Omlet bloggen

Sådan vænner man sine kyllinger til deres Eglu hønsehus

Små kyllinger i deres rugemaskine

Kyllinger vokser hurtigt, og snart vil det være tid til at overføre dine kyllinger til deres Eglu hønsehus. Deres rugemaskine vil begynde at føles overfyldt efter et par uger, og dine fjerede hønniker vil være klar til at spankulere ud i deres eget hønsehus. Vi er her for at hjælpe dig med at gøre flyttedagen til en let og stressfri oplevelse.

I hvilken alder kan kyllinger flytte ind i deres Eglu hønsehus?

Kyllinger er normalt fuldt fjerklædte, når de er seks uger gamle, men ikke alle kyllinger er klar til at bevæge sig ud af deres rugemaskine i denne alder. Selv om de har udskiftet deres pjuskede dun for modne fjer, er de stadig meget unge. Hos Omlet anbefaler vi at overføre dine kyllinger fra deres rugemaskine til deres Eglu hønsehus, når de er 12 uger.

At vente, indtil dine kyllinger er 12 uger gamle, vil give dem tid til at blive mere koordinerede og opbygge den styrke, de har brug for til at navigere på stiger, og give dem god tid til at blive fortrolige med deres stige-til-redekasse-skema.

From rugemaskine til hønsehus

Disse 12 uger vil gå hurtigt, så sørg for at forberede (og nyde) dine kyllingers tid i rugemaskinen. At passe nyudklækkede kyllinger er spændende og vil sætte tonen for resten af ​​dit forhold til dem. At håndtere dine kyllinger dagligt vil hjælpe med at knytte et bånd, og inden længe vil dine kyllinger stole på dig, og der er ikke noget bedre tidspunkt, end når de er i deres rugemaskine til at kickstarte dette forhold. Når først din lille flok har tillid til dig, vil det gøre deres overgang til deres hønsehus endnu nemmere.

I mellemtiden kan du opsætte din floks walk-in hønsegård til at tage dine kyllinger med udenfor, når de er fuldt fjerklædte. Hold disse udflugter korte for at sikre, at de ikke bliver afkølede eller tiltrækker andre dyrs opmærksomhed (inklusive dine andre kæledyr). Hvis du planlægger at bruge en automatisk dør til hønsehuse, kan du åbne og lukke den, mens dine kyllinger er på udflugt for at vænne dem til støjen. Vis din lille flok hvor deres fodertrug og vandtrug er, så de ved, hvor de kan finde dem, når de flytter ind.

Når dine kyllinger er 12 uger gamle og alle er sunde og glade, er det tid til at flytte til hønsehuset. Den store flyttedag bør baseres på vejret i stedet for en bestemt dato. Det må gerne være en solrig dag med moderate temperaturer – ideelt set mellem 18-26 grader. Undgå at flytte dine kyllinger på blæsende eller våde dage, og prøv at flytte dem så tidligt som muligt på dagen, så de kan opleve en hel dag og være klar til at gå i seng, når natten falder på.

Tips til dine kyllingers første nat

Hvis din rugemaskine bruger en rugeplade i stedet for en varmelampe, har dine unger måske allerede styr på at gå i seng om aftenen. Men at være i en rugemaskine er meget anderledes end at være ude i den store verden, så selv kyllinger, der har en etableret søvncyklus, kan blive overrumplet under deres første nat ude.

Først og fremmest skal du holde dine kyllinger beskyttet mod rovdyr. Eglu hønsehusenes tilknyttede løbegårde er rovdyr-resistente, men de vil være meget sikrere og mere komfortable natten over i rasteområdet inde i hønsehuset. Du skal muligvis manuelt putte dine kyllinger den første nat (eller to) og lukke døren, indtil de lærer, hvornår det er sengetid.

Hvis du har en Autodoor, fungerer hønsehus-lyset som et natlys, der fører trætte ben til sovepladsen. Dette er især nyttigt for kyllinger, der er opfostret med et hønsehus-lys – de vil forbinde lys med varme og vil søge det, når mørket falder på.

Nye kyllinger og den eksisterende hakkeordre

Hvis du introducerer dine kyllinger til en eksisterende flok, vil dine ældre høns hjælpe dem med at lære hønsehusets regler og tricks. Men ældre høns vil også lade nytilkomne vide, hvem der bestemmer. Hver flok kyllinger har et hierarki, og ved at forstå hakkeordren hos kyllinger, vil du være i stand til at genkende, hvad der er normal høne-adfærd, eller hvad der udgør mobning og behovet for at fjerne dine kyllinger for deres sikkerheds skyld.

De fleste kyllinger forstår hurtigt deres plads, ligesom de fleste høns i toppen af ​​hakkeordenen ikke er hensynsløse tyranner. Der er dog undtagelser fra reglen, så vær på udkig efter adfærd som:

  • Høns, der holder kyllinger væk fra mad eller ude af hønsehuset
  • Slagsmål, der er alvorlige nok til at resultere i blødning eller forårsage overdreven fjertab
  • Kyllinger, der holdes fastlåst

Hvis du bemærker, at dine høns ikke accepterer dine kyllinger i flokken, så prøv at oprette en tilstødende løbegård eller tilføje skillevægge til walk-in løbegårde til din opsætning for at give dem mulighed for at lære hinanden at kende gennem en sikkerhedsbarriere. Det er sjældent, at høns for evigt nærer nag til nyankomne, så vær tålmodig, men vær også bevidst om dine kyllingers sikkerhed.

Omlet og dine kyllinger

Vores produkter er designet til at holde din flok sikker – uanset deres alder, og til at gøre pasningen af ​​dine kyllinger en lettere opgave og en fornøjelig aktivitet. Omlets Eglu Cube hønsehus er perfekt til voksende flokke, især når det kombineres med vores walk-in hønsegård. Og ved at installere en Autodoor, får du ro i sindet fra starten. Gør flyttedagen til en fornøjelig og mindeværdig oplevelse for dig og dine kyllinger, og sæt tonen til et helt livs eventyr sammen.

Hønniker i deres Omlet walk-in hønsegård with Eglu Cube hønsehus

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *