Omlet bloggen

De bedste hønseracer til efteråret

Solnedgang over Omlets walk-in løbegård med Omlet Eglu Cube hønsehus

Der er mange referencer til forår og høns, men høns varer længere end bare én årstid. Faktisk er der nogle hønseracer, der foretrækker efteråret og dets køligere temperaturer. Men lige meget om du har forårshøns eller en efterårsflok, har vi produkterne til at holde dine høns glade hele året rundt.

Skal du have høns om efteråret?

Efterår og forår har meget til fælles: moderate temperaturer, ændringer i mængden af ​​dagslys og vegetation og en fantastisk mulighed for at prøve noget nyt. På grund af disse ideelle forhold er efteråret et glimrende tidspunkt at overveje at anskaffe sig høns. Her er nogle grunde til, at efteråret faktisk kan være bedre end foråret til at tilføje høns til din have eller eksisterende flok:

  • Kølere temperaturer betyder mindre stress for høns
  • Kortere dage tilskynder høns til hurtigt at lære deres raste- og opvågningsrutiner at kende
  • Mindre vegetation betyder flere godbidder og muligheder for, at du kan knytte dig til dine nye høns

Der er også kortere og mindre tæt græs om efteråret — hvilket giver dig den perfekte mulighed for at øve dig i at manøvrere din hønsetraktor eller placere dit hønsehus. Du kan også overveje at opdrætte kyllinger om efteråret i stedet for om foråret af samme årsager.

Hvorfor klarer nogle hønseracer sig bedre om efteråret?

Hvad gør en hønserace bedre end en anden, når det handler om årstidsbestemte ændringer og køligere temperaturer? Høns har fordele, der vises i den måde, de er bygget på, og som vil give dig et fingerpeg om, hvor sandsynligt det er, at de er fans af efteråret. Deres fjer, størrelse, og endda deres kamme og hudlapper er gode indikatorer for, om din høne er hårdfør om efteråret.

Da høns frigiver varme gennem deres kamme og hudlapper, har racer med større hovedudsmykning en tendens til at klare sig bedst i varmen. Omvendt er det mindre sandsynligt, at høns med mindre kamme og hudlapper oplever forfrysninger om vinteren. Magre kyllinger klarer sig bedre i varmen, og tunge høns klarer vinteren med lethed. Så hvis du vil have høns der er godt tilpas med årstidernes skiften, skal der findes en balance.

Vi har redegjort for nogle hønseracer der trives om efteråret på grund af deres generelle hårdførhed i alle temperaturer. Ikke alle hønseholdere vil opleve kolde temperaturer i løbet af efteråret, ligesom ikke alle flokke fryser om efteråret. De bedste høns at holde om efteråret er dem, der er både kulde- og varmetolerante.

Plymouth Rocks

Plymouth Rock-høns er kendt for deres hårdførhed i de fleste temperaturer. De har moderat store kamme, og selvom de betragtes som en tung race, er de ikke overdimensionerede. Plymouth Rocks er fremragende til at lægge store brune æg, og har en lang levetid på op til 10-12 år. Plymouth Rocks er typisk “barred”, hvilket betyder, at deres fjer er stribede i mønster. Deres sorte og hvide farve gør dem nemme at få øje på i efterårsløvet.

Rhode Island Reds er muligvis den mest populære hønserace, og er hårdføre i stort set alle klimaer. De er en race med to formål (opdrættet til både kød og æg), men er ikke så tunge som høns opdrættet udelukkende til kød. De har moderat store kamme og hudlapper og er fremragende læggere af brune æg. Rhode Island Reds er meget aktive, hvilket gør dem til et godt valg til efterårsbekæmpelse af insekter.

Brahmaer

Det kan godt være at de er store, men Brahmaer er overraskende tilpasningsdygtige til både varmt og koldt klima. Deres tætte fjer holder dem varme i køligere temperaturer, og så længe de har adgang til køligt vand og skygge, vil de klare sig fint, når vejret bliver varmere. Deres ben er godt beskyttet af deres fjer, men det er vigtigt ikke at lade dem stå i mudder – det kan kage deres luftige fødder til og føre til ømhed. På grund af deres størrelse vil Brahmaer ikke hoppe over dit havehegn for at prøvesmage din efterårshøst.

Australorps

Australorps er egentlig en mindre udgave af Orpingtons, men med lige så imponerende læggeevne, hvor verdensrekorden på 364 æg på 365 dage blev sat af en Australorp-høne. Ud over deres produktive æglægning er de både varme- og kuldehårdføre, og tilpasser sig let hver årstid. Deres unikke “bille-sorte” farve har en grøn nuance, når deres fjer er friske efter deres efterårsfældning.

Easter Eggers

De er ikke en officielt anerkendt race, men Easter Eggers er resultatet af at krydse en Araucana og enhver anden hønserace, der lægger brune æg. Resultatet er en regnbue af muligheder, hvad æggeskalsfarven angår: blå, grønne og endda lyserøde æg. Fordi de kan variere meget i udseende og bygning, er den type af Easter Eggers, der er bedst egnet til alle årstider, af medium bygning med små eller mellemstore kamme og hudlapper. Når det er sagt, er hybridracer kendt for deres sundhed og hårdførhed – hvilket gør dem til et glimrende valg at starte med om efteråret.

Orpingtons

Orpingtons er generelt anerkendt som en race, der klarer sig godt i kulde, men har i de senere år fået ry for at være tolerant over for det meste vejr. De kan være lidt tunge i det, men deres store kamme og hudlapper hjælper med at sprede varmen for at holde dem kølige i sommermånederne. Deres hovedudsmykning kan have brug for lidt vaseline om vinteren for at forhindre dem i at blive forfrosne, men da Orpingtons er kendt som “skødehundene” af hønseracer, burde det være en let opgave. Deres rige farver er et perfekt supplement til efterårspaletten.

Flokkeopdræt om efteråret

Uanset race har alle høns brug for et robust, behageligt hjem for at trives om efteråret. De køligere temperaturer, ændringer i vegetationen og kortere dage påvirker alt sammen, hvordan dine høns har det og opfører sig. Under denne særlige ændring i årstiderne undrer du dig måske over, hvordan hønseholdere kan forberede sig til efteråret. Nogle af de ting du skal huske, er:

At forberede dine høns til efteråret kan være en fornøjelig opgave, når du har den rigtige opsætning. Et hønsehus, der er nemt at rengøre hjælper dig meget med at forberede dig til efteråret, så du kan gøre det friskt og rent til den nye årstid på kort tid og uden for meget besvær.

Hakker dine høns i dine nyrivede løvbunker? Et hønsehegn er en hurtig og nem løsning til at forhindre dine flokke i at nå bestemte områder. Omlets hønsehegn fås i flere længder og kan arrangeres i enhver form, du ønsker. Og når årstiderne skifter igen, er stængerne nemme at hive op og flytte for at oprette et nyt område til dine høns.

Omlet og din efterårsflok

Omlet forsyner hønseholdere over hele verden med produkter, der ikke kun holder gennem årstiderne, men som giver ultimativ støtte og komfort til høns og deres opdrættere. Vores Eglu Cube hønsehuse, hønselegetøj, og hønseindhegning vil opfylde alle dine høns’ behov dette efterår – og gøre denne årstid, og hver årstid, til den bedste oplevelse med din flok.

Høns udenfor om efteråret

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *