Omlet bloggen

Sådan forhindrer du en kat i at kradse vægge

​​Kat klatrer på Omlet vægmonteret Stak-kradsetræ

Du elsker din kat, og du elsker det hjem, du bor i med din kat. Men hvad gør du, når den kat, du elsker, kradser væggene i det hjem, du elsker? Det enkle svar er, at du ikke kan stoppe en naturlig katteadfærd, men der er ting, du kan gøre for at omdirigere og genoptræne dette instinkt. Læs videre for at få tips, tricks og produkter til at hjælpe med at stoppe din kat i at kradse dine vægge.

Hvorfor kradser min kat væggene?

Når det handler om katte, der kradser møbler, dirigerer vores pelsede venner ofte denne normale, men alligevel destruktive opførsel mod sofaen eller tæppet. Så når væggene i dit hjem ser ud som om de er blevet indrettet med linjer og mærker, kan det være meget frustrerende.

Men sandheden er, at alle katteracer kradser. Så den bedste måde at lære at omdirigere denne medfødte adfærd er bedre at forstå, hvorfor de gør det. Svarene ligger som regel i detaljerne. Når du ser din kat på bagbenene, strakt ud i fuld kradsetilstand på din væg, kan den minde dig om en træningsbevægelse, du selv har lavet. Det er fordi, kradseri for katte er en af de vigtigste måder, de bevæger sig og træner deres kroppe på.

Ud over træning bruger katte kradseri som en måde til at rense neglene, forbrænde stress og angst eller simpelthen bare en måde at modvirke kedsomhed på. For katte føles kradsehandlingen godt på deres kløer, poter og deres kroppe. Men det betyder ikke, at du vil acceptere at skulle have ridsede vægge. Med kradsetræer til katte som et vægmonteret kradsetræ, kan du hurtigt vende tilbage til kradsefri vægge, mens din kat stadig kan kradse løs.

2 grunde til at katte kradser vægge efter spisetid

Tager din kat væggene under kærlig behandling, efter den har spist middag? Der er faktisk to hovedårsager til, at den udviser denne specifikke adfærd:

  • Kræsen kat: Din kat kan ikke tale, så hvis den har noget at sige, vil den gøre det med handlinger. Og når det handler om kattefoder som den ikke kan lide, kan den kommunikere sin utilfredshed i form af at kradse væggene efter middagen. Det er lidt deres måde at sige, “Tak, men nej tak.” Så hvis du bemærker ridser efter måltidet, så prøv at ændre din kats kattefoder og se, om det løser problemet.
  • Kradseri markerer stedet: En anden grund til, at din kat kan lide væggene efter et måltid, er at lade andre dyr i huset vide, at dette er deres mad og de skal holde sig væk. Høfligt, selvfølgelig! Katte bruger kradseri som en måde at markere territorium på, og med små duftkirtler placeret på deres poter kan de undertiden kradse omkring deres madskåle for instinktivt at sende en besked om, at dette fodringsområde er optaget.

3 grunde til at katte kradser omkring kattebakken

De fleste katte er en ninja på toilettet. Med elegante manøvrer, går de stille og roligt ind og ud og videre med deres dag uden at du nogensinde mærker de brugte deres kattebakke. Så hvis du begynder at høre kradselyde fra kattebakken, er der et par forklaringer på hvorfor:

  • Kattebakken er fuld – Vores katte er gode ledsagere, men de er også gode kommunikatorer – hvis du ved, hvordan du lytter til dem. Så hvis du bemærker, at din kat pludselig kradser på væggene ved deres toilet, kan det betyde, at de fortæller dig, at kattebakken skal rengøres. En hurtig genopfriskning med nyt kattegrus burde løse problemet og gøre din kat glad for sit toilet igen.
  • Når katte trækker ud i toilettet – I naturen har katte ikke en kattebakke at ‘gå på potte’ i. Men de ved, at deres ‘potte’ efterlader en tydelig duft, så for at forhindre rovdyr i at finde deres placering, skraber de blade og jord over for at dække det. Og selvom vi har tæmmet naturen ud af kattene, har katte stadig den instinktive viden, at kradse på kattegruset for at dække ‘potte’ i kattebakken.
  • Helt ren – Hvad er det første, du gør, når du har været på toilettet? Vi håber, at dit svar er “vaske hænder”. Din kat kan lide at have det samme niveau af hygiejne. Ofte vil katte kradse væggene omkring kattebakken som en måde at rense deres poter på og fjerne overskydende grus, der bliver fanget mellem tæerne.

En af de bedste måder at bekæmpe vægkradseri ved kattebakken på, er, at give din kat et toilet, der løser alle disse problemer. Med Maya kattebakken, designet af Omlet, får din kat ikke kun en privat potte, men poserne med anti-tracking, der er nemme at rengøre gør også dit job lettere.

4 måder at forhindre din kat i at kradse væggene på

Faktum er, at der ikke er nogen sikker måde at forhindre din kat i at kradse væggene på. Men her er 4 måder, vi har afdækket, der helt sikkert vil omdirigere din kats vaner.

Installer et vægmonteret kradsetræ

Hvis du ikke kan forhindre din kat i at kradse dine vægge, så hvorfor ikke bare give dem det, de vil have? Sig goddag til Omlets vægmonteret Stak-kradsetræ . Et genialt design, der møder din kat præcis, hvor den er – ved væggen.

Lavet af et slidstærkt pap, der er både genanvendeligt og udskifteligt, vil din kat være tilfreds efter hver kradse-session. Og der er en bonus – det slanke bambusdesign gør denne vægopsætning til en velkommen opgradering til din kat og dit interiør.

Opret nye klatrepladser

Ud over at være naturlige kradsere, er katte også naturlige klatrere. Og når de ikke har måder at udforske deres naturlige adfærd på, vil de uundgåeligt vende sig mod at gøre ting, du ikke kan lide, såsom at kradse vægge, møbler og gulve. En af de bedste måder, du kan bremse din kats kradseri på, er med et klatretårn.

Omlets Freestyle indendørs kattetræ, er svaret på enhver kats bøn, da det giver alt den morskab og det eventyr, din kat søger i en komplet enhed. Vi konstruerede dette kattetårn med din kats behov i tankerne, til at være helt tilpasbart med et udvalg af forskelligt tilbehør til katte så din kat kan klatre, ridse og hvile sin vej til lyksalighed.

Giv mere opmærksomhed og motion

Som katteejere ved vi, at livet kan være travlt, og nogle gange kan legetid med katten blive forsømt. Men vi ved også, at denne manglende opmærksomhed kan føre til frustrerende resultater, så det er vigtigt altid at bruge lidt tid hver dag på lidt katteleg.

For at hjælpe med at forhindre din kat i at kradse væggene, kan du prøve at give den bare et par minutters mere opmærksomhed hver dag og se, hvordan dens kradsetid kan mindskes. Bare en hurtig skjuleleg med et kattelegetøj vil engagere din pelsede ven.

Spray med citrus

Ahhh… den søde sommerduft af citrus. For mennesker er denne lugt dejlig og aromatisk. Men for katte er citruslugten frastødende. Så for at forhindre din kat i at kradse væggene – eller enhver anden overflade eller genstand – skal du blot sprøjte en citrusblanding på det gældende sted og se hvordan din kat ignorerer stedet.

Du kan købe en citronblanding i butikken, eller prøve at blande din egen spray derhjemme. Bare fyld en flaske med vand, citronsaft og en appelsin for at skabe den lugt, din kat ikke skal kradse på.

Sådan passer du din kat med Omlet

Hos Omlet, forstår vi din kats adfærd og naturlige instinkter. Det er sådan, vi udfordrer kæledyrsnormen og skaber produkter, der giver din kat præcis, hvad den har brug for, og hvad den vil have. Fra stilfulde og holdbare kattetræer, til eventyrlige klatretårne og udendørs legepladser til katte, har vi forskellige muligheder til, hvad du har brug for for at gøre din kat glad. Og når din kat er glad, er du glad, og så er alt godt!

Kat, der klatrer ned af Omlet Freestyle indendørs kattetræ

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *