Omlet bloggen

Hamsterpleje for børn – sådan gør man, og sådan gør man ikke

Dreng interagerer med hamster i Omlet Qute hamsterbur med sin mor

Overvejer du at tilføje en hamster til din familie? Hamstere er sjove små venner, som er nemme at tage sig af og interagere med. Men, som med at ethvert kæledyr, er der nogle ting “man gør og ting “man ikke gør” når du skal passe en hamster.

Hamstere er et glimrende valg til førstegangs dyrepassere – især børn. De kræver ikke meget vedligeholdelse, men vil stadig lære deres ejere og dyrepassere om ansvar. Med den rigtige opsætning vil dit barn være i stand til at passe deres hamster og nyde det bånd, de knytter til deres kæledyr, når de passer, plejer og leger med det.

Hamstere og børn

Hamstere er medlemmer af gnaverfamilien, men i modsætning til de fleste gnavere har de ikke en mærkbar hale. De er nataktive af natur, men er meget livlige og underholdende, mens de er vågne. Deres kompakte krop gør dem nemme at håndtere for børn, og de kræver ikke omfattende pleje.

Der er mange ting ved hamstere, der gør dem til et perfekt første kæledyr for børn, men hamstere bør respekteres og håndteres korrekt for at undgå skader. Det er altid en god idé, at holde øje med dit barn, når de er sammen med deres hamster.

At lære dit barn at tage sig af deres hamster er en fantastisk lærerig oplevelse. Kæledyr som hamstere lærer ansvar, kærlighed og engagement. For at sikre, at alle er glade og har det sjovt, har vi skitseret de vigtigste hamsterpleje- “sådan gør man” og “sådan gør man ikke”.

Gør sådan her…

Hamsternes behov kan nemt opfyldes, så længe du tager følgende hamsterpleje i betragtning.

Sørg for, at alle respekterer hamsterens grænser

Som medlemmer af gnaverfamilien kan hamstere være skæve af natur. Hver hamster har sin egen personlighed, men vær forberedt på at bruge lidt tid på at knytte bånd til din hamster. Som de fleste kæledyr giver hamstere fingerpeg om, hvordan de har det baseret på, hvordan de ser ud og opfører sig. At forstå din hamsters kropssprog er vigtigt for at vide, hvornår din hamster er klar til at lege, eller når den prøver at fortælle dig, at den helst ikke vil håndteres eller forstyrres.

Vær kreativ med legetid

Når din hamster er klar til at lege, vil den sætte pris på variation uden for dens bur. Og at sammensætte et sjovt miljø for din hamster er også en glimrende mulighed for at vise din kreativitet frem. Anskaf noget hamsterlegetøj, som din lille ven kan nyde at lege med, eller lav en hamsterlabyrint af genbrugte husholdningsartikler. Se din hamster interagere med dens legetøj, finde vej gennem dens tilpassede labyrint, og nyde din ros for et veludført arbejde.

Giv en sikker plads til din hamster

Hamstere er dygtige og opfindsomme og er kendt for at være flugtkunstnere. Mens de higer efter at komme uden for deres bur, skal de altid overvåges nøje. Sørg for, at deres legeplads er omgivet af en passende legegård, som de ikke kan flygte fra. Men hvis din hamster tilfældigvis løber væk fra dig, er der måder at finde en hamster på i dit hjem.

Omlets Qute hamsterbur er designet til at holde hamstere sikkert inde. Ikke kun det, men dets stilfulde design er beregnet til at komplementere enhver indretningsstil – hvilket gør, at din hamsters indhegning passer ind i resten af ​​dit hus. Din hamster kan kunstfærdigt vises frem i din bolig som en værdsat del af familien, i stedet for at være begrænset til et ude-af-syne hjørne af dit hjem.

Qute hamsterburet er interaktivt, men du vil stadig gerne give din hamster masser af legetid uden for dens indhegning. At lege med din hamster giver den værdifuld mental og fysisk træning og styrker båndet mellem jer begge. Bare husk hvornår, hvordan og hvor du skal lege med din hamster:

Hvornår

Din hamster er klar til at lege, når den er vågen og aktiv, normalt om natten.

Hvordan

Håndter altid din hamster forsigtigt, så den ikke bliver forskrækket, og giv kreative muligheder for leg gennem legetøj eller hjemmelavede elementer.

Hvor

Skab et sikkert område, som din hamster ikke kan flygte fra eller skade sig selv i.

Rengør regelmæssigt din hamsters bur

En af de vigtigste opgaver, når du tager dig af din hamster, er at rense dens bur regelmæssigt. Hamstere kan godt lide at grave sig ned i deres bundmateriale, når de sover, og snavset bundmateriale kan give luftvejsproblemer, når de hviler. Din hamster vil holde sig selv ren, men det er op til dig at holde dens hjem friskt og rent.

Qute hamsterburet er nemt for børn at holde rent, og det tager kun et par minutter. Afhængigt af det bundmateriale, du bruger, er rengøring af din hamsters bur mindst en gang om ugen alt, hvad der er nødvendigt for at holde dens hjem hygiejnisk. Daglige pletrensninger omkring spise-, drikke- og legeområder vil også opfriske deres område.

Gør ikke sådan her…

Hjælp din hamster med at leve dens bedste liv, og nyd din tid sammen med den fuldt ud ved at huske på, hvad du ikke skal gøre i din hamsterpleje.

Giv dem ikke en dårlig kost

Din hamster er afhængig af, at du leverer deres mad og vand. At vælge en kvalitetsdiæt er vigtigt for at holde din pelsede ven sund og i god form. Størstedelen af ​​deres kost bør bestå af pellets formuleret til hamstere. Disse pellets er normalt blandet med frø og har alle de næringsstoffer, din hamster har brug for.

Hamstere nyder også godt af nogle friske madtilbud. Gode ​​valg omfatter:

  • Bladgrønt som grønkål, romainesalat eller mælkebøttegrønt
  • Agurk
  • Små stykker gulerod
  • Broccoli

Som en generel regel bør din hamsters kost bestå af 75% pellets og frø, 20% friske fødevarer og 5% godbidder. Frisk frugt vil blive betragtet som en godbid, ligesom kommercielt købte hamstergodbidder. Sørg for ikke at overdrive de søde sager – hamstere kan hurtigt blive overvægtige, hvis de bliver fodret med for mange godbidder.

Væk ikke en sovende hamster

Tving ikke din hamster til at lege, hvis den ikke er klar eller oplagt. Din hamster er et natdyr, så den sover det meste af dagen og er klar til at lege, når mørket falder på. Og husk: Væk aldrig din hamster fra en lur for at lege! Dit barn bliver nødt til at lære tålmodighed, når det venter på at lege med deres natlige kæledyr.

Nogle gange kræver omstændighederne, at din hamster bliver vækket fra deres lur. Dyrlægebesøg, burrensninger eller andre begivenheder kan få dig til at vække din hamster fra dens dvale. Vær sikker på at du vækker din hamster på den rigtige måde for ikke at skræmme dem.

Hold ikke hamstere af det modsatte køn

Generelt klarer hamstere sig bedst som enkeltbeboere i deres bur. De fleste typer hamstere er territoriale og sætter ikke pris på at skulle dele plads med andre. Der er nogle undtagelser, da visse typer hamstere nyder andres kammeratskab. Hvis du har en type hamster, der har det bedst som et par eller i grupper , skal du være sikker på, at du holder alle af samme køn sammen. Utilsigtede “unger” (baby-hamstere) kan nemt forekomme, hvis han- og hunhamstere er anbragt sammen.

Brug ikke bundmateriale af dårlig kvalitet

Hamstere graver som en del af deres naturlige adfærd. De gør det for sjov, for at finde et godt sted at sove og for at udforske deres omgivelser. Bundmateriale af høj kvalitet er afgørende for at holde din hamster sund.

Brug ikke træbaserede spåner til din hamsters bundmateriale, medmindre det er 100% asp. Andre typer træspåner kan være giftige for din hamster. Træspåner er stadig ikke det mest ideelle valg, da de ikke er bløde og kan klæbe til pelsen på langhårede hamstere.

Sigt efter støvfrit, blødt bundmateriale som papir. Ikke dit gennemsnitlige strimlet papir, disse typer bundmaterialer er bløde og luftige og ligner næsten strimlede bomuldskugler. Denne type bundmateriale er perfekt til at hvile, lave huler og grave.

Omlet og din hamster

Omlet ønsker, at dit barn får det bedste forhold til og den bedste oplevelse med deres hamster som muligt. Vores Qute hamsterbur blev designet med unge kæledyrsejere i tankerne for at give dem den unikke mulighed for at passe deres hamstere på egen hånd. Og det moderne og smarte design gør Qute til et bur, du ikke er ked af at vise i dit hjem. Det er virkeligt et hamsterhjem i dit hjem, og Qute hamsterburet fra Omlet har alt, hvad du, dit barn og din hamster nogensinde kunne ønske sig.

Børn leger med hamster i legegården

This entry was posted in Hamstere


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *