Omlet bloggen

Top tips til den første uge med en ny hvalp

Hvalp tygger på Omlet seng til hvalpe
Det er en meget særlig tid for alle involverede når man bringer en ny hvalp med hjem. Ligesom når man byder et nyt familiemedlem velkommen, vil din lille, pelsede tilføjelse uundgåeligt ændre dynamikken i din husstand. Og det kan føre nogle udfordringer med sig – snarere end barndom, skal du tackle det lille væsens “hvalpedom”. Det er vigtigt ikke at glemme, at selvom at det kan være en spændende tid, kan det også være en skræmmende oplevelse for dig og din hvalp. Men, at se den spændende verden gennem linsen fra din nye hundeven gør de første par rastløse nætter og tandproblemer det hele værd. Her er vores top tips til den første uge med en hvalp.

Tag lidt fri fra arbejde

Når du ved, hvornår du skal hente din hvalp, er det klogt at tage mindst en uges fri fra arbejde for at kunne være hjemme. Den første uge vil være en læringstid for dig og din hvalp, så det er en god idé, at du bruger denne tid sammen på at knytte et bånd, etablere en rutine og selvfølgelig have det sjovt. Det er også en mulighed for at begynde på toilettræning med din hvalp, og da hunde i denne alder har brug for at gå oftere på toilettet end voksne hunde har behov for, skal du være klar til at lade din hvalp komme ind og ud af hjemmet.

Du skal også have overvejet, hvad dine arrangementer vil være efter den første uges arbejde med din hvalp. Vil du være tilgængelig ofte for at holde øje med dem? Skal din partner arbejde hjemmefra? De fleste hvalpe under 10 uger kan ikke holde deres blærer i mere end en time, så du bør tænke på, om du er i stand til at leve op til ansvaret med din nuværende livsstil. Heldigvis er mange arbejdspladser nu hundevenlige , så det kan eventuelt være en mulighed for dig, når din hvalp bliver ældre.

Første indtryk tæller

De første par dage med din hvalp er afgørende for at etablere et stærkt og positivt forhold til dit kæledyr. Tag jer tid til at alle i husstanden interagerer med hunden; lege, kæle og klappe dem. Din nye hvalp kan også være lidt usikker på dig til at begynde med. Vær meget blid, når du håndterer den, så vil du langsomt udvikle dens tillid til dig og de vil blive fortrolig med din berøring, stemme og duft. Giv den noget hundelegetøj og beløn enhver god opførsel med godbidder.

Når dine venner og familie finder ud af, at du får en hvalp, vil de helt sikkert ønske at besøge jer, men tag det langsomt. Socialisering er nøglen til at have en velafrundet hund, men der vil være masser af tid for andre at møde din nye pelsede ven. Introducer folk til din hvalp gradvist, og glem ikke, at din hvalp ikke bør interagere med uvaccinerede eller ukendte hunde, samt besøge områder med ferskvand, områder, der vides at have et gnaverangreb, eller hvor som helst, som uvaccinerede hunde kunne have besøgt, indtil din hund selv er fuldt vaccineret.

Vær konsekvent med fodringstider

Hunde elsker rutine, så for at opretholde så meget konsistens som muligt er det klogt at følge den samme diæt, som opdrætteren eller internatet fodrede kuldet. Dette er især vigtigt, mens din hvalp allerede navigerer i en forvirrende ændring af deres miljø. Find ud af så mange oplysninger som muligt, før du henter din nye hvalp, så du har tid til at forberede dig og købe den passende mad. Når din hvalp er kommet hjem, skal du følge kosten så tæt som muligt, og hvis du skifter til en anden type mad, skal du gøre det gradvist for at undgå at forstyrre din hunds følsomme mave.

Find en hundeseng de kan have for evigt

Hvalpe sover… meget . Faktisk kan de bruge op til 20 timer af deres dag på at slumre, men efter en dag fyldt med zoomes og unoder, er det næppe overraskende, at din hvalp har brug for et behageligt sted at hvile. Det kan være fristende at lade din hund sove på din seng, især med dens uimodståelige hvalpeøjne, men i det lange løb vil din hund takke dig for at give den en seng designet netop til den.

Omlets Topology hundeseng er bygget til at kunne holde. Med en base af memoryskum, der former sig til formen af din hund og et udvalg af aftagelige topmadrasser, som du nemt kan rengøre, er Topology præcis den slags seng en hund drømmer om. Vores quiltet topmadras er perfekt til hvalpe. Den er lavet af et ultra-holdbart, slidstærkt materiale, som selv knivskarpe hvalpetænder ikke kan bide igennem. Du kan endda tilføje en hvalpepude under din topmadras for en endnu mere holdbar fornemmelse. Hvis din hvalp formår at tygge betrækket på Topology memoryskum-madrassen i stykker inden for 6 måneder, så man kan se det vandtætte madrasbetræk nedenunder, udskifter vi endda madrasbetrækket gratis. Læs mere om Omlets 180 dages hvalpegaranti her.

At få styr på din hvalps seng i den første uge betyder, at den snart forbinder sengen med at være dens trygge plads fra en ung alder. Og da du kan vælge mellem 3 størrelser, kan du finde den perfekte pasform til, når din hund er fuldvoksen. Sengen vil virkelig være et vigtigt midtpunkt fra ”hvalpedom” til alderdom.

Brug et bur

Hundeburstræning er uvurderligt og kan startes i løbet af din hvalps første uge derhjemme. Da du ikke kan overvåge din alt hvad din hvalp foretager sig dag og nat, kan et hundebur hjælpe med at holde din hund indelukket og ude af problemer i korte perioder, når du ikke kan være sammen med dem. Hundebure er også et meget nyttigt træningsværktøj og giver nervøse hvalpe deres helt egen hule.

Du kan endda tilføje en hundeseng, superbløde tæpper og noget hundelegetøj til din hvalps bur for at skabe et hyggeligt rum. Når din hvalp bliver ældre og begynder at rejse med i bilen, kan du endda tage dens bur med dig, så hunden føler sig hjemme og sikker på rejsen.

Omlet og din hvalp

Vi er dedikerede til at bringe folk tættere på deres kæledyr, og derfor designede vi Omlets hvalpeseng og vores hundebure med hvalpe i tankerne. Glæden ved “hvalpedom” bringer også et par udfordringer med sig, men med disse råd og Omlets innovative produkter kan den første uge med din nye hvalp gøres så stressfri som muligt.

Kvinde klapper hvalp, der sidder i Omlet Fido Studio hundebur

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *