Omlet bloggen

10 måder at knytte bånd til dine kaniner på

Pige leger med kaniner på Zippi-kaninløbegård med platforme

Kaniner, der knytter sig til deres ejere, lever længere og lykkeligere liv. At lære, hvordan du opbygger et bånd med dine kaniner, hjælper dig med at nyde deres selskab endnu mere og skaber et venskab, der vil strække sig over hele deres liv. Da kaniner er byttedyr, har de en medfødt nervøs natur – og som et resultat giver de ikke deres tillid så let, som hunde eller katte kan. Men med lidt tålmodighed vil du og dine kaniner kunne forstå hinanden bedre og uddybe båndet mellem jer. Uanset om du har en kanin for første gang eller er en erfaren kaninpasser, er her 10 måder at knytte bånd til dine kaniner på.

1. Lær deres personligheder at kende

Ligesom mennesker har kaniner deres egne særskilte personligheder og egenskaber, der adskiller dem fra hinanden. Nogle kaniner er meget sky, når de først bringes hjem, mens andre er udadvendte og sociale fra starten. At lære at læse dine kaniners kropssprog er det første skridt i at lære deres unikke personligheder at kende. Kaniner laver forskellige lyde og ændrer deres kropsholdning for at afspejle, hvordan de har det. Du kan også opleve, at du har to kaniner med helt forskellige personligheder i forhold til mennesker – men at have en udadvendt kanin kan være nyttigt til at vinde tilliden fra en mere frygtsom kanin.

2. Skab et fælles rum

Det er naturligt for dine kaniner at føle sig nervøse eller endda defensive, hvis du interagerer med dem ved at række ind i deres hus – trods alt er dette rum deres hjem, og alle deres instinkter fortæller dem, at de skal beskytte det mod potentielle rovdyr. Hvis du vil bruge tid på at knytte bånd til dine kaniner, så prøv at oprette et legeområde eller en løbegård, der er stor nok til, at du kan sidde derinde med dine kæledyr. På denne måde kan du begynde at interagere med dem på neutral grund. Kaniner føler sig godt tilpas, når de har noget over hovedet, så du skal ikke have det dårligt, hvis de de første par gange gemmer sig under et overdækket område, du har sat op.

Selvom alle kaniner skal have et behageligt kaninhus, bør jeres første par interaktioner ikke være inde i kaninhuset. Kaniner søger ly i form af huler, og det er sådan de ser deres hus. At række ind i huset for at tage din kanin op eller klappe den kan forskrække den og kan i sidste ende skabe uro i dens trygge rum.

I stedet for at infiltrere deres hus, kan du skabe et fælles rum i form af en legegård til kaniner. Dette vil give dig mulighed for at sidde inde i et åbent område for at lade dine kaniner komme til dig. Bliv ikke afskrækket, hvis dine kaniner suser til nærmeste beskyttet område i de første par forsøg på at klappe dem – det er deres naturlige instinkt, der skinner igennem.

3. Tilbyd sunde godbidder

Mens du sidder i jeres fælles rum, kan du tilbyde dine kaniner sunde godbidder i hånden. Der er masser af friske fødevarer, som du kan fodre dine kaniner som virkelig vil være medvirkende til at vinde deres tillid. Især bladgrønt er både nærende og nemt at tilbyde i hånden – længden kan justeres, så du gradvist lokker dine kaniner mod dig.

Når dine kaniner tager godbidder i hånden, skal du langsomt opmuntre dem til at hoppe op på dine ben eller dit skød. Mens du sidder på jorden, kan du lægge godbidderne på dit ben eller holde dem lige over dit skød. Inden længe vil dine kaniner glædeligt hoppe op i dit skød for at få mad og opmærksomhed.

4. Fyld legegården med legetøj

Ved at placere mere end bare dig selv inde i det fælles rum med dine kaniner, vil det hjælpe dem med at tilpasse sig endnu hurtigere til din tilstedeværelse. Kaniner elsker huler, gemmesteder og forskellige højder for at få et nyt udsigtspunkt. Hvis du tilføjer Zippi tunneller til kaniner, Zippi platforme, eller Zippi legetunneller eller shelters til kaniner er det altsammen fantastisk tilbehør, som hjælper dine kaniner med at føle sig bedre tilpas og tilskynder til leg. Det er et godt tegn, når dine kaniner leger, mens du er i det fælles rum – det betyder, at de stoler nok på dig til at vove sig ud af sikkerheden og udvise deres naturlige adfærd.

5. Giv din kanin nye oplevelser

Kaniner er vanedyr, men det er godt at ændre på tingene fra tid til anden. Ny mad, nyt legetøj eller tilbehør til løbegården er friske og sjove måder at bryde monotonien på. Og med tiden vil dine kaniner lære at forbinde dig med disse sjove tilføjelser eller ændringer til deres rutiner. Prøv at omrokere deres løbegård, omdirigere eller tilføje dem til deres Zippi tunnelsystem, eller byd på hjemmelavet legetøj som tomme papirhåndklæderuller for at opmuntre dine kaniner.

6. Kæl din kanin

Når dine kaniner er trygge ved at dele et rum og tage godt imod dig, er det tid til at introducere kæledyr. Fysisk kontakt opbygger et stærkere bånd mellem dig og dine kaniner, men de interagerer måske ikke i første omgang. Første gang du stryger dine kaniner, kan de blive forskrækkede og søge skjul. Dette er også en naturlig adfærd – en, der kan minimeres over tid. Det kan tage flere uger at være i stand til at klappe dine kaniner uden denne reaktion.

Den bedste måde at introducere kæledyr for dine kaniner er at holde din hånd lavt, lige ved siden af ​​deres hoveder. På denne måde vil de være i stand til at se præcis, hvem og hvad der kommer mod dem. Hvis du holder hånden lige over deres hoveder og ryg, kan de ikke se, hvad der kommer og vil reagere ligesom deres fætre og kusiner i naturen, der flygter fra en rovfugl eller et andet rovdyr. Undgå også at nærme dig din kanin direkte foran deres hoveder – de har en “blind plet” på grund af deres øjnes placering og kan ikke se ting komme mod deres pande.

7. Lær dine kaniner tricks

Når dine kaniner har vænnet sig til at blive kælet, kan du begynde at inkorporere noget intellektuel stimulation. At lære dine kaniner tricks vil opbygge deres selvtillid, dit bånd til dem og fremme deres naturlige nysgerrighed og adfærd. Start med enkle tricks, der falder naturligt for dem, som at gå gennem en tunnel eller op ad en rampe med en godbid, der venter på dem til sidst. Du kan langsomt bygge op til mere avancerede tricks som at snurre i en cyklus eller rulle rundt. Kaniner kan endda læres at lege apport som en hund.

8. Efterlign din kanin

Denne metode kan virke usædvanlig, men målet er at opføre sig på en måde, som dine kaniner ville forvente af andre af deres egen art. Dette kan være, at du lader som om du renser dine “poter”, eller læner dig over for at lade som om du napper noget af deres mad. Sørg for, at du har dine kaniners opmærksomhed, ellers vil det ikke hjælpe. Denne metode er særlig sjov for børn, især dem, der ikke er gamle nok til at have en overflod af tålmodighed til at vente på, at deres kaniner kommer til dem.

9. Vælg det rigtige tidspunkt at lege med din kanin på

Når du observerer dine kaniner, vil du se et mønster i deres daglige rutine. Der vil være tidspunkter på dagen, hvor de er mest aktive, hvor de foretrækker at tage en lur, og hvor de opsøger mad eller vand. At lære deres rutine vil hjælpe dig med at bestemme det bedste tidspunkt at lege og socialisere med dem. Vælg et tidspunkt på dagen, hvor de er mest aktive – dette vil være det tidspunkt, hvor kaninerne vil være mest modtagelige for leg og træning.

10. Lær at holde din kanin sikkert

Det sidste trin i at knytte bånd til dine kaniner på, er at holde dem. Det kan være fristende at skubbe dette skridt mod toppen af ​​listen, men det er vigtigt ikke at forhaste det. At blive holdt er den ultimative underkastelse til mennesker – det sandeste udtryk for tillid til en kanin.

Hold altid dine kaniner på en måde, der er mest behagelig for dem. Dette kan være, som du ville holde en bold tæt på kroppen, med din kanins hoved gemt under din arm eller støttet tæt mod din krop. Nogle kaniner foretrækker endda at blive holdt på ryggen – svarende til hvordan vi holder menneskelige babyer. Sørg altid for at støtte deres bagpart for at hjælpe dem med at føle sig trygge.

Omlet og dine kaniner

Kaniner er blide dyr og har brug for blidhed til gengæld. At være respektfuld over for dine kaniners rum, personligheder og usikkerhed vil hjælpe dem til at se dig som en ven i stedet for en fjende. Giv dem et Eglu Go kaninhus fra starten, for at begynde med at opbygge båndet mellem dig og dine kaniner med tillid og sikkerhed. Og når du tilføjer en Zippi legegård til kaniner, kan du dyrke et varigt forhold i et fælles rum, som du kan tilpasse og skræddersy til dine kaniner behov gennem hele jeres varige forhold.

Familie med deres kaniner omkring Omlet Eglu Go kaninhus

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *