Omlet bloggen

De bedste hønsehuse

Dreng, der samler æg fra Omlet Eglu Cube hønsehus om sommeren

Omlets bedste hønsehus er sikkert, funktionelt og behageligt for hønsene, de huser, og nemme at rengøre og vedligeholde for deres brugere. Kort sagt, de bedste hønsehuse er dem, der bringer glæde til flokopdrættere og holder deres beboere sunde og trygge.

Men ikke alle hønsehuse er skabt lige. Et hønsehus i høj kvalitet kan kræve nogle investeringer på forhånd, men vil mere end opveje det i det lange løb. At vælge det bedste hønsehus kan virke overvældende, men ved at forenkle processen ned til sammenligning af kvalitet og funktionalitet, vil du være parat til at træffe det rigtige valg.

Sådan vælger du dit hønsehus

Når du skal vælge et hønsehus, betyder størrelse noget! Først og fremmest skal du beslutte, hvilken størrelse flok du vil holde for at bestemme hvilket hønsehus du har behov for. For de fleste hønseholdere udvikler et lille antal sig normalt til flere høns end oprindeligt planlagt (et fænomen kendt som “hønse matematik” for folk i fjerkræsverdenen). Ved at skaffe det største hus inden for dit budget, giver du plads til en potentielt voksende flok.

Dernæst skal du beslutte, om du har brug for en løbegård forbundet til dit hønsehus. Du gør dine høns mest glade, hvis du giver dem mest muligt udendørsareal uanset størrelsen på din flok. Hønsegårde der fås som standard med nogle hønsehuse er normalt ikke store nok til at give den fritgående følelse, men ikke alle hønseholdere er i stand til at give deres høns frie tøjler i deres haver. Forbindelse af en walk-in hønsegård til dine høns’ hus vil give masser af plads til din flok, hvor de kan fouragere og blomstre.

Endeligt, skal du fuldt ud afveje fordele og ulemper ved materialet i dit hønsehus. Traditionelt er hønsehuse lavet af træ, men mange hønseholdere skifter til hønsehuse i plastik. Der er mange grunde til dette, men en af de største afgørende faktorer, der påvirker denne ændring, er plastikkens levetid over træ.

Plastik vs hønsehuse i træ

Hønsehuse i plastik, som dem, der er designet af Omlet, kræver ikke sæsonbestemt vedligeholdelse. Fordelene ved plastik i forhold til træhuse er svimlende og kan spare hønseholdere for utallige timer og kroner i årenes løb.

Fordelene ved hønsehuse i plastik inkluderer:

Plastikhuse giver også et mindre gæstfrit miljø for mider, som trives i træhuse. Mider finder ly i træets riller og sprækker og trives i fugtige, porøse overflader. Regelmæssig rengøring af et hønsehus i plastik er den bedste og nemmeste måde at holde mider i skak på.

En af de største fejl, nye hønseholdere begår, er ikke at tage hensyn til den vedligeholdelse, der kræves for at holde hønsehuse i træ sikre og funktionelle for deres flokke. Selv vejrbehandlet træ vrider sig og rådner i elementerne over tid, hvilket medfører, at gårdens strukturelle integritet bliver kompromitteret. Tage skal udskiftes, maling skal genanvendes, og træk som følge af forskydning eller sætning kræver opmærksomhed. Afhængigt af det beløb, der er investeret i det oprindelige hønsehus, er det nogle gange mere omkostningseffektivt at udskifte hele huset i stedet for at reparere sæsonbetingede problemer.

Bedste hønsehus til store flokke (5-10 høns)

Omlets største hønsehus, Eglu Cube, kan rumme flokke på op til 10 små racehøns. Større racer af høns eller større flokke trives i denne størrelse hønsehus på grund af:

 • Rummeligt siddeområde
 • Opdelt redeområde
 • Skyggelagt område under hønsehuset
 • Bred redeplads til høns i alle størrelser
 • Dobbeltvægsisolering
 • Trækfri ventilation
 • Robust plastkonstruktion

De fleste høns har ikke noget imod at dele rede med andre høns, men efter den 5. eller 6. gæst på samme redested, kan høns opsøge alternative æglægningssteder. Eglu Cubes udvidede redeområde har kræsne høns i tankerne, hvilket giver dem rigelig plads til at finde et nyt sted at ligge på.

De bedste hønsehuse til mindre flokke (2-4 høns)

Måske bor du i et område, der begrænser antallet af høns, du kan holde, eller måske er du lige begyndt at holde høns og tøver med at få for mange høns på én gang. Hvis det er tilfældet, har Omlet også de bedste hønsehuse til dig!

Omlets Eglu Go hønsehus er et kompakt, jordnært hus, der er den perfekte størrelse til små flokke på 4 høns eller færre. Dette hønsehus er en god løsning for:

 • Små racehøns
 • Kyllinger på 12 uger eller ældre
 • Høner, der foretrækker at sidde på jorden
 • Sekundært hønsehus og redeområde til voksende flokke eller skadede høns

Hvis et hævet hønsehus stadig appellerer til dig, er Omlets Eglu Go Up hønsehus den hævede version af Eglu Go. Den ekstra højde gør det nemmere at rengøre og samle æg og giver ekstra plads under huset.

Kvinde rengører Eglu Go Up hævet hønsehus

Det bedste flytbare hønsehus

Hønsetraktorer giver fleksibilitet til hønseholdere og deres flokke. Hønsetraktorer er bærbare hønsegårde, med følgende fordele:

 • De kan nemt flyttes, så hønerne har adgang til friske hakkepladser.
 • De er flytbare hønsehuse der kan flyttes hurtigt og nemt
 • De er til gavn for hønseholdere i områder, der oplever barske vejrforhold

Omlets hønsetraktorer kan flyttes ubesværet af én person. Du skal blot bruge hjulene og håndtagene til at rulle din store floks hjem et andet sted hen. Når huset er på plads, frigører du bare hjulene og se så, hvordan din flok får travlt med at hakke rundt i deres nye, friske grønne område.

Bare fordi de er flytbar, betyder det ikke, at vi har sparet på funktionerne – Omlets flytbare hønsehuse har de samme fremragende funktioner som deres stationære modstykker. Brede siddepladser, udpegede redeområder og en robust konstruktion er komponenter i alle vores hønsetraktorer.

Bedste hønsehus med forbundet løbegård

En forbundet løbegård giver ekstra plads til høns, der måske ikke har et sikkert område uden for deres gård. Alle Omlet hønsegårde kan tilpasses med fastgjorte løbegårde i varierende længder, som også kan flyttes sammen med flytbare hønsehuse. Store flokke kan nyde op til tre en halv meters løbeplads, når de kombineres med et Eglu Cube hønsehus.

Den bedste mulighed, for masser af plads til din flok, er dog en walk-in hønsegård. Forbindelsessæt gør det hurtigt og nemt at integrere dit Omlet-hus eller den forbundne løbegård, eller du kan blot placere hele hønsehuset inde i løbegården. Omlets walk-in løbegårde gør det nemmere end nogensinde før at tilbringe tid med din flok og maksimerer dine høns’ udendørs plads.

Bedste hønsehus på et budget

Prismæssigt Eglu Go hønsehuset det mest budgetvenlige hønsehus fra Omlet. Sammenlignet med hønsehuse i træ af lignende størrelse, er prisen lidt højere. Disse billigere træhuse har dog brug for rutinemæssig vedligeholdelse og fuld udskiftning over tid, hvorimod Eglu Go ikke kræver samme vedligeholdelse.

Det er også værd at bemærke kvaliteten af ​​de forbundne løbegårde. Hønsehuse i træ svækkes i elementerne, hvilket får hønsenet til at løsne sig. De fleste hønsehuse i træ bruger klemmer til at fastgøre nettet til løbegården, men når træet rådner, trækkes disse klemmer nemt ud – hvilket efterlader dine høns sårbare over for rovdyr. Omlets forbundne løbegårde er robuste og holdes sammen af ​​vores innovative klemmer, der ikke rådner i elementerne. Afhængigt af galvaniseringsmetoden, chicken wire can bend and break under force from predators , kan rovdyr bøje og knække hønsenet, hvilket giver dem adgang til dine høns og deres æg.

Det nemmeste hus at rengøre

At holde dit Omlet hønsehus rent er umådeligt nemmere end at rengøre et træhus. Alle komponenter i Eglu hønsehusene kan fjernes og rengøres grundigt på få minutter, og hele huset kan højtryksvaskes for at give det en ekstra dyb rengøring. Omlets flytbare hønsehuse kan flyttes tættere på rengøringsområder for endnu nemmere adgang.

Rutinemæssig rengøring og desinfektion er vigtig for dine høns’ sundhed. Mider og andre parasitter, der almindeligvis opsøger høns lever i fugtige, porøse overflader, der ikke behandles. Hønsehuse i træ er ofte ynglepladser for mider, hvis de ikke behandles med insekticider – hvilket igen kan irritere dine høns. Den bedste metode til at bekæmpe mider er at forhindre dem i at tage fat. Plasthuse er ikke ideelle miljøer for parasitter, og daglig rengøring vil praktisk talt eliminere deres tilstedeværelse.

De bedste hønsehuse for at samle æg

Et hævet hønsehus er det nemmeste slags hønsehus at samle æg fra. Eglu Cube har en separat dør, der åbner til redeområdet, hvilket giver dig hurtig og nem adgang til friske æg. Især børn vil nyde, hvor nemt det er for dem at deltage i denne yndlingsaktivitet blandt hønseholdere.

Æg kan holde sig i hønsehuset i flere dage og stadig være friske, men at indsamle æg dagligt er altid den bedste praksis. Daglig indsamling af æg fjerner fristelser for rovdyr, giver dine høns plads til at lægge den følgende dag og giver dig mulighed for at vurdere dine høns helbred . Og, som du snart vil lære, er der intet som at samle et stadig varmt æg fra redekassen, lagt af en af dine egne høns!

Fornødenheder i hønsehuset

Når du har valgt det bedste hus til dine høns, er der valgfrit tilbehør, du kan tilføje for at gøre din oplevelse som hønseholder endnu mere behagelig – for både dig og din flok:

Prisvindende hønsehuse fra Omlet

Omlet har beskæftiget sig med at skabe de bedste hønsehuse på markedet i årtier. Vores hønsehuse, hønsegårde, og udvalg af hønselegetøj tilføjer glæde til flokopdrætternes liv og hjælper dem med at holde deres høns glade og sunde. Hvis du har spørgsmål om vores hønseprodukter, er du velkommen til at kontakte en af ​​vores Omlet-eksperter, og vi vil med glæde hjælpe dig med at starte din rejse som hønseholder.

Bantams slentrer ud af Omlet Eglu Go hønsehuset

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *