Omlet bloggen

Idéer til hønsehusdøre

Brun høne, der går ind i dens Omlet Eglu Cube hønsehus via Autodoor

Har du brug for nogle idéer til hønsehusdøre? Skal et hønsehus overhovedet have en dør? Vi vil udforske dørene, og hvordan de gavner et hønsehus. Og vi deler, hvordan din hønsehusdør kan fungere som vagtpost mod rovdyr, ekstra isolering mod elementerne og endda som hønsepasser, når du ikke er hjemme.

Skal et hønsehus have en dør?

Dit hønsehus bør have en dør for at opretholde sikkerheden og komforten for din flok. Hønsehusdøre tjener to hovedformål:

  • Beskyttelse mod rovdyr
  • Et skjold mod elementerne

At lukke hønsehusets dør om natten er afgørende for at sikre, at dine høns er så sikre som muligt mod dyr, der søger at forgribe sig på dem, og fra nedbør eller træk. Det ideelle tidspunkt at lukke din hønsehusdør er lige efter, at alle dine høns er gået i seng – normalt lige før natten falder på.

De bedste typer hønsehusdøre

Der er et par muligheder, når det handler om at vælge en hønsehusdør, og de afhænger i høj grad af, hvilket slags hønsehus du har.

Traditionelle døre

Traditionelle hønsehusdøre er enten døre i fuld størrelse, som dyrepassere kan gå igennem, eller en mindre version af en trædør på hængsler, der lige er store nok til, at høns kan gå igennem. Problemet med disse er, at træ vrider sig og forskyder sig over tid, hvilket gør dørene mere og mere vanskelige at åbne og lukke over tid. Huller langs en hønsehusdør er farlige – træk eller rovdyr kan glide gennem alle åbninger, der er et resultat af døre, der flytter sig eller falder til ro. Desuden kan hønsehusdøre af træ ikke fastgøres til et hvilket som helst hønsehusmateriale.

Automatiske døre

En automatisk hønsehusdør er lavet af plastik, der er let at rengøre, der ikke vil forskyde sig eller vrides, når den udsættes for elementerne. Den åbner på den samme, glidende måde hver gang og i al slags vejr. Omlets Autodoor kan installeres på ethvert materiale: træ, tråd eller direkte på Omlets Eglu Cube hønsehus.

Ud over at stå tidens tand kan Autodoor programmeres til at åbne og lukke efter en tidsplan baseret på solen eller uret, hvilket gør den til en dørvogter for din floks hønsehus.

Lysfølende automatiske hønsehusdøre med Omlet

The Autodoor fra Omlet er en sofistikeret lysfølsom automatisk hønsehusdør, der kan programmeres til at åbne og lukke efter en tidsplan efter dit valg. Nogle iøjnefaldende funktioner i vores Autodoor inkluderer:

  • Lyssensor til tilpassede åbne- og lukketider
  • Tidsindstilling for at indstille en tidsplan baseret på uret
  • Pålidelig under alle vejrforhold
  • Horisontal åbningsmekanisme der giver sikkerhed for dine høns
  • Ekstra sikkerhed mod rovdyr i hønsehuset
  • Kan installeres på ethvert hønsehus eller enhver løbegård
  • Integrerer problemfrit med Eglu Cube

Hønseholdere elsker den automatiske dør på grund af dens alsidighed, funktionalitet og ydeevne. Det løfter dit hønseholderi til et helt nyt niveau, når du tager kontrol over din floks tidsplan og håndhæver den, selv når du ikke er hjemme. Den automatiske dørs lysindstilling er virkelig fantastisk i vintermånederne – dine høns kan lukkes ind, før solen er gået helt ned, og kan have det varmt og behageligt i deres hus, indtil solen er tilbage den følgende morgen. Du og dine høns kan alle sove i de koldeste timer om morgenen, vel vidende at Autodoor har gjort det at holde høns om vinteren nemmere end nogensinde før.

Nemme trin til at installere en hønsehusdør

Autodoor er nem at installere på enhver eksisterende opsætning. Du skal bare vælge den pakke, der svarer til dit hønsehus, når du køber din Autodoor, og så har du alt, hvad du skal bruge til installationen, når den ankommer. Vælg mellem træ eller tråd til din pakke, og følg den detaljerede vejledning til installation af din Autodoor . Hvis du har et Eglu Cube hønsehus, skal der ikke købes yderligere beslag – du kan installere Autodoor lige fra æsken.

Når den er installeret, gør kontrolpanelet programmering af din tidsplan hurtig og nem. Hvis du vælger at bruge lysindstillingen, kan mængden af ​​dagslys vælges på Autodoor for både åbne- og lukketider, og tilpassede forsinkelsesåbninger og -lukketider kan justeres. Dette vil give dine høns en buffer, for at vejret kan blive varmere, eller for at en storm klarer op, hvis lyssensoren ikke har været i stand til at modtage sin programmerede mængde lys.

Skal jeg lave en hønsehusdør?

Det er en mulighed at lave en hønsehusdør, men man skal være opmærksom på detaljer og overvejelser. Høner har skrøbelige ben, der let kan fanges i døre, og materialer som træ vil rådne og dreje sig over tid, hvilket gør det lettere for rovdyr at trænge ind i hønsehuset. Du skal også manuelt åbne, lukke og sikre din hjemmelavede hønsehusdør hver dag for at sikre tryghed, hvilket betyder at du skal traske ud i dårligt vejr eller gå ud i mørket, når du kommer sent hjem.

Når du vælger en Autodoor får du en et-trins løsning til din floks sikkerhed og komfort. Du skal ikke bekymre dig om sikkerhed eller funktionalitet, og med den ekstra mulighed for at automatisere din floks tidsplan, kan du være sikker på, at dine høns bliver passet – mens du nyder at kunne blive lidt længere i sengen.

Pleje af kæledyr med Omlet

Omlet gør det nemt og behageligt at holde dine høns. Vi tager gætværket ud af at passe på din flok, fordi vi har stillet både de åbenlyse og de uventede spørgsmål, når det handler om at skabe det ideelle hønse-setup. Vores hønsegårde, hønsetraktorer, og huse til høner er alle designet til at rumme både dig og din flok, og er en uovertruffen oplevelse med at holde høns.

Høne går ned ad stigen i Omlet Eglu Cube hønsehus

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *