Omlet bloggen

Hvorfor elsker katte lasere?

Kat leger med laserpointer på gulvet

Enhver, der er heldig nok til at have en katteven i deres liv, vil være i stand til at bekræfte, hvor meget de elsker lasere. Fascineret af en lysstråle, er fristelsen ved et laserlegetøj en, ingen kat kan modstå. Og mens jagten på en skinnende, bevægelig lysstråle kan virke unaturligt, kunne en kats kærlighed til lasere ikke være mere instinktiv. Vi vil udforske sandheden bag, hvad der gør dem så uimodståelige for kattedyr, og hvordan man bedst opfylder dette behov i hjemmet.

Slip deres vilde side løs

Men hvor nuttet din kat end er, er den en naturlig jæger, og mere end i stand til at dræbe små pattedyr, fugle og krybdyr i haven . Når du holder din kat indendørs får du den bonus, at dit kæledyr ikke bringer deres bytte med hjem, men selv bare at se dem lege, kan du ikke benægte deres indre naturlige rovdyr.

Et laserpointer-legetøj efterligner, hvordan en kat ville jage i naturen, med den lille røde prik, der fungerer som et hurtigt bytte, der bevæger sig. For en kat er der ikke noget mere spændende end at kaste sig over deres mål efter en sammenkrøbet lur. Og især for indekatte kan et laserlegetøj tilfredsstille jægeren i dem mere end andet legetøj.

Leg gennem en kats øjne

Katte elsker ikke kun lasere, fordi de understøtter deres primære jagtinstinkter. En anden grund til kattes besættelse af disse pilestråler af lys er på grund af, hvordan deres øjne opfatter dem.

Det, vi ser som en laser, er ikke, hvad de ser. Kort sagt har katte seks til otte gange flere stavceller i deres øjne end mennesker har. Dette gør dem meget bedre til at detektere lys ved lave niveauer. Katte har også fremragende perifert syn, hvilket betyder, at de er i stand til at få øje på lasere fra øjenkrogen.

Hjernetræning for katte

Katte har brug for mere end bare motion. For at sikre, at de forbliver stimulerede, er mental træning lige så vigtig. At lege med en laser holder ikke kun din kat i god form men giver dem den hjernetræning, de ønsker, ved at skulle navigere, hvordan de kan fange deres “bytte”, dvs. den røde prik.

Kattelasere og sikkerhed

Laserlegetøj er ikke helt uden kontroverser. De to største bekymringer er, at jagten efter laseren kan medføre en tvangsmæssig adfærd, og den anden er effekten på kattes øjne. Lad os se på det.

Som vi har udforsket, elsker katte at springe, jage og fange deres bytte – deraf deres kærlighed til lasere. Men mens deres jagtsession i naturen vil ende med en velfortjent “belønning”, kan lasere gøre din kat frustreret. Denne frustration kan føre til en overophidset kat, der skaber en vane med at kaste sig over det, den ikke burde (det inkluderer dine hænder, fødder, flimrende lys, refleksioner og andre kæledyr).

Der er et par vigtige takeaways her. Først og fremmest skal du stoppe laserleg, hvis du bemærker, at din kats adfærd ændrer sig, for eksempel hvis den bliver ulykkelig eller ængstelig. Du bør også kontrollere wattforbruget på din kats laserlegetøj, så du sikrer, at dens output er lavere end 5 milliwatt. Vigtigst af alt må du aldrig skinne et lys direkte ind i din kats øjne.

På trods af disse bekymringer er laserens tiltrækning ofte for stærk for katte og kæledyrsforældre, men hvad nu hvis der var et alternativ? Et legetøj, som katte elsker lige så meget som lasere, eller måske endda mere? Et legetøj, der understøtter en kats naturlige ønske om at jage, springe og kradse? Et legetøj, der gjorde det muligt for katte at lege sikkert, der tilfældigvis er det sejeste produkt nogensinde? Her er Switch-kradsetræet til katte.

Kat kigger på de skarpe lys på Switch kradsetræet

Start lysshowet

Omlets Switch-kradsetræ til katte er katteproduktet, du ikke vidste, du havde brug for… indtil nu. Vi ved, hvor vigtigt det er at støtte vores kæledyrs ønsker og opfylde deres naturlige behov. Katte har brug for at jage og katte har behov for at kradse men kæledyrsforældre vil også gerne have, at deres katte er trygge under leg.

Vi begyndte med at spørge, hvordan teknologi kan opfylde vores kattes naturlige behov? Kan vi skabe et kradsetræ, der giver vores katte hjernetræning og kropstræning? Denne tankegang førte til Switch.

Med over 1.200 uimodståelige lysindstillinger, der let kan justeres med fjernbetjeningen, har katteejere fuld kontrol over, hvordan deres kæledyr leger med Switch. Styr hastighed, lysstyrke og indstillinger fra sofaen for at oprette forbindelse til din kat i farver. Ud over innovativ brug af teknologi er Switch en bæredygtig mulighed, der sparer op til 33,5 kg på lossepladsen i løbet af din kats levetid, med en slidstærk bambusbase og 100 % biologisk nedbrydelige sisal-hylstre. Det er 20 % højere, med anti-vælteteknologi for at sikre en fuld, tilfredsstillende kradse-session og med den omhyggelige konstruktion i alle detaljer, sætter det alle andre kradsetræer i skyggen.

Omlet kattepleje

Hos Omlet er vi fascineret af, hvor meget det gavner vores katte at forblive aktive og godt underholdt, og hvad der driver deres behov for at jage og kradse. Det er derfor, vi designer innovative løsninger såsom voresSwitch-kradsetræ, Freestyle kattetræ og Maya indendørs kattehus. Vi er ikke bare produktingeniører – først og fremmest er vi dyreeksperter, der opfinder måder at passe bedre på de kæledyr, vi elsker.

Kat omgivet af de lyserøde lys fra Switch-kradsetræet til katte

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *