Omlet bloggen

Hvornår kan kyllinger komme udenfor?

En hønemor, der passer sine kyllinger

Spekulerer du på, hvornår dine ynglede kyllinger kan komme udenfor? At opdrætte høns fra kyllinger er en spændende bestræbelse, men beslutningen om, hvornår det er sikkert at overføre dem til omverdenen, kan virke skræmmende. Som med de fleste planer er timing nøglen! Vi har fjernet gætteriet fra at overføre kyllinger fra yngel og ind i deres hønsehus og løbegård. Med hjælp fra et behageligt hønsehus og den viden, du skal følge, vil du føle dig tryg ved at vide, hvornår og hvordan du sikkert kan flytte dine kyllinger udenfor.

I hvilken alder er det sikkert for kyllinger at komme udenfor?

Hvis du har haft dine kyllinger, siden de blev udklækkede, eller fik dem kort efter, vil du huske, hvor bløde og dunede (og yndige) de så ud. De “dunede” fjer, der giver en kylling deres uklare udseende, varer ikke længe. Du vil snart bemærke, at dine engang bløde kyllinger begynder at se lidt lurvede ud. Dette helt normale (omend grimme) fænomen er simpelthen processen med at dine kyllingers voksne fjer, begynder at titte frem. Generelt bør du begynde at se disse voksne fjer når kyllingerne er mellem 7 og 14 dage gamle. Der er flere faktorer, der bestemmer, hvor hurtigt en kylling vokser deres voksne fjer, såsom:

 • Race
 • Diæt
 • Temperatur
 • Pleje

Når du har bemærket disse voksne fjer, der vokser frem mellem dine kyllingers fnug, er det tid til langsomt at begynde at sænke temperaturen på ynglen. Målet er at reducere deres varme med minus 15 grader hver uge, indtil temperaturen på ynglen og omgivelseserne er den samme. Dette gradvise fald i temperaturen vil yderligere hjælpe med kyllingernes overgang til livet udenfor.

Når dine kyllinger er 5 uger gamle, er de officielt blevet “teenagere”. De har måske et overbevisende sæt voksne fjer, men som de fleste teenagere er de ikke helt modne nok til at kapere omverdenen! Når dine “teenage” kyllinger er 6-8 uger, er det tid til at overveje at lade dem få nogle overvågede udendørs udflugter.

3 vigtige faktorer, der skal overvejes, når du tager kyllinger udenfor

For at hjælpe dig med at afgøre, om dine kyllinger er klar til at tilbringe noget tid udendørs, skal du spørge dig selv:

 • Har mine kyllinger alle deres voksne fjer?

 • Er vejrtemperaturen over 15°C?
 • Vil de have et helt indelukket rum?

Når dine kyllinger er fuldt klædt i deres voksne fjer, kan de modstå temperaturer helt ned til 15 grader. Solrige dage er altid bedst til udflugter med dine kyllinger, og det er vigtigt, at de forbliver tørre for at hjælpe dem med at regulere deres temperaturer. En helt indelukket indhegning er afgørende for udendørs besøg – især hvis du ikke kan sammen med dem hele tiden..

Temperatur- og klimahensyn

Timing er nøglen, når du flytter dine kyllinger fra deres yngleplads til deres hønsehus og løbegård, men hvis dine kyllinger er mindst 6-8 uger gamle, vil de være i stand til at tolerere køligere temperaturfald. Hvis du har en hønsetraktor, vil du måske flytte den for at følge solen for at hjælpe dine kyllinger med overgangen fra kunstig varme til naturlig varme. Og hvis der er hyppige vejrudsving i de koldere måneder hvor du bor, kan du tilføje vejrbeskyttelse til ekstreme temperaturer til dine kyllingers hønsehus for at sikre, at de har det behageligt natten over, når de er mest sårbare.

Hvis du slipper dine kyllinger ud i de varmere måneder, giver et hævet hønsehus ekstra læ og skygge. Ligesom voksne høner kan kyllinger blive overophedede i varme klimaer. Sørg for at have masser af frisk vand til rådighed, og brug overtræk til hønsegårde for at give rigelige skyggefulde områder.

Rovdyrbeskyttelse for kyllinger

Når først dine kyllinger tilbringer lang tid udenfor, er det ikke altid muligt at overvåge dem. Et trygt hønsehus og en rovdyrsikret walk-in hønsegård er essentielle ikke kun for at opstalde høns, men også for at introducere kyllinger til det fri. Rovdyr mod høns er hovedsageligt aktive om natten, men der er også dem, der ikke ville forpasse en mulighed for kyllinger i dagtimerne.

Det skal bemærkes, at kyllinger er særligt sårbare over for rovdyr som slanger og eller mindre rovdyr, som kan stikke deres poter ind gennem nettet i hønsegården. For en ekstra sikkerheds skyld skal du pakke de nederste 120 cm af dine kyllingers udendørsløbegård ind i hardwarestof for at beskytte mod disse rovdyr.

Overvej at give dine kyllinger masser af steder at “gemme sig”, hvis de bliver overstimulerede. Simple strukturer såsom opadvendte papkasser med indgange skåret ind i dem eller andre DIY-skjulesteder er tilstrækkelige. Og selvom dine kyllinger måske ikke er store nok til fuldt ud at udnytte hønsepinde, så har Omlets Fritstående hønsetræ let justerbare siddepinde i forskellige højder, der giver dine kyllinger mulighed for at øve deres klatrefærdigheder.

Hønemor

Nogle unger udklækkes og opdrættes naturligt under deres mødre. Høns kan blive skruk (sidder ovenpå æg for at få dem til at klækkes) når som helst på året, men vil normalt forsøge på at ruge æg om foråret. Hvis din høne er skruk om vinteren, er det bedst at afskrække hende ved at samle æg dagligt, da kyllinger, der er udklækket om vinteren, vil have det sværere end dem, der udklækkes i de varmere måneder. Hvis der, hvor du bor, har milde vintre, kan høns kan med held holde unger varme i temperaturer under frysepunktet, men skal overvåges for at sikre, at ungerne ikke efterlades uden opsyn for længe, når hønen går væk for at spise eller drikke.

Naturen vil gå sin gang, når unger efterlades til at blive opfostret af en høne. Høns vil give varme til deres kyllinger, selv efter de er udklækket, hvilket gør dem til den, der er skruk. Gode hønemødre ved instinktivt, hvor længe deres kyllinger kan modstå fraværet af varme, og vil hjælpe deres unger med at tilpasse sig den omgivende temperatur.

Hvis din høne klækkede kyllinger i et hævet hønsehus, så overvej at flytte både hønen og kyllingerne til et hønsehus i jordhøjde for at undgå, at kyllinger falder ved et uheld, mens de følger efter deres mor. Alternativt kan du fjerne de udklækkede kyllinger fra hønen, når de er tørre, og lægge dem i en kyllingekasse.

Når du tager kyllinger udenfor i løbet af dagen

Hvis du har sænket temperaturen på kyllingekassen, skal dine unger være komfortable udenfor i temperaturer så lave som 15 grader, når de er 6-8 uger gamle. For vellykkede udendørsudflugter med dine kyllinger skal du vælge dage, der er solrige og varme. Start med korte besøg i din legegård og lad dem kradse og hoppe rundt.

Alle kyllinger er forskellige, men forvent tøven eller usikkerhed fra dine kyllinger i starten. Følelsen af ​​græs under deres fødder er meget forskellig fra halm, spåner eller kyllingekassens gulv. Udenfor er der mange syn, lyde og lugte, der er fremmede for yngelkyllinger, så start med korte besøg for at undgå at overstimulere dem. Sigt efter 10-15 minutter en eller to gange om dagen for at hjælpe med at opbygge dine kyllingers selvtillid. Sørg for at blive hos dine kyllinger under disse første par besøg for at se, hvordan de reagerer på deres omgivelser.

Efter flere dages korte besøg øges udendørstiden med 10-15 minutter hver par dage, og du skal selvfølgelig være opmærksom på vejrforhold. Inden længe vil dine kyllinger bruge mange dagslystimer på at vænne sig til deres faste hjem. Hvis du ikke allerede har gjort det, er nu det perfekte tidspunkt at begynde at lade dine kyllinger komme ud i deres hønsehus og løbegård mens de er udendørs.

Tjekliste til permanent flytning af kyllinger udenfor

Dine kyllinger er nu fuldt fjerklædte, har gennemført udendørsture med succes til deres nye hjem og trives. Det er tid til at gøre flytningen permanent! Sørg for, at følgende er opfyldt, før du flytter dine kyllinger udenfor på fuld tid:

 • Et trygt hønsehus som dine kyllinger har det godt med at gå ind i og være i
 • En forbundet løbegård, der er forstærket med yderligere rovdyrsikre foranstaltninger
 • Foder- og vandtrug, der er placerede i passende højder for dine kyllinger
 • Udetemperaturer på 15 grader eller højere, selv om natten
 • Dine kyllinger er mindst 6-8 uger gamle

Hvis du flytter dine kyllinger til et Eglu hønsehus, er den anbefalede alder 12 uger. Dette giver kyllingerne rigelig tid til at vokse til en størrelse, der er passende til designet af Omlet-hønsehuse. Siddepinde og stiger kan være en udfordring for kyllinger, der er yngre end 12 uger, og afstanden på netmaskerne i løbegården er designet med større kyllinger i tankerne.

Kan kyllinger være udenfor med andre høns?

Hvis dine kyllinger skal slutte sig til andre høns, skal du følge de samme trin, som du ville gøre, når du introducerer nye høner til din flok . Karantæneperioder behøver ikke at gælde for kyllinger, du selv har opdrættet i en rugemaskine, da du ville se tegn på sygdom i det tidsrum. Du bør dog langsomt introducere kyllinger til deres fremtidige flokkammerater for at minimere risikoen for skader. En legegård placeret inde i eller ved siden af ​​din eksisterende flok vil give dine kyllinger mulighed for at besøge dine andre høns sikkert.

Som altid, vil høns etablere en hakkeordre,, uanset hvor mange gange de har set hinanden gennem en barriere. Overvåg altid det første møde, når du introducerer nye medlemmer til en flok. Fjern hurtigt alle kyllinger, som høns ser ud til at hakke på, og overvej at huse dem eller de aggressive høns separat, indtil dine kyllinger er større.

Overvejelser om at lade kyllinger være udenfor om vinteren

De fleste hønseholdere vil være enige om, at foråret og forsommeren er de bedste måneder til at flytte deres kyllinger udenfor. Men i nogle klimaer, hvor der er koldt over halvdelen af året, kan det gøre forårets kyllingeopdræt lidt vanskeligere. I disse situationer er det bedst at holde dine unger i deres rugemaskine så længe som muligt – ideelt set indtil de er 12-16 uger gamle. Hvis dine unger er for store til at blive i kyllingekassen så længe, skal du sørge for at tage ekstra forholdsregler mod kulden. Forbered dine kyllingers hus og løbegård til vinteren som du normalt ville for voksne høns, i vished om, at din Eglu holder dine kyllinger varme. Yderligere vejrbeskyttelse til dit hønsehus kan tilføjes for at give ekstra isolering.

Har mine kyllinger det for koldt?

De samme tegn på at høns har det for koldt gælder også for kyllinger. Tjek dine kyllinger rutinemæssigt og hold øje med tegn på, at de har det for koldt, såsom:

 • Sløvhed
 • De putter sig sammen
 • De står med den ene fod hævet fra jorden
 • Misfarvning af kamme, hudlapper eller fødder

Hvis du bemærker nogen af disse tegn hos dine kyllinger i koldt vejr, skal du straks bringe dem indenfor. Varm dem ikke op for hurtigt, da det kan få dem til at gå i chok. Brug kun en varmelampe, hvis deres indvendige område er i et rum med træk, såsom en garage eller lade. Indendørstemperaturer over 18 grader vil være tilstrækkelige til langsomt at opvarme afkølede kyllinger. Hold dem inde, indtil de spiser og drikker normalt, og planlæg at lade dem komme ud igen, når udendørstemperaturerne stabiliserer sig.

hvornår skal kyllinger ikke være udenfor?

Der er nogle omstændigheder, hvor kyllinger ikke bør flyttes udendørs. Disse inkluderer:

 • Hvis dine kyllinger er yngre end 6 uger
 • Vedvarende temperaturer under frysepunktet, hvis dine kyllinger er yngre end 12 uger
 • Ved kraftig regn eller ekstremt vejr
 • Hvis dine kyllinger ikke nemt kan få adgang til deres hønsehus

Tjek altid vejrudsigten for at have en idé om temperaturer og nedbør i den pågældende uge, du planlægger permanent at flytte dine kyllinger udendørs. Hvis der forventes kraftig regn eller andre væsentlige vejrbegivenheder, udskyd flytningen indtil forholdene forbedres. Våde kyllinger har, ligesom deres voksne modstykker, svært ved at regulere deres kropstemperaturer, når de er våde.

Nogle kyllinger lærer hurtigt at bruge hønsehusstigen, mens andre skal kæmpe lidt mere for at lære denne teknik. Hvis du bemærker, at nogle af dine kyllinger ikke er i stand til at bruge en stige, så lav en rampe, som du kan lægge oven på stigens trin. Når de har fået styr på at bruge deres voksende fødder, kan du fjerne rampen.

Sidst, men ikke mindst, skal du være opmærksom på fugleinfluenza og dens udbredelse i dit område. Kyllinger har en lige så stor risiko for at få fugleinfluenza som voksne høns, men ved at bruge vandtætte presenninger til løbegården for at forhindre afføring fra vilde fugle, kan du i høj grad minimere den risiko.

Omlets prisvindende plejeprodukter til høns

Omlet sigter mod at hjælpe dig med at få succes med alle dine hønseholdsbestræbelser, herunder at støtte dig i din rejse med at opdrætte høns og kyllinger. Store hønsehuse hjælper med at rumme din voksende flok, og flytbare hønsehuse hjælper med at flytte dine kyllinger endnu tættere på dig, så du kan holde dem under opsyn, eller for at få dem tættere på deres fremtidige flokkammerater. Vores hønsehuse er fremragende førstegangshjem til kyllinger, og holder dem trygge og komfortable i alle klimaer.

Dreng samler æg fra Omlet Eglu Cube hønsehus om sommeren

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *