varmeapparatet svigter. Varmeforkælet fjerkræ kan dø af chok, når de introduceres til lavere temperaturer, da de ikke vil have vænnet sig til at kunne tolerere kulden.

4 tegn på, at din høne har det for koldt

Når du skal sikre, at dine høner tåler kulden, er det vigtigt at kende tegnene på, hvornår vejret kan have gjort dem ukomfortable. Her er hvad du skal være opmærksom på:

 • Pjuskede fjer
 • Sidder væk fra jorden
 • Et ben trukket op
 • Hudlapper og kamme er blegere end normalt

Dette er ikke tegn på nød, og så længe hønen kun tager en kort pause, i stedet for at ligge ned hele dagen, behøver du ikke bekymre dig. Hvis høns ikke vil spise, ser ud til at være i chok eller har misfarvede (blå eller sorte) kamme, hudlapper eller fødder, er det tid til at bringe dem indenfor for at varme dem langsomt op.

Sådan holder man høner tørre i kolde temperature

Selvom høns kan tåle kulde, så må de ikke blive gennemblødt. Dette er farligere end udendørstemperaturen eller den faldende sne – og vil i ekstreme tilfælde resultere i hypotermi. Alle berørte høns vil være stive og kolde at røre ved, og få brede øjne og ublinkende eller lukkede øjne. Hvis du finder en af dine høner i denne tilstand, så tag dem indendørs og pak dem ind i et varmt håndklæde. Når de kommer sig , så sæt dem i en beklædt æske et lunt sted i et par timer.

Hvad sker der, hvis en høne får det for koldt?

Kyllinger er mindre tolerante over for kulde og er mere modtagelige for lavere temperaturer end voksne høner. Hvis en ung kylling har sin fulde pels af fjer, vil den være ligeså tolerant overfor kulden som de ældre fugle. Kyllinger har dog brug for beskyttelse mod kulden og bør opbevares under en passende varmelampe. Enhver kylling, der skal klare sig selv i koldt vejr, dør.

Tips til pleje af høns i koldt vejr

Høns kan normalt tåle at tilpasse sig koldere klimaer, men hvordan kan du se, hvornår din flok har brug for lidt hjælp til at holde varmen? Følgende tips vil hjælpe dig med at have et kuld glade, sunde høns – også om vinteren. :

 • Undgå at vandet fryser – tjek det mindst to gange om dagen for at holde det fri for is. Hvis vejrudsigten lover frost, så tag vandtrugene ind om natten. Om muligt, kan du købe en vandvarmer designet til at forhindre frysning. Bordtennisbolde i vandet kan også forhindre frysning.
 • Høns vender normalt tilbage til hønsehuset i skumringen, men om vinteren kan du opleve, at dine fugle forsøger at få mere hakketid ud af de korte dage. Hvis dine høns har en tendens til at vandre rundt i mørket, vil en hønsefrakke med høj synlighed hjælpe dig med at finde dem. Frakkerne holder også fuglene komfortable, så de opfylder en dobbelt hensigt om vinteren for at hjælpe høns med at tåle kulden.
 • At give vejrbestandigt læ i hønsegården vil give hønsene et pusterum mens de tåler kulden. Du kan bruge hønsegårdsovertræk til dette formål.
 • Hvis du fodrer dine høns med nogen ekstra korn som en godbid før hønens sengetid, vil det fyre deres indvendige varmeovn op, mens hønerne fordøjer det natten over. Generelt vil høns spise mere mad i de kolde måneder for at tåle kulden, da mere af deres energi bruges på at holde varmen.
 • Beskyt kamme og hudlapper mod forfrysninger med vaseline.
 • Specialfremstillede hønsehusvarmere eller rugeplader kan placeres i lukkede rum som f.eks. stalde eller garager til høns, der kæmper med kulden, men bør bruges sparsomt. Og disse bør kun bruges i kort tid, og kun hvis der er nogen hjemme for at undgå en potentiel brandfare.
 • Hvis du ikke har en hyggelig Eglu, kan et hus i træ isoleres med bobleplast, pap eller gamle tæpper eller gulvtæpper.
 • Ekstra bundmateriale på gulvet i hønsehuset vil også hjælpe hønerne med at tåle kulden.
 • Nogle ejere kan godt lide at supplere deres høners kost med ekstra protein eller lidt saft for at øge deres fedtniveauer til vinteren. Fedt holder på varmen, og fuglen nyder godt af den tilførte næring.

Hvordan holder høner naturligt varmen om vinteren?

Hønens hemmelighed til at tolerere kulden er naturlig isolering. Dens fjer hjælper den med at holde på kropsvarmen og opvarme luften, der er fanget under dens dunede basisfjer. Når den er i hvile, er en hønes kropstemperatur 40-41,5 grader, med dens hjertefrekvens på omkring 400 slag i minuttet – bevis på et højt stofskifte, der gør fuglene rigtig godt klar til vintervejr.

At se høns kradse på den frosne jord eller spankulere gennem sneen, får dig måske til at undre dig over hvordan høns formår at holde deres fødder og ben varme. Det er trods alt en del af deres krop uden fjer for at holde det hyggeligt (medmindre du tilfældigvis har en race med fjer på benene som Cochin, Brahma eller Silkie). Svaret ligger i hønens benskæl, som holder på varmen til en vis grad. Den gennemsnitlige høne vil altid være i bevægelse og ikke holde alle sine tæer på jorden for længe.

Hjælper det høns med at tåle kulden når de sidder på deres pinde?

Ligesom mange andre fugle indtager høns ofte “stå på et ben”-positionen om vinteren, hvor de trækker et af deres ben op i mavens varme. Dette reducerer det samlede varmetab og forhindrer fødder og tæer i at fryse på den iskolde jord. Som alle fugle er høns varmblodede, og deres egen kropsvarme gør snart sin magi, for at hjælpe dem med tolerere kulden.

Sidning er den mest effektive måde for en høne at holde på kropsvarmen og tolerere kulden. En høne bukker sig ned, når den raster, med dens fjer fluffet op og benene stukket ind i hendes varme krop. Hvis der er nok plads, så installer en flad siddepind i dit hønsehus eller din løbegård. Dette vil gøre det muligt for hønsene at sidde uden at skulle krølle tæerne rundt om siddepinden, hvilket forhindrer deres tæer i at fryse i meget koldt vejr. En opadvendt gryde, en træstamme, palle eller andet let forhøjet rum vil give fuglene en flad overflade at sidde på, for at undslippe isen og sneen.

Kan høner fryse ihjel?

Høns kan normalt tåle kolde forhold og vil ikke dø, så længe de har et varmt hus at trække sig tilbage i når vejret bliver ekstremt. Kolde høns kan dog være mere modtagelige end normalt for sygdom og mider, og deres ægproduktion vil falde. Men de fleste høns vil simpelthen søge tilflugt i siddetræer og i redekasser, med fjerene fluffet ud for at klare vinteren.

De bedste hønseracer til koldt vejr

Mens de fleste høns kan tåle kulde, er der hønseracer der er mere egnet til kolde klimaer end andre. Her er top 5 for kolde temperaturer:

 • Plymouth Rock
 • Cochin
 • Australorps
 • Dominique
 • Rhode Island Red

Omlets kæledyrspleje

Omlet kan hjælpe dig med at passe dine høner og sikre, at de nyder hver årstid fuldt ud. Fra legegårde som hønerne kan løbe rundt i, til legetø som hønsegynger for at holde dem underholdt, er du sikker på at finde alt, hvad du behøver for at holde din flok sund og glad hele året!

Fire høns sidder sammen på en siddepind inde i en løbegård

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *