Omlet bloggen

Top 10 fordele ved at have et kæledyr

Forsking har vist, at det at have et kæledyr kan hjælpe med at sænke blodtryk og kolesteroltal, reducere stress, forbedre formen og øge lykke og velvære generelt.

Læs vores top 10 fordele ved at have et kæledyr

 1. De holder dig i form
  Hunde har behov for regelmæssige, daglige gårture for at holde sig glade og sunde, og det samme har vi. På en gennemsnitlig 30 minutters gåtur med hunden kan du brænde mellem 100 og 200 kalorier!
 2. De reducerer dit stress-niveau
  Livet kan være stressende og høje mængder angst kan lede til et utal af sundhedsproblemer. Kæledyr kan hjælpe os med at slappe af. Alene det at nusse din kat eller kigge på dine høns i haven kan få alle dine bekymringer til at smelte bort.
 3. De sørger for at du aldrig er ensom
  Hvis du bor alene, eller din partner arbejder andre timer end dig selv, så kan det blive lidt ensomt at være hjemme – med mindre du har et kæledyr! De er fremragende kammerater – de er der altid til at byde dig velkommen hjem.
 4. De kan sænke dit kolesteroltal
  Rapporter har vist, at folk der har kæledyr -og især mænd- har betydeligt lavere kolesterol og triglyceridniveau end de, der ikke har kæledyr.
 5. De kan sænke dit blodtryk
  Det er blevet foreslået at det at eje et kæledyr sænker dit blodtryk. Og nedsat blodtryk kan nedsætte risikoen for et slagtilfælde og hjertekarsygdomme.
 6. De kan hjælpe dig med at møde nye mennesker
  Kæledyrsejere er utroligt venlige – du vil ofte opleve at folk stopper og taler med dig om din hund, når I er ude at gå tur. At have et kæledyr er en fremragende måde at møde nye mennesker på.
 7. De kan lære børn om ansvar
  At have et kæledyr er en fantastisk måde for børn at lære vigtige livserfaringer på en sjov og berigende måde. De kan påtage sig det daglige ansvar for fodring og pasning af deres dyr.
 8. De kan forbedre dit mentale velvær
  Forskning har vist at kæledyrsejere er mindre udsat for depression end folk uden kæledyr, og at kæledyr kan reducere både stress og angst. Ved at lege med dit kæledyr kan du øge dine serotonin- og dopamin-niveauer, hvilket virker beroligende og afslappende.
 9. De kan hjælpe dig med at etablere daglige rutiner
  Det ansvar, der kommer med at have et kæledyr, kan give din dag mening og give dig en følelse af at have opnået noget. Regelmæssig rutiner skulle efter sigende hjælpe med smede disciplin, hjælpe dig med at administrere din energi og støtte dig mentalt.
 10. Sidst men ikke mindst vil de give dig ubetinget kærlighed
  Lige gyldigt hvor dårlig din dag har været, såhar du nogen der regner med dig, og som elsker dig ubetinget. The British Medical Journal mener at det følelsesmæssige bånd imellem ejer og kæledyr kan være ligeså intenst som i mange forhold imellem mennesker.

Kilder: PetMd, PawCulture, WomansDay

This entry was posted in Kæledyr