Omlet bloggen

Hønsehuse for begyndere

Omlet Eglu Go Up hønsehus med vejrbeskyttelsesovertræk

Leder du efter et hønsehus til begyndere? Det bedste hønsehus for begyndere er dem, der kan vokse sammen med flokke og deres ejere – hvilket gør det til det første og sidste hønsehus, du behøver at købe. Der er meget, der afhænger af dine høns’ hjem: Deres sundhed, sikkerhed og komfort. Du vil også have et hønsehus, der er nemt og hurtigt for dig at rengøre og er behageligt at bruge. Omlets hønsehuse lever op til alle disse punkter – og mere til.

De bedste Omlet hønsehuse til begyndere

De bedste hønsehuse vokser med deres flokke og hønseholdernes erfaringsniveau. Og de bedste hønsehuse til begyndere er nemme at bruge fra starten, men også funktionelle og praktiske nok til selv den mest avancerede hønseholder.

Vi har gjort det nemt at holde høns for alle aldre og stadier af flokopdrættere. Omlets udvalg af Eglu hønsehuse giver ikke kun uovertruffen sikkerhed og komfort til de høner, de huser, men giver også ejere mulighed for at bruge mindre tid på rengøring og bekymring og giver dem mere tid til at nyde deres flok.

Alle vores hønsehuse er:

 • Lette at bygge
 • Nemme at rengøre
 • Rovdyrsikre
 • Har mulighed for at være flytbare med tilføjelse af vores hjul og håndtag
 • Er dobbeltvægsisolerede, for at holde din flok komfortabel hele året

Dit valg af hønsehus afhænger af din plads og hvor stor en flok du har til hensigt at holde. Når du har fået en ide om, hvor du vil placere dit hønsehus, og hvor mange høner du vil have, er du klar til at finde det hønsehus, der bedst passer til dine behov.

Typer af hønsehuse

Der er et par valg man skal foretage, når det handler om at købe et hønsehus til nybegyndere. Nogle populære muligheder er:

Hver type hønsehus har deres egne fordele, så du bliver nødt til at beslutte, hvilket valg der bedst passer til din livsstil og den plads du har. For eksempel, lader flytbare hønsehuse dig at flytte din flok rundt i din have, når du vil. Dette lader dine høner hakke i nyt græs og forhindrer enkelte pletter i din græsplæne at blive permanent beskadiget af hakkeriet. Store hønsehuse kan komfortabelt rumme op til 10 små racerhøns og kan også omdannes til hønsetraktorer. Hønsehuse i jordhøjde er bedst til høns, der ikke har stærkt behov for at ligge på rede, eller til haver, der er underlagt højdebegrænsninger.

Hønsehus af træ versus plastik

Frem for alt er det bedste hønsehus til begyndere et hønsehus af plastik. Der er mange grunde til at hønsehuse af plastik er bedre end hønsehuse af træspan>, da plastik er:

 • Nemmere at rengøre
 • Mide-resistente
 • Forrådningssikrede
 • Bedre isolerede
 • Fri for træk
 • Lettere at samle

Hvis du køber et hønsehus af plastik i begyndelsen af din hønseholderrejse, vil det tjene dig og din flok i de kommende år.

Pige og høns i en Omlet Eglu Cube i stor hønsegård

Hjemmelavede versus færdiglavede hønsehuse

Prøver du at beslutte om du skal købe eller bygge dit første hønsehus? Det er svært at bygge et ordentligt hønsehus fra bunden – især hvis du er en ny hønseholder. Høns har brug for specifikke ting, når det handler om deres hjem, og det er svært at gøre det rigtigt, når du bygger huset selv. De fleste DIY-planer ser æstetiske ud, men er ikke nødvendigvis så funktionelle, sikre eller praktiske.

Omlet hønsehuse leveres som et sæt, der skal samles og har alt hvad du behøver for at komme i gang med din flok med det samme. Vores designs har holdt høns sunde og glade i over et årti – så det kræver ingen overvejelser fra din side.

Valg af den perfekte størrelse hønsehus til din flok

Der findes et udtryk, som alle hønseholdere vil opleve på et tidspunkt: Hønsematematik.

Det bruges til at beskrive fænomenet med at anskaffe sig flere høns, end du oprindeligt havde til hensigt. Dette kan forekomme med det samme eller det kan tage et par måneder, men på et tidspunkt ønsker de fleste (hvis ikke alle) hønseholdere at få flere høns.

Når det er sagt, er det altid bedst at anskaffe det største hønsehus, som du kan med din plads og dit budget. Høns trives, når der er så meget plads som muligt til rådighed for dem, og ekstra plads løser problemet med den uundgåelige hønsematematik.

Hvad der skal være i dit nye hønsehus

Et godt hønsehus holder høns komfortable, sikre og afskærmede fra elementerne – men et godt hønsehus giver også underholdning og berigelse. Høns keder sig, hvis de ikke har nok stimulering, hvilket kan føre til adfærdsmæssige og sundhedsmæssige problemer. Sørg for at tilbyde en række ting for at holde din flok travlt beskæftiget, når de befinder sig i deres hønsehus’ forbundne løbegård. For at undgå kedsomhed, kan du prøve at udbyde følgende:

Jo mere plads og aktiviteter dine høns har, jo gladere og sundere bliver de. Nogle andre ideer til at holde kedsomhed i skak inkluderer: Servering af friske grøntsager i en Caddi godbidsdispenser til høns, socialisering med din flok, eller at flytte et flytbart hønsehus til et nyt hakkeområde.

Top tips til nye hønseholdere om at passe på hønsehuset

Nye hønseholdere skal huske følgende, når de passer og plejer deres hønsehuse:

 • Rengør dine høns’ hus dagligt for at holde det friskt og for at holde dine høns sunde og raske
 • Brug et lugtabsorberende bundmateriale som f. eks. fyrretræ eller spåner
 • Mindst en gang om ugen skal du fjerne siddepindende og møgbakken fra dit hønsehus og give dem en højtryksvask eller skrubbe med sæbe og vand
 • Saml æg dagligt for at afværge skruk høns og besøg fra rovdyr

At holde dit hønsehus rent er en af de bedste måder at sikre, at dine høns befinder sig i en sund atmosfære. Som de fleste fugle holder høns sig rene gennem rensning og støvbadning – men det er op til deres ejere at følge med i deres husholdning.

Vælg en løbegård som din flok vil elske

Passende tilbehør til de fleste hønsehuse er hønsegårde. Selvom du vil have, at dine høns skal have adgang til det meste af din have, vil der uundgåeligt være tidspunkter, hvor du vil holde dem lukket inde i en løbegård. Store løbegårde til høns giver flokken den fritgående følelse uden nogen farer.

Det bedste valg for at få et stort rum er en walk-in hønsegård. Den maksimerer ikke kun dine høns’ plads, men den giver dig mulighed for at gå rundt sammen med din flok og komme tættere end nogensinde på dine høns. Omlets walk-in hønsegård kan også til enhver tid forlænges for at rumme en voksende flok. Overtræk til walk-in hønsegårde kan tilføjes for at give din flok skygge fra solen eller en barriere mod sne, regn og vind.

Andre overvejelser, når du vælger dit hønsehus

Når du har undersøgt og valgt den type hønsehus, der passer bedst til din livsstil, skal du også overveje: rovdyr, de skiftende årstider og reguleringslove, der kan være gældende for dig.

Rovdyr

Omlet hønsehuse er designet til at beskytte mod rovdyr. Typerne af rovdyr varierer afhængigt af hvor du bor, og du kan regne med, at de på et tidspunkt kommer efter dine høner. Almindelige rovdyr, der er farlige for høns omfatter:

 • Grævlinger
 • Rovfugle
 • Ulve
 • Ræve
 • Slanger
 • Nabolagets hunde og katte

Tilføjelse af en automatisk dør til hønsehuset giver et ekstra lag af beskyttelse mod rovdyr. Den automatiske dør sikrer, at din flok lukkes sikkert ind i deres hønsehus hver aften, og den vandrette åbningsmekanisme gør det ekstremt vanskeligt for rovdyr at lirke den op.

Bantams slentrer ud af Omlet Eglu Go hønsehusdør

Årstider

Høns er utroligt modstandsdygtige og er skabt til livet udendørs. Men ikke alle racer klarer sig godt i ekstreme temperaturer. Derfor er det vigtigt at vælge racer, der passer til din lokations klima. Kolde hårdføre racer klarer sig typisk ikke godt i varmen, mens varmetolerante racer kan have det svært i den bitre kulde. Aldrende høns kan heller ikke klare de skiftende årstider, som de engang gjorde, og nogle mindre ændringer på hønsehuset kan hjælpe dem gennem de ekstreme temperaturer.

I områder, der oplever lange perioder med temperaturer under frysepunktet, kan man føje et vejrbeskyttelsesovertræk til dine høns’ hus som et ekstra lag isolering. Vejrbeskyttelse til forbundne hønsegårde i form af presenninger og overtræk kan også tilføjes for at holde dine høns beskyttet fra sne, regn og vind.

De samme presenninger og overtræk kan også bruges til varme vejrforhold ved at give skygge på varme dage. Høns klarer sig ofte godt i varmt vejr, så længe de har tilstrækkelig skygge og vand. Du kan også give dine høns frosne godbidder såsom korn for at hjælpe med at nedkøle dem.

Reguleringslove

Du skal altid huske at kontakte din bys/kommunes reguleringskontor for at sikre dig, før du tager springer ud i fjerkræejerskab.

Reguleringslove vedrørende høns vil ofte vedrøre:

 • Hvor mange høns du kan holde
 • Størrelsen, typen og placeringen af dine høns’ hus
 • Haner

Lokale love og regler om at holde høns kan variere. Så hvis du skal sørge for at tjekke de lokale regler for det område du bor i, før du køber dit hønsehus.

At holde høns for føste gang

Det er spændende når du får høns for første gang. Men glem ikke, at det er vigtigt at forberede sig, når du gør dig klar til at bringe din flok hjem. Sørg for, at du har tid, plads og forsyninger til dine høns, før du forpligter dig til at være en floks evige hjem. Nogle yderligere ting at overveje, når du holder høns, er:

 • Et sikkert, behageligt hønsehus
 • En hønsegård
 • Siddepinde
 • Mad
 • Fodertrug vandtrug

Sørg for, at alt dit udstyr er samlet, og gør dig bekendt med det, før du introducerer din flok. Det kan være at du ønsker at foretage mindre justeringer, såsom at flytte foderautomater og vandtrug eller siddepinde et andet sted hen, men størstedelen af dine høns’ opsætning skal være veletableret, når dine høns kommer hjem.

Dit første og sidste hønsehus med Omlet

At vælge dit hønsehus er en forpligtelse, men når skaberne af hønsehuset er lige så engagerede i høns og deres brugere som Omlet er, er du sikker på at få den bedst mulige oplevelse. Og glem ikke at have det sjovt med din flok. Tilbehør til dine høns løfter hønseholderi til et højere niveau, og hønsegodbidder hjælper dig med at hurtigt knytte bånd til dine høns.

Når du vælger Omlets hønsehus og tilbehør til dine høns, køber du ikke bare dit første hønsehus – det er det eneste hønsehus, du nogensinde behøver at købe. Medmindre du selvfølgelig bliver offer for hønsematematik og har brug for flere hønsehuse. Sig ikke, at vi ikke advarede dig!

Høne på Omlet fritstående siddetræ med Omlet Eglu Cube hønsehus bagved

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *