Omlet bloggen

De bedste måder at hjælpe din kat med at tabe sig på

Kat kradser på Switch-kradsetræ på en gul lysindstilling

Vidste du, at det bliver mere og mere almindeligt, at vores kæledyr er overvægtige? Fedme hos katte udgør ikke kun en risiko for det fysiske helbred, såsom en større risiko for at udvikle alvorlige problemer som hjertesygdomme, kræft, diabetes og gigt, men kan også have en indvirkning på deres velbefindende. Heldigvis er det simpelt at hjælpe din kat med at tabe sig og det kan endda være sjovt, hvilket betyder, at din katteven snart kan være på vej til at leve et liv. sundere og længere liv.

Race eller fedme?

Det er ikke altid ligetil at sige, om din kat er overvægtig, især hvis den har langt hår og generelt er en mere robust race. Men en sund kat skal have en velproportioneret krop med en defineret talje og nakke. Du skal nemt kunne mærke din kats ribben og hofteknogle, og den skal have minimalt med mavefedt. Tal med din dyrlæge om, hvad den ideelle vægt er for din kats race men generelt set, hvis din kat er mellem 10 %-19 % over dette, så anses den for at være overvægtig. 20 % og over deres optimale vægt, og din kat anses for at være meget overvægtig.

5 tips til at hjælpe din kat med at tabe sig

At træffe beslutningen om at hjælpe din overvægtige kat med at tabe sig er det første skridt i at give den det liv, den fortjener. Men før du tager nogen foranstaltninger og ændrer din kats kost, skal du kontakte din dyrlæge. Dyrlægen vil være i stand til at vejlede dig om, hvor meget du skal fodre din kat og identificere, om der er andre medicinske tilstande, der kan bidrage til dens vægt.

1. Kontroller kalorierne

Kig efter kødbaseret og letfordøjeligt foder af høj kvalitet på dåse til din kat. Råt foder eller foder på dåse indeholder en stor procentdel vand, som kan hjælpe en kat til at føle sig mæt på færre kalorier, og giver dig også mulighed for at kontrollere, hvor meget mad du giver din kat hver dag. Dåsefoder er også bedre end tørfoder, da det betyder, at din kat ikke napper mad i løbet af dagen og spiser, når den ikke er sulten.

Mål hvor meget mad du vil give din kat på en dag, og sørg for at holde dig til det. At dele maden op i mindre og hyppigere måltider kan hjælpe, hvis du føler, at din kat kæmper med sult, men hold styr på, hvad og hvor meget du giver den. Hvis du bor i en husholdning med flere katte, kan du fodre dit kæledyr, der er på slankekur, separat for at forhindre den i at stjæle mad fra de andre.

2. Færre godbidder, mere hengivenhed

Stop med at give godbidder, og sørg for, at alle i familien kender reglerne! Det kan virke uretfærdigt helt at stoppe med at give din kat godbidder, men det er den bedste ting, du kan gøre for den på dette tidspunkt for at hjælpe den med at tabe sig.

Prøv at erstatte godbidder med et kattelegetøj. Du vil se, at de fleste katte vil reagere lige så godt på den ekstra opmærksomhed. Hvis du stadig har lyst til at forkæle din kat med noget spiseligt, så kig efter lækkerier med lavt kalorieindhold eller prøv nogle vegetabilske godbidder såsom broccoli, grønne bønner eller græskar.

Kat ser på mad i Omlet Freestyle-kattetræ

3. Tag dig god tid

Vægttab bør ske langsomt og støt for at reducere risikoen for adskillige sundhedsproblemer, såsom fedtleversygdom. Din kat bør ikke tabe mere end 3-4 % af dens samlede kropsvægt om måneden, så det er vigtigt at være tålmodig på deres vægttabsrejse.

Hvis du ændrer din kats kost, skal du sørge for at gøre dette gradvist for at undgå at forstyrre dens mave. Erstat mere og mere af den gamle mad med dit nye, sundere valg hver dag, eller reducer mængden af ​​mad lidt efter lidt.

4. Giv dig tid til leg

Introduktion af nyt kattelegetøj og -spil i din kats liv kan ikke kun mindske kedsomhed, eller hjælpe katten med at knytte sig til dens ejere og forbedre smidighed og koordination, men vil også hjælpe den med at tabe sig ved at forbrænde kalorier.

Prøv at finde ud af, hvilke typer legetøj din kat kan lide, og udskift nu og da for at sikre, at den ikke keder sig. Forskellige katte kan lide forskelligt legetøj, men fjer og legetøj med katteurt vil være et hit hos de fleste! Tilskynd til leg, der tvinger din kat til at bevæge sig rundt omkring og bruge hele kroppen, såsom at søge efter skjulte ting eller jagte legetøj.

Et kradsetræ er et andet godt valg af kattelegetøj, især et med lys. Omlets Switch-kradsetræ tilbyder alle de fordele ved at kradse såsom at støtte deres jagtinstinkter og gøre dit kæledyr aktivt, men løfter din kats motion til et højere niveau.

Med din kats helt eget lysshow giver Switch kæledyrene deres eget interaktive underholdningssystem. Deltag i morskaben om aftenen eller tænd for Switch, mens du er i fitnesscenteret for at give din kat sin helt egen træning.

Med over 1200 indstillinger til at styre lyset, hastigheden, lysstyrken og tilstanden på kradsetræet, kan du finde den bedste og mest farverige måde at knytte bånd til din katteven på.

5. Snore er ikke kun til hunde

Nogle katte elsker at gå i snor, andre ikke så meget. Hvis du aldrig har prøvet før, så lad først din kat vænne sig til dens sele derhjemme. Du kan derefter starte med en kort gåtur i haven eller rundt omkring i nabolaget. Hvis din kats kropssprog fortæller dig, at den er afslappet og tilfreds, kan du øge afstanden gradvist.

Tag det roligt, hvis det viser sig at være en reel udfordring – nogle katte vil aldrig acceptere at gå i snor, og du bør aldrig tvinge dem. Hold dig til andre former for motion såsom leg med legetøj eller et Freestyle-kattetræ fra Omlet, som giver dem mulighed for at bevæge sig og slippe deres indre vilde side løs, mens de er sikre i hjemmet.

Omlet og din kat

Omlet designer produkter, der opfylder behovene hos katte af alle størrelser og racer. Vores opfindsomme katteprodukter skaber bedre bånd mellem kæledyr og ejer, hvilket betyder, at alle kattedyr kan være på vej til at leve det bedst mulige liv. Fra vores Switch-kradsetræ med lys, til vores sjove Freestyle-kattetræ, fortsætter vores designs med at udvikle sig, jo mere vi bliver ved med at spørge om, hvad vores kæledyr og deres ejere ønsker.

Kat på toppen af ​​Switch-kradsetræ

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *