Omlet bloggen

Høns i baghaven: en komplet guide

Høne på Omlet siddepind inde i Omlets walk-in hønsegård

Høns i baghaven har været stigende i popularitet i løbet af de sidste mange år. Høns blev engang blev betragtet som gårddyr, men pryder nu baghaven hos mange familier, der bor i forstæder. Hvis du har været nysgerrig efter at starte din egen baghaveflok, er vi her for at udstyre dig med viden og produkter, der gør det til en leg at holde høns.

4 grunde til at holde høns i baghaven

Det er en fantastisk hobby at holde høns i haven, og det kan deles med hele familien. Forholdet mellem høns og mennesker er meget symbiotisk. Høns er byttedyr, der har brug for beskyttelse mod rovdyr, og når de får pleje og husly, kan de trives i stort set alle omgivelser. Høns giver mennesker selskab, skadedyrsbekæmpelse i baghaven, og selvfølgelig – friske æg.

At have høns i din baghave vil:

 • Give din familie friske æg hele året
 • Reducere stress gennem mere skærmfri tid tilbragt udendørs
 • Være en unik kæledyrsoplevelse for dig og din familie
 • Lære børn værdien af arbejde og ansvar

Hønseholdere i baghaven nyder at se deres flok hakke i jorden og gå i gang med deres daglige rutine. Du vil måske blive overrasket over, hvordan selv en lille flok høns kan ødelægge bestanden af skadedyr som myrer, edderkopper og snegle. Alt det tilsatte protein bliver omdannet til lækre og nærende æg, som du kan indsamle fra dine hønsehuse dagligt.

Sådan vælger du dit hønsehus til baghaven

Hønsehuse er den vigtigste komponent i at eje høns. Dine høns’ hjem skal beskytte dem mod elementerne og rovdyr, tilbyde et sikkert sted at lægge deres æg og holde dem komfortable på alle årstider. Og som deres vicevært skal du bruge tid på at rengøre og vedligeholde din floks hønsehus. Dit valg af et hønsehus kan udgøre forskellen mellem at det enten er en fornøjelig hobby eller en kedsommelig opgave at holde høns i baghaven.

Når du vælger dit hønsehus, skal du bedømme:

 • Om det passer dig bedst at have et hønsehus i træ eller plastik
 • Om du har brug for et a flytbart hønsehus
 • Hvor meget plads du har
 • Hvor meget tid du vil bruge på at passe og vedligeholde dit hønsehus
 • Hvor meget tid du vil bruge på at samle dit hønsehus

Find det perfekte hønsehus til din have med Omlet

Omlet hønsehuse: hvad en hønseholders drømme i haven er lavet af. Vores fremragende huse til høner, holder din flok sund og glad, mens du skærer ned på din arbejdsbyrde. Omlet hønsehuse:

 • Kan laves om til flytbare hønsehuse
 • Har dobbeltisolerede vægge til at holde dine høns varme om vinteren og kølige om sommeren
 • Har unikke sikkerhedsfunktioner som en træk-og-drej døråbningsmekanisme og rovdyrbestandige dørhåndtag
 • Er lavet af kraftig plast, der aldrig rådner
 • Tager kun et par minutter på at gøre grundigt rent

Omlets bedste hønsehuse er dem, der bringer glæde til både flokke og deres vogtere. Fra vores hønsetraktorer til vores store hønsehuse, findes der forskellige Omlet-hønsehuse, hvor alle kan begynde at nyde at opdrætte høns i baghaven.

Hvilken hønsegård skal jeg skaffe til min flok?

Flokke fouragerer og strejfer af natur, men hvis du har en hønsegård i haven vil du ikke kun hjælpe med at holde dine høns tæt på hjemmet, men også væk fra potentielle farer. Fra planter, der er giftige for høns til nabolagets hunde og katte, er det at holde dine høns i en løbegård den bedste måde at holde dem i sikkerhed.

Når du vælger en løbegård til dine høns, skal du forsøge at give mest mulig plads. Omlets walk-in løbegårde giver fuld beskyttelse mod rovdyr med tagpaneler og anti-tunnel paneler, der kan forlænges efterhånden som din flok vokser for at give dem masser af plads.

Hvis det ikke er muligt for dig at have en hønsegård, er en hønseindhegning en anden mulighed for at begrænse din flok. Vores fleksible hønsehegn kan justeres til enhver form og kan fastgøres til en væg eller med flytbare stolper. Og med let tilgængelige porte kan du let gå ind og passe din flok.

Er det lovligt at holde høns i din have?

Love kan eventuelt variere forskellige steder med hensyn til at holde høns i haven. Så før du sætter et hønsehus op i baghaven og får høns, skal du tjekke, hvad reglerne for at holde høns i din kommune. Nogle love om at holde høns vil sandsynligvis være i forhold til:

 • Antallet af høns, du kan holde
 • Placering, størrelse eller type af dit hønsehus i din have
 • Begrænsninger for at eje haner

Dit hønsehus skal højst sandsynligt holdes i en vis afstand fra dit hus eller andre hjem. Spørg, om denne begrænsning gælder for din have, og husk afstandene selv med flytbare hønsehuse.

De bedste hønseracer til din have

De bedste hønseracer som man kan holde i sin have er dem, der bedst kan tolerere dit lokale klima og din livsstil. Hønseracer varierer meget og har tendenser som temperament og adfærd, der er specifik for deres race. Hønseracer, som du kan overveje at holde i din have inkluderer:

 • Cochins
 • Orpingtons
 • Silkies
 • Bantam-varianter (små versioner af hønseracer)

Store hønseracer som Brahmas eller Jersey Giants kan også være gode valg til din hønseflok i baghaven, da de er for tunge til at flyve langt væk og er modstandsdygtige i de fleste klimaer.

Når du har besluttet dig for de hønseracer, du er interesseret i at holde, skal du finde ud af hvor du kan finde dine høner. Du kan finde en lokal opdrætter til at hjælpe dig med at få dine kyllinger eller høns. Kyllinger kan også fås fra de fleste foderbutikker om foråret og sommermånederne.

Tips til pleje og beskyttelse af din nye flok

At holde dine høns sunde og glade kan opnås ved at pleje dine høns dagligt, og give dem beskyttelse, underholdning og berigelse. Den pleje dine høns har brug for inkluderer:

 • At fodre dem med en højkvalitets pillediæt
 • At have frisk vand tilgængeligt til enhver tid
 • At rengøre dine høns’ hus grundigt flere gange om ugen
 • At beskytte dine høns mod rovdyr

Det er også godt at give dine høns mulighed for at underholde sig selv på en berigende måde. Vores udvalg af legetøj og tilbehør til høns vil sikre, at din flok aldrig keder sig. Det er især vigtigt at opmuntre din flok til at være aktiv i de koldere måneder.

Det er nemt at forberede sig på de forskellige årstider med Omlet. Vores vejrbeskyttelse til høns giver skygge mod solen, ly for vind, regn og sne og hjælper med at forhindre farlige levevilkår for dine høns i haven. I koldt vejr kan du dække dine høners hjem med vejrbeskyttelsestæpper til hønsehuse, for at give ekstra isolering.

Sådan forsvarer Omlets hønsehuse dine høns mod rovdyr

Omlets hønsegårde leveres alle som standard med anti-listepaneler for at forhindre rovdyr, der vil grave tunneller ind i løbegården. Vores Eglu Cube hønsehus har T-Lock-håndtag på ydersiden af hønsehusets adgangsdøre og mindre netafstand langs bundpanelerne på den forbundne løbegård for at forhindre rovdyr i at nå ind. Forskellige rovdyr som vi har designet vores hønsehuse til at udelukke, inkluderer:

 • Ræve
 • Ulve
 • Rovfugle
 • Slanger
 • Mår og mink
 • Katte og hunde i nabolaget

Når du installerer en automatisk dør til hønsehuset tilføjer du et ekstra lag af sikkerhed til dit hønsehus. Den vandrette åbnings- og lukkemekanisme er ekstremt vanskelig at åbne for nysgerrige poter. Sikring af dine høns i deres hønsehus i baghaven hver nat vil give dem en bedre nattesøvn, og ro i sindet for dig.

Hvad skal man undgå, når man holder høns i sin have?

Nogle yderligere ting at huske på:

 • Efterlad aldrig fritgående høns uden opsyn
 • Husk, at finde en hønsepasser, hvis du skal være væk hjemmefra i mere end en dag eller to
 • Præsenter langsomt andre kæledyr som hunde eller katte til dine høns for at forhindre at skræmme eller skade dem
 • Vælg en dyrlæge, der behandler fjerkræ på forhånd i tilfælde af sygdom eller nødsituationer

Frem for alt skal du ikke tage springet til at holde fjerkræ, før du har samlet dine høns’ hønsehus og løbegård og er blevet fortrolig med at bruge dem. Omlets hønsehuse og hønsegårde leveres med alt, hvad du behøver for sikkert at holde høns, så snart vores produkter er samlet – så sørg for at følge vores trinvise instruktioner til færdiggørelse, før du anskaffer dine høns.

Sådan holder du høns i haven med Omlet

Opdræt af høns i haven er en givende rejse – start stærkt med produkter, der holder hele livet. Vores hønsehuse beskytter tusindvis af flokke i haver over hele verden. Tilpas din have eller hønsegård med unikke produkter som en hønsegynge og tilpasbare PoleTree siddepinde for at have en virkelig enestående oplevelse. Hos Omlet har vi skabt de bedste produkter til at gøre hønsholderi i din baghave ikke bare til en realitet, men til en succes.

Mand med sine høns i Omlets walk-in hønsegård og Eglu Cube hønsehus

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *