Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

Hvordan undgår man at æggene fryser til

Noget af det mest skuffende man kan opleve som hønseholder er, at finde et frossent æg i redekassen, især fordi der er knap så mange af dem om vinteren.

En æggehvide fryser ved -0,45°C og æggeblommen fryser ved -0,58°C, hvilket betyder at udsatte æg risikerer at fryse til is så snart temperaturen kommer ned omkring frysepunktet.

Kan jeg anvende et frossent æg?

Du kan blive syg af frosne æg. Når ægget fryser udvider indholdet sig, hvilket får skallen til at knække. Hvis du finder et frosset æg, hvor skallen er knækket er det sikreste at smide den ud, da du ikke vide hvilke ubehagelig ting ægget er kommet i kontakt med.

Hvis skallen ikke er gået i stykker kan du holde ægget fryst ned indtil du skal bruge det, og så tø det op i køleskabet. Du kan dog opleve at ægget ikke opfører sig helt ligesom et æg, der ikke har været frossent, især blommen. Den kan blive geleagtig og tyk og ikke flyde ud som den normalt gør. Det vil også være meget sværere at adskille æggehviden og ægeblommen, så det er bedst at anvende ægget i en opskrift hvor det ikke skal deles.

Hvordan undgår man at æggene fryser til

Isolér dit hønsehus

Fokusér på redekassen

Hent æg oftere

Hvis dette ikke er en mulighed for dig, kan Omlets Eglu hønsehuse give dig en smule mere fleksibilitet. Dobbeltvæggen isolerer og holder hønsehuset lunere længere, hvilket beskytter æggene i redekassen fra at fryse til, mens det samtidig sørger for at dine høns har det lunt og hyggeligt, og hønsehuste godt ventileret. Du kan også beskytte dine æg (og høns) mod de mest ekstreme temperaturer med vores udvalg af beskyttelsesjakker og -tæpper.

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *