Omlet bloggen

Hamster personligheder forklaret

Hamster i dens bur, som napper i mad

 

Hamstere kan være små, men de har store personligheder pakket ind i deres små kroppe. Da de er nemme at passe på, er de gode kæledyr til ejere i alle aldre. Og når de får det rigtige habitat, vil hamstere glæde deres ejere ved at vise deres intelligente og livlige personligheder.

Hvordan bestemmes hamsterpersonligheder?

Ligesom hos andre kæledyr spiller forskellige attributter ind i, hvordan din hamster kan opføre sig. Mens personligheder er unikke for hver hamster, er nogle af de aspekter, der kan bestemme, hvordan de opføre sig, inkludere:

  • Køn
  • Race
  • Alder

Følgende faktorer hjælper dig med at beslutte, hvilken hamster der bedst passer sammen med din familie.

Hamster personligheder hos hanner vs hunner

Der er nogle vigtige forskelle, du skal overveje, når du opvejer, om du skal have en han eller hun. Begge kan være dejlige kæledyr, men det er vigtigt at overveje, hvordan deres respektive køn kan påvirke deres personligheder.

Hanhamster personligheder

Hannerne er generelt større end hunnerne og kan vokse længere, tættere pels, som kan kræve pleje. De er også typisk mere udadvendte og tolerante over for at blive håndteret. Hanhamstere kan være territoriale, men er typisk ikke så defensive over for deres rum som hunner. I det store og hele er hanhamstere kendt for at være afslappede og mere legende end hunner.

Hunhamster personligheder

Hunnerne er normalt mindre end hannerne og har en reproduktionscyklus der vil påvirke deres opførsel. En hunhamster vil være i løbetid hver 4.eller 5. dag og kan virke lunefuld i løbet af denne tid. Hunhamstere i løbetid kan blive aggressive over for deres ejere eller burkammerater, sove mere og være mindre tolerante over for at blive håndteret. Ud over at være temperamentsfulde udsender de også en musky lugt under deres løbetidscyklus, som kan være afskrækkende for deres ejere. Hunnerne er mere tilbøjelige til at være territoriale i deres rum overfor både mennesker og andre hamstere.

Hamsterpersonligheder hos 5 forskellige racer

Ligesom køn, kan den hamster race du vælger påvirke deres personlighed. Vidste du, at der er over 20 typer hamstere i verden? Mange af disse er vilde arter, der ikke er blevet tæmmet, som den mongolske hamster, den tyrkiske hamster og den europæiske hamster.

Kun nogle racer holdes som kæledyr på grund af deres menneskevenlige temperament og tolerance for at blive håndteret. Og blandt disse er nogle racer kendt for at være mere afslappede end andre – så sørg for at overveje racen nøje, før du anskaffer dig en hamster.

Syriske hamstere

Syriske hamstere er også kendt som “gyldne” eller “bamse” hamstere. Denne race er større end resten på vores liste, men er kendt for at være den mest venlige over for mennesker. De er afslappede, nemme at tæmme og bliver hurtigt glade for deres ejere og viser social adfærd med dem. De foretrækker dog et liv alene (selv i naturen) og klarer sig ikke godt sammen med andre hamstere.

Håndfodring af din hamster hjælper med at knytte et bånd hurtigt, og inden længe ser din syriske hamster frem til dine daglige besøg. De er også gode ledsagere til små børn, da deres størrelse gør dem lettere at håndtere.

Russisk dværghamster

Disse små, nysgerrige væsner trives i små grupper i naturen. Af denne grund er det bedst at holde mindst to, hvis ikke mere, for at genskabe denne sociale struktur. Der må dog ikke holdes mere end 2 hanner sammen – ellers kan de blive territoriale. Flere hunner kan sagtens bo sammen.

Fordi de binder sig til deres jævnaldrende, kan det være lidt sværere at binde sig til denne race. På grund af deres størrelse kan de være mere sky i starten, men vil varme op til mennesker hurtigere, hvis de bliver håndfodret.

Kinesisk dværghamster

Denne race er også kendt som “stribede” hamstere, og kan lide at leve et liv alene meget ligesom den syriske hamster. Denne lille race er hurtig, men vænner sig langsommere til deres ejere i starten. Den kinesiske dværghamster er genert af natur, og det kræver tålmodighed at tæmme den.

De kan tæmmes med daglig håndtering og håndfodring. Kinesiske dværghamstere er tilbøjelige til at bide, når de er bange, så det er bedst at gå langsomt til værks og undgå pludselige bevægelser eller høje lyde, mens du håndterer dit kæledyr. Med tilstrækkelig tid og engagement kan de vænne sig til at blive håndteret af deres ejere.

Roborovski dværghamster

De små “robo” hamstere er den mindste og mest aktive af tamme hamstere. De er faktisk så aktive, at de har været kendt for at løbe svarende til fire menneskelige maratonløb – hver aften. Da de er hamsterens “kolibrier”, er de meget hurtige og kan være vanskelige at fange og håndtere. De foretrækker også at leve i sociale grupper af samme køn.

Når de er aktive, larmer robo-hamstere mere end andre racer, og de vil motionere hele natten i deres bure. På grund af deres høje energiniveau er de ikke en afslappet, nuttet race og er ikke egnede til små børn.

Campbell russisk dværghamster

Denne race foretrækker at leve i par, men kan med succes holdes i en social gruppe. Og mens de måske ligner den russiske dværghamster i udseende, stopper ligheden der. De er faktisk kendt for at være meget territoriale og temperamentsfulde.

Denne race er ikke et godt valg for børn eller for dem, der ønsker at håndtere deres hamstere regelmæssigt. Campbell russiske dværghamstere har fået ry for at være bidere – og bider sig nogle gange fast i deres ejeres finger. Mens hver hamster er helt sig selv, skal man være forsigtig, når man overvejer denne race.

Bring det bedste frem i din hamster

For at få det bedste frem i dine hamstere og få dem til at vise deres fulde personligheder, har de brug for stimulering og motion – og et sted at gå ned, når de er færdige. Omlets Qute-hamsterbur giver dine små familiemedlemmer et sted at bruge både deres sind og kroppe til at føle sig bedst tilpas. Den er perfekt til enhver hamsterejer, fordi den:

  • Er let at rengøre på få minutter
  • Har integrerede fodrings- og motionsstationer
  • Giver dig mulighed for at placere din hamster i ethvert rum på grund af dets slanke design
  • Kan bruges til at transportere din hamster rundt i huset takket være udtræksbakken

Men selvom Omlets Qute har alt hvad du behøver for at tage sig af din hamster og imødekomme dens behov, kan du give berigelse uden for dens bur. Slip din kreativitet løs og design en hamster labyrint fra husholdningsartikler, eller få dine børn til at praktisere gør/gør ikke for hvordan de håndterer deres hamstere for at lade din hamster udforske verden udenfor dens bur.

Omlet og dine hamstere

Hamstere er gode starterkæledyr til børn eller som et supplement til en familie med andre kæledyr. Med Omlets Qute-hamsterbur, vil din hamster være godt beskyttet mod andre husdyr, samtidig med at det giver tilstrækkelig stimulering til at holde din travle, lille ven engageret og tilfreds. Og med tilføjelsen af hjul til hamsterburet , kan du tage din hamster med til andre områder af dit hjem for at sikre, at den føler sig som et elsket familiemedlem.

Hamster med pote op mod Omlet Qute-hamsterbur

 

This entry was posted in Hamstere


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *