Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

10 ting man ikke skal gøre om sommeren, hvis man er hønseholder

Lilla Omlet Eglu hønsegård om sommeren

1. Lad ikke hønsehuset og -gården stå i solen

Hvis det er muligt, bør du flytte hønsehuset til et sted i haven, hvor der er skygge, eventuelt under et træ eller i den nordvendte del af haven, der ikke får så meget sol. Det betyder nemlig, at det vil være dejligt og køligt, når damerne går i seng om aftenen, eller hvis én af dem får lyst til at gå ind for at lægge et æg i løbet af dagen. Eglu hønsehuse er så lette at flytte, at du på en virkelig varm dag uden problemer vil kunne flytte dem rundt i haven, efterhånden som solen flytter sig.

2. Lad ikke vandet stå for længe

Dine høns drikker mere om sommeren. For at minimere risikoen for alger i vandet samt støv og snavs fra hønsene skal du skifte vandet mindst en gang om dagen i varmt vejr. Placer vandtruget på en skyggeplads i gården og sørg for, at det er virkelig koldt, når du sætter det ud.

3. Giv ikke dine høns for meget at spise

Tørret majs og korn tager længere tid at fordøje end foderpiller eller frisk mad, hvilket spilder energi og opvarmer kroppen unødigt. Hønsene behøver ikke spise så meget i varmt vejr, og hvis de skulle blive sultne i løbet af dagen, vil din have være fuld af insekter og frisk grønt på denne tid af året.

4. Lad ikke dine høns være alene for længe

Når det virkelig er varmt udenfor, er det vigtigt, at hønseholdere holder øje med deres flok for at se efter tegn på overophedning. Et åbent næb, gispen efter vejret og vinger holdt væk fra kroppen er tegn på, at hønen har det varmt. Hvis du tror, at en af dine høner virkelig kæmper med varmen, kan du prøve at dyppe hendes bagende i en spand koldt vand. Dette afkøler hende lidt og giver kroppen mulighed for at nulstille.

5. Vær ikke afhængig af vand

Du kan godt stille en lille pool eller en flad beholder med vand udenfor, så dine høns kan køle sig ned, men der er desværre ikke stor sandsynlighed for, at dine høner vil anvende dem. Det kan være bedre at oprette et mudderbad i et hjørne af gården; høns er meget mere tilbøjelige til at ty til mudder og sand for at køle sig ned end vand.

6. Leg ikke med dine høns

Kontakt med hønsene kan føre til mere bevægelse for dem, hvilket øger deres kropstemperatur. Hvis du vil tilbringe tid sammen med dine høns eller har brug for at samle dem op for at udføre et helbredstjek, skal du gøre det tidligt om morgenen eller sent om aftenen, når det er køligere.

7. Dæk ikke hønsegården helt til

Det kan virke som en god idé at dække din hønsegård til med en masse overtræk for at skabe et skyggefuldt sted, men hvis du ikke lader luft cirkulere, vil det sandsynligvis blive til en kogende tunnel med varm luft. Det er ekstremt vigtigt at have ventilation, så frisk luft kan cirkulere. Dette gælder også for dit hønsehus. Eglu hønsehusenes smart designede ventilationssystem gør det muligt for luft at cirkulere rundt i huset på alle tidspunkter, hvilket holder det rart, køligt og frisk, selv på de allervarmeste dage. Vælg et par mørkere overtræk til også at give dine kæledyr skygge i gården.

8. Lad ikke æggene ligge

Du får sandsynligvis færre æg end normalt i løbet af årets varmeste uger. Det er helt normalt. Høns lægger ikke lige så mange æg, når de har det varmt, og nogle af dem bliver skruk og stopper helt med at lægge. Selvom æggene ikke bliver dårlige, hvis du lader dem ligge i redekassen i en Eglu i en dag, kan æg i reden opfordre til skruk og resultere i ægspising, så det er en god idé at hente dem alle ind, så snart du opdager dem.

9. Udsæt ikke rengøringen

Det er altid vigtigt at holde hønsehuset pænt og rent for dine damer, men måske endnu mere om sommeren. Parasitter og skadedyr er stærkere, når det er varmere, inklusive blodmider. Sørg for at bruge et hønsevenligt desinfektionsmiddel og dæk alle siddepinde i midepulver mindst en gang om ugen for at forhindre sådanne problemer.

10. Behandl ikke alle høns ens

Hvis du har en flok med blandede racer eller tidligere har haft høns, men nu holder en anden race, skal du huske på, at forskellige høns har brug for forskellig pasning og pleje. Nogle racer er meget bedre end andre til at håndtere varme, mens nogle virkelig kæmper. Læs om de racer du har og pas ekstra godt på sårbare fugle.

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *