Omlet bloggen

Sådan forhindrer du dine æg i at fryse

Omlet Eglu Cube hønsehus med Autodoor i sneen

Hvis du bor hvor som helst, der er udsat for kolde temperaturer, er chancerne gode for, at du vil støde på et frossent hønseæg i redekassen. Frosne æg er ikke en god ting af mange årsager – men de kan undgås. Her er nogle hurtige tips til at vise dig hvordan du forhindrer dine æg i at fryse før du indsamler dem.

Hvorfor fryser æg?

Æg er for det meste flydende indeni, indtil de er kogt eller kan udvikle sig til en kylling – og ligesom andre væsker har de et frysepunkt. Kyllingeæg fryser ved omkring mimus 1 grad og kan fryse fast på blot et par timer. Siden en høne, der ikke er skruk ikke sidder på æggene længe er æg, der er lagt i redekassen, modtagelige for kulde.

Hvordan kan jeg se, om et æg er frosset?

Frosne æg kan føles tættere end normalt og kan også revne, briste eller bule af det indre tryk. Nogle æg er muligvis ikke helt frosne, når de indsamles, og hvis du bruger dem med det samme, kan du se den delvist frosne æggehvide. Delvist frosne æg kan også føles ude af balance i hånden eller give en hørbar lyd, når de rystes.

Kan jeg bruge frosne æg?

Æg, der er frosset, har ikke den samme konsistens eller smag, som du normalt ville forvente af friske æg. Frosne æg kan optøs og spises, men på grund af deres makeup vil deres tekstur være kornet og ubehagelig. Frosne æggeblommer, der er optøet, bliver fortykkede og gelatinøse og mister deres evne til at blive blandet godt.

Eventuelle æg, der er revnet eller ser ud til at være en underlig form på grund af tryk, skal smides ud – også dem, der er frosset. Når skallen på et æg er revnet, udsætter det ægget for bakterier og andre forurenende stoffer, der kan gøre dig syg. Det er i din bedste interesse at smide frosne æg og fokusere på at forhindre dem i at fryse overhovedet.

3 måder at forhindre æg i at fryse

Isoler dit hønsehus

Isolerede hønsehuse hjælper med at begrænse kropsvarmen fra dine høns og forhindrer, at den spredes for hurtigt. Det minimerer også den effekt, som den udvendige temperatur har på interiøret, og holder hønsehuset varmere end den omgivende temperatur. Du kan forsøge at isolere dit eksisterende hønsehus – men sørg for ikke at begrænse ventilationen, hvilket er vigtigt i vintermånederne for at forhindre opbygning af fugt. Vores udvalg af Eglu hønsehuse har dobbeltvægsisolering med trækfri ventilation for at holde hønsehuset komfortabelt i kulden. Beskyttelse mod ekstreme temperaturer kan også tilføjes for yderligere at isolere vores hønsehuse i særligt kolde klimaer.

Fokus på redekassen

Gør redekassen så varm og indbydende som muligt. Tykt bundmateriale som halm er et godt valg til redekassekomfort i vinterperioden. Du kan også hænge strimler af tykt stof som fleece som et gardin foran dine høns’ redeområde for yderligere at isolere mod kulden. Hønernes redekasser bør være hævet over den frosne jord og varme nok til at forhindre æggene i at fryse, indtil du er i stand til at indsamle dem.

Saml æg oftere

I vintermånederne er det vigtigt at tjekke efter æg flere gange om dagen for at forhindre dem i at fryse. Mens æg kan blive i hønsehuset i flere dage under normale omstændigheder og stadig være spiselige, bør frosne æg undgås. Høns lægger typisk deres æg midt på formiddagen eller først på eftermiddagen. Det er god praksis at tjekke redekassen efter din morgenkaffe, efter frokost og mindst endnu en gang før mørkets frembrud.

Hvad skal du undgå, når du vil forhindre æg i at fryse

Der er nogle isolerende eller varmeproducerende foranstaltninger, som kan være fristende at tage for at forhindre, at dine æg fryser, men sørg for at undgå:

  • At placere en varmepære eller plade inde i hønsehuset, da det vil gøre dine høns for varme og potentielt få dem til at gå i chok, når de begiver sig ud i de kolde temperaturer.
  • At helt forsegle et hønsehus – dette forhindrer luft i at cirkulere og vil tilskynde til opbygning af fugt i huset og hos dine høns, hvilket kan føre til åndedrætssygdomme og forfrysninger på deres kamme og hudlapper.
  • At give dem tæpper eller andet stof som bundmateriale i deres redekasse. Hønernes kløer kan nemt sætte sig fast i stoffet og forårsage skade.

Omlet og dine æg

Vores udvalg af Eglu hønsehuse har alle de samme ekspertdesignede isoleringsmetoder for at holde dine høns så komfortable som muligt under alle vejrforhold. Og med tilføjelsen af ​​en automatisk dør til hønsehuse, kan du planlægge, at dine høns skal blive i deres hønsehus på det koldeste tidspunkt på morgenen – hvilket tilfører varme til både hønsehuset og hønernes æg. Når du vælger et opfindsomt isoleret Omlet hønsehus, kan du have tillid til, at dine høns har det godt, når de raster, leger og lægger deres æg.

En dreng i et snedækket Eglu hønsehus med sine høns

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *