Omlet bloggen

Idéer til at modvirke kedsomhed hos hunde

Cocker Spaniel på Omlet rede-seng i Honeycomb Slate

Det er ingen hemmelighed, at hunde er smarte, men med en sådan intelligens følger et medfødt behov for at blive stimuleret. Selvom dine gåture på hverdage efter arbejde indimellem kan virke som en opgave, trives vores hundekammerater, når de bliver testet både fysisk og mentalt, så at finde aktiviteter, der hjælper med at modvirke kedsomhed hos din hund vil forhindre dem i at forårsage at din hund laver ballade. Her er nogle ideer til at prøve at holde din hund ude af problemer.

Hunde, der keder sig – spot tegnene

En hund, der keder sig, er faktisk ret let at spotte. Hvis du bemærker noget af det følgende, kan din hund måske forsøge at fortælle dig, at den har brug for mere underholdning.

Destruktiv adfærd

Gennemtyggede sko, afgnavede stoleben og løst fyld rundt omkring i dit hjem… lyder det bekendt? Destruktiv hundeadfærd er frustrerende, men bag det hele er årsagen ofte kedsomhed. Men uden andre afløb for deres følelser, vil hunde ofte ødelægge din og deres egen ejendom.

Når det er sagt, er nogle former for adfærd, såsom at tygge, også forbundet med hundeangst, samt hvalpealderen, som du kan læse om i vores tidligere blog: Sådan omdirigerer du din hunds tygning.

Klynk og vuf

Lægger du mærke til, at din hund klynker og vuffer meget mere end normalt? Det er ikke usædvanligt, især for visse hunderacer, for at larme meget mere end andre, men hvis du observerer, at det bliver mere utrætteligt uden nogen åbenbar grund, kan dette være endnu et tegn på kedsomhed efter du har udelukket sygdom eller skader.

Svimmelhed?

At se din hund jage efter dens hale kan i første omgang være underholdende at se på, men hvis din hund gør det for ofte, kan det indikere et underliggende problem. Hos yngre hunde er denne adfærd højst sandsynligt ikke andet end en legende hvalp, der opdager, hvad den ting, der er knyttet til dem, er! Men hvis du har mistanke om, at din hunds halejagt er ved at blive en vane, skal du kontakte din dyrlæge. Skulle der ikke være noget at bekymre sig om, kunne du simpelthen have en hund, der keder sig, som har brug for lidt mere opmærksomhed.

Vedvarende pacing

Urolig hundeadfærd kan omfatte pacing. Hvis din hund går frem og tilbage i dit hjem på en hektisk måde med jævne mellemrum, så kan kedsomhed være grunden.

Jeg smutter nu!

Har du fået dig en Houdini-hund? En hund, der ofte forsøger eller lykkes i at løbe væk hjemmefra, er nok ude for at finde underholdning andre steder. At miste din hund af syne er en skræmmende oplevelse for enhver ejer, og når du sørger for et kærligt hjem, kan det være forvirrende, at de ønsker at forlade det. Heldigvis vil de fleste finde tilbage, og det er vigtigt aldrig at rette din frustration mod din hund. Se snarere dette som en mulighed for at give noget mere stimulering og underholdning.

Påtrængende opmærksomhed

Udover at klynke og gø, kan hunde søge opmærksomhed på enhver anden måde, som vil få deres ejere til at give dem opmærksomhed (selvom det betyder, at de får problemer!). Dette kan omfatte puf med poterne, at hoppe op på dig, tabe et stykke legetøj i dit skød og endda stjæle dine yndlingssko. En hund, der keder sig, er en påtrængende hund, så nøglen til at stoppe denne adfærd, er, at sørge for at give dem nok stimulation.

Løsninger, mod kedsomhed hos din hund

Nu da du ved, hvad du skal holde øje med, er her, nogle ting der kan gøre din pelsede vens liv mere opfyldt og lykkeligt.

Gå i gang med at grave

Hunde elsker at grave, især terriere såsom border terriere, Jack Russell-hunde og fox terriere. Men at se de har gravet baghaven op, er ikke så sjovt for os. Opmuntr i stedet deres graveinstinkter ved at skabe en gravekasse, de kan bruge inde i hjemmet. Alt hvad du behøver er en papkasse, noget sammenkrøllet papir og et par af deres yndlingsgodbidder begravet indeni. Eller du kan endda bruge et boldbassin, og gemme godbidder i bunden.

En hund egnet til formålet

Brugshunderacer blev oprindeligt opdrættet til at påtage sig opgaver som bevogtning, apportering og som hyrdehunde. Huskies, blev for eksempel avlet som slædehunde, mens Berner Sennen-hunde blev opdrættet som arbejdende gårdhunde til at drive kvæg og beskytte gården mod rovdyr.

I dag holdes mange racer som kærlige familiekæledyr, så det er ikke muligt for enhver hund at opfylde de behov, de oprindeligt blev avlet til at opfylde. At tilmelde dem til en aktivitet, der ligner deres tilsigtede “job”, kan hjælpe med at holde kedsomheden på afstand. At finde legetøj, lege gemmeleg, samle legetøj og kaste bolde i vandet, som den kan hente, er blot nogle få sjove aktiviteter, du kan indarbejde i deres rutine, afhængigt af din hunds race.

Tilbage til skolen

De er måske allerede færdiguddannede fra hvalpetræning, men der er masser af grupper til rådighed for voksne hunde. Dette kan være yderligere sessioner for at opfriske deres tricks eller endda agilitet. Hvis du ikke vil tilmelde din hund til en gruppe, kan du også oprette din egen hundeforhindringsbane derhjemme.

Hjernetræning til hunde

Med deres intelligens, der ligner et barn mellem 2 og 2,5 år, kan hunde virkelig drage fordel af hjernetræning som en del af deres rutine mod kedsomhed. Hjernetræningslegetøj, som tilskynder dem til at finde deres godbidder såsom snufflemåtter ellerKongs er let tilgængelige eller kan laves derhjemme.

Du kan prøve at bruge en muffinbakke fyldt med tennisbolde og godbidder gemt nedenunder. Eller hvorfor ikke bruge et par tomme yoghurtbægre eller kopper for at finde ud af, hvilken snacken ligger under?

Hunde-legeaftaler

Hunde-legeaftaler kan være en fantastisk måde for din hund at træne på. Måske har du en ven med en hund af samme størrelse, der kommer overens med din, eller du kan endda slutte dig til lokale grupper af ligesindede kæledyrsforældre. Men før du slipper din hund løs, skal du huske at læse vores råd til, hvordan du gør din hunds legeaftale til en succes.

Genovervej jeres rute
Den sædvanlige naturskønne gåtur kan være behagelig for dig, men det er vigtigt ikke at glemme, at en gåtur er for alle involverede – inklusive din hund. At udforske en ny gårute vil give din hund nyt territorium at udforske med næsen og også mulighed for at prøve træning i et andet miljø.

Alternativt kan du endda prøve at ændre tempoet på jeres gåtur eller lade din hund føre an. Selvom det ikke skal blive en vane, at lade din hund tage føringen, især for hunde, der trækker i snoren, kan det være en god måde at variere gåturen på, at lejlighedsvis give din hund mulighed for at vælge, hvor I går hen.

Omlet og din hund

Og efter al den træning, hvad er bedre for din hund end at slappe af på en ultrahyggelig hundeseng med støttekant? En træt hund er trods alt en glad hund. Fortsæt med at opdage Omlets vidunderlige verden med vores udvalg af andre hundeprodukter såsom vores hundebure, der fungerer som møbler , hyggelige hundetæpper og luksuriøse halsbånd og hundesnore.

Spaniel slapper af på grøn Omlet memoryskum hundeseng med støttekant

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *