Omlet bloggen

Forhindr din kat i at kradse dit tæppe

Kat, der klatrer og kradser Omlet Stak-kradsetræ

Katteejere rundt om i verden kan blive enige om, at deres kattes dejlige kram og enkle søde bevægelser er det, der gør forholdet mellem menneske og kat så vidunderligt. Men lige så meget som vi elsker vores pelsede kattevenner, er deres medfødte adfærd med at kradse – især vores tæpper – ikke så elskværdigt. Katte kradser af flere grunde, og ejere vil ofte spekulere over, hvordan de kan stoppe dette destruktive tidsfordriv. Heldigvis har Omlet alle de oplysninger og produkter, du har brug for, for at forhindre din kat i at kradse dit tæppe.

4 grunde til, at din kat kan kradse dit gulvtæppe

At kradse er lige så vigtigt for katte som at trække vejret – det er bare en del af det at være kat. Så lad os se på alle årsagerne til, at din kat kunne kradse dit tæppe.

 • At kradse føles godt: Tænk på din egen daglige rutine. Hvad er det for nogle ting, du gør hver dag, der får dig til at føle dig godt bagefter Børste dit hår, vaske dit ansigt, barbere dit ansigt? For katte er det ikke anderledes at kradse. Det at kradse føles godt for katte og er en måde for dem at slibe deres kløer på.
 • At kradse er en kattetræning: Se på din kat, næste gang den kradser dit tæppe, dine møbler eller et kattetræ. Deres forben bevæger sig frem og tilbage, mens deres bagerste ben efterligner squats, vi laver i fitnesscentret.Ganske god træning, ikke?
 • Kradsen markerer stedet: Vidste du, at katte har små duftkirtler på deres poter? Og når de kradser, er det en kats måde at efterlade deres duft, eller deres markering, et bestemt sted. Så en grund til, at de kradser dit tæppe, er at efterlade en duftbesked til andre kæledyr om, at dette er deres territorium.
 • Giv mig opmærksomhed!: Nogle gange er årsagen til, at katte kradser tæpper af samme grund, som at småbørn tegner med farveblyanter på væggen. De vil bare have din opmærksomhed! Handlingen med at kradse er et kommunikationssignal om, at de vil have dig til at se på dem, klappe dem eller bare lege med dem.

At kradse gulvtæppet nær døren

Hvis du observerer at tæppet tættest på hoveddøren, bagdøren eller endda din soveværelsesdør er det sted, hvor din kat kradser mest, kan der være et par grunde til, at den valgte dette sted. Du og din kat har sandsynligvis et meget tæt bånd, men med det bånd kan der nogle gange forekomme separationsangst eller kattestress når du efterlader dem for at gå ud. I dette tilfælde bruger din kat kradsen som en måde for dem at vise deres følelser. Heldigvis kan du hjælpe dem ved at give din kat et bestemt sted at kanalisere den stress med et holdbart kradsetræ såsom Stak-kradsetræet fra Omlet.

En anden grund til, at din kat måske kradser tæppet ved for- eller bagdøren, er fordi den leder efter mere plads til at udforske og strejfe omkring. Mens vi har taget katte ud af naturen gennem domesticering, forbliver naturen nogle gange indeni din kat som en del af dens natur. Og den “vilde sans” er et behov for at udforske. Så giv din kat, hvad den ønsker, med en udendørs katteindhegning som Omlets kattegård . Når din kat ved, at den har mere plads til at strejfe udendørs, er der muligvis mindre sandsynlighed for, at den kradser på vejen ud.

Hvorfor kradser min kat tæppet om natten?

Gemmer din kat sine kløer til dit tæppe til om natten? Her er 3 grunde til, hvorfor din katteven er oppe og kradse hele natten, og hvad du kan gøre for at hjælpe.

 1. Hudproblemer: Allergier, hudinfektioner eller endda parasitter er alle problematiske sundhedsproblemer, der kan påvirke din kat. Og ligesom for os, har disse irritable problemer en tendens til at føles stærkere om natten, når vi fokuserer mere på at hvile. Kontakt altid din dyrlæge, hvis du har mistanke om hudproblemer, så du kan få professionel lægehjælp for at hjælpe din kat med at få det bedre.
 2. Kan ikke blive komfortabel: Har du nogensinde haft en urolig nat (eller flere nætter!) hvor du har vendt og drejet dig i sengen? Ofte er det fordi, du ikke kan finde dig godt til rette. Det samme kan ske for din kat. Uden en behagelig og støttende katteseng, kan din kat føle sig urolig om natten, hvilket uundgåeligt vil føre til, at den kradser på dit tæppe.
 3. Usikkerhed: Ligesom babyer og småbørn, der vågner midt om natten på udkig efter deres forældres sikkerhed og komfort, kan katte nogle gange gøre det samme. Men i stedet for at græde efter mor eller far, kradser de bare gulvtæppet. Men frygt ej – du kan hjælpe dem! Hvis du er åben for at lade din kat sove i din seng, så læg et kattetæppe på din seng, så den kan krølle sammen ved siden af ​​dig. Eller du kan endda give din kat sit helt eget sted som Omlets Maya indendørs kattehus for at give den ekstra følelse af sikkerhed.Tilføj en Maya Donut katteseng indeni for ekstra komfort og støtte!

De bedste tips til at forhindre din kat i at kradse tæppet

Fordi det er afgørende for din kats sundhed at kradse, skal du ikke at stoppe denne adfærd helt. Så betyder det, at dine tæpper bare skal forblive flossede og ødelagte? Ikke hvis du følger nogle af disse tips, som vil hjælpe med at opmuntre din kat til at kradse andre steder.

 1. Omdirigering: Den bedste måde at forhindre din kat i at kradse dit gulvtæppe på, er at give den noget andet lige så tiltalende at grave dens kløer ned i. Og for at gøre det skal du give din kat noget mere uimodståeligt end dit tæppe. F.eks katteurt – en af ​​din kats sande kærligheder. Bare placer noget katteurt de steder, din kat kan kradse, og så vil du hurtigt omdirigere den væk fra dit tæppe.
 2. Duftspray: Katte har en meget kraftig lugtesans. Og der er flere dufte, som din kat vil vende næsen væk fra, da lugten er for ubehagelig for deres næse. Du skal blot sprøjte en citrus-, lavendel-, pebermynte- eller citrongræsduft over hele gulvtæppet, og så vil din kat søge andre steder hen, for at få deres kradse-session.
 3. Rene tæpper: Vidste du, at katte har små duftkirtler på deres poter? Og en af ​​grundene til, at de fortsætter med at kradse dit tæppe, er, at de kan lugte, hvor de slap fra deres sidste kradse-session. Så jo mere du kan holde dine tæpper rengjorte og vaskede, jo mere kan du opmuntre din kats kradseadfærd andre steder.

Kat, der går langs Omlet indendørs Freestyle-kattetræ

Tilskynd til sund kradsen med et kradsetræ

Mens der er mange måder, du kan forsøge at forhindre din kat i at kradse dit gulvtæppe på, er der ingen tvivl om, at den bedste måde at tilskynde til sund kradsen på er med et kradsetræ. Omlets Stak-kradsetræ er den perfekte kradsemulighed på grund af dets holdbare genopfyldelige pap og stilfulde støttende design.

Vi har skabt Stak-kradsetræet med kattens medfødte instinkter i tankerne, til at være det sidste kradsetræ, du nogensinde har brug for at købe. Det slidstærke pap vil holde til din kats mange kradse-sessioner, og når det endelig bliver slidt, kan du genbruge eller kompostere det gamle og erstatte det med et nyt genopfyldeligt pap-Stak . Du kan nyde det elegante look og ​​Stak-kradsetræets bæredygtighed, mens din kat nyder at gøre det, de elsker!

Kattekradsetræer redder ikke kun dit tæppe fra flosser og flænger, men de giver også underholdning og nydelse til din kats liv. Så hvorfor ikke løfte din kats nydelse til det næste niveau ved at føje det til din kats kradsesjov med et kattetræ og kattelegetøj? Med vores brede udvalg af tilbehør til kattetræer, vil din kat kradse sig til en lykkelig dag, hver dag.

Tæppematerialer, din kat vil ikke kradse i

 • Uld – det kan være dyrt, men dette tekstil er ønskværdigt for dig, da kattekløer er mindre tilbøjelige til at komme ind i stoffet og trække det fra hinanden.
 • Nylonfiber – et billigere alternativ til uld, der minder meget om uld i sin holdbarhed og modstandsdygtighed over for kattekløer.
 • Tætvævet – tæpper, der har tætvævede bunker, er mindre tilbøjelige til at blive ødelagt af ridser fra katte sammenlignet med andre

Hold øje med anden kradseadfærd

Har du bemærket, at din kat kradser mere end blot dit tæppe? Får din sofa og vægge også opmærksomheden fra din kats kløer? Det er vigtigt at holde øje med præcis, hvad din kat kradser, så du ikke kun kan begrænse mængden af ødelæggelse, men også vide, hvordan du tilskynder til bedre kradsevaner.

Hvis du finder kradsemærker på din væg, kan du nemt omdirigere din kat til noget mere ønskværdigt, som f.eks. et vægmonteret kradsetræ. Og hvis sofaen eller stolen er blevet din kats seneste kradsefavoritter, så opfordr den til at blive ved med at kradse på noget bedre som en plastikrampe til katte der er forbundet til et kattetræ.

Pas på dine katte med Omlet

Katte af alle racer og deres naturlige adfærd til at kradse er en fortælling så gammel som tiden. Hos Omlet ved vi, at dette instinkt ikke kan stoppes og faktisk er et, der bør opmuntres på en sund måde. Og derfor fortsætter vi med at udfordre kæledyrsnormen og skaber produkter, der gør det muligt for din kat at være den bedste udgave af sig selv og samtidig bringe dig tættere på den. Fra holdbare kradsetræer, til eventyrlystne kattetræer, til behagelige kattesenge, og snavsfri kattebakker, laver Omlet produkter, der giver glæde og lethed til dig og din kat.

Hvid kat ligger på Omlet Maya Donut katteseng

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *