Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Omlet bloggen

Derfor er foråret er det perfekte tidspunkt at få høns!

Foråret er den bedste tid på året at oprette et hønsehus eller bringe nye høns hjem. Om foråret kan dine fugle drage fordel af længere (og forhåbentlig varmere) dage. Haven begynder at vågne op fra sit vinterhi, og de første friske grønne skud titter frem – et vigtigt supplement til dine høns’ daglige kost. Høns begynder at producere flere æg efter vinterpausen. De vil generelt se lykkeligere og mere livlige ud i dette mildere vejr med varme og vækst.

Hvornår bør jeg købe æglæggende høns?

Høns, der lige straks begynder at lægge æg, bliver tilgængelige om foråret, da de fleste opdrættere udklækker deres kyllinger i december eller januar. Disse høns er ved at begynde æglægningen mellem 16 og 22 uger senere. Det betyder, at din næste generation af høner vil være tilgængelig på et tidspunkt mellem midten af marts og begyndelsen af juni.

Ved at bringe høns hjem på denne tid af året, lige i begyndelsen af deres æglæggende liv, kan du være sikker på at få mindst tre års pålidelig ægproduktion. Dette er en vigtig overvejelse for mange hønseholdere, da æg er hvad det hele handler om!

Bekæmpelse af blodmider

Blodmider kan være et problem i hønsehuse, men antallet falder drastisk om vinteren. Det tidlige forår er et godt tidspunkt at sprøjte dit hønsehus og hønsegården mod disse små blodsugende skabninger, før det varmere vejr forårsager et boom. Din dyrehandel har muligvis et passende middel mod miderne, og ellers kan du finde det hos en landbrugshandel.

En endnu bedre forebyggende handling er at give dine forårskyllinger et hønsehus, der nærmest er midefrit. Mider trives i traditionelle træhuse med masser af sprækker og kroge. Ved at holde høns i et moderne hønsehus såsom Eglu, har skadedyrene ingen steder at gemme sig eller trives – hønsehuset er lavet af let rengørlig plastik, og miderne har ikke en chance!

Foto: Myriam / Pixabay

Mens du zapper blodmider, er foråret også det bedste tidspunkt at behandle hønerne mod parasitære orme. Igen er der relativt få af disse parasitter i slutningen af vinterperioden, så det er en fremragende forebyggende foranstaltning at behandle hønsene nu.

Sommerhøns

Hvis du adopterer burhøns, er sommeren det ideelle tidspunkt. Disse fugle vil ikke være vante til at leve udendørs, og om sommeren vil vejret være bedst, hvilket giver hønerne masser af tid til at akklimatisere sig. De vil klare sig fint om foråret, men om sommeren vil de være så lykkelige som en nyligt befriet høne overhovedet kan være!

Forhenværende burhøns er gode kæledyr, og på trods af at de er blevet ‘pensioneret’ af deres tidligere ejere, vil de have op til to års god æglægning i sig endnu.

Hvis du lader dine høner gå frit i haven om sommeren, så spiser de skadedyr som snegle og fluer. Det kan være en god idé at beskytte dine helt unge planteskud og blomsterbede, da høns også er ret vilde med friske små skud.

Hvis du bor i et område, der oplever meget varme somre, skal du sørge for, at dine fugle har masser af skygge og et godt ventileret hønsehus. Eglu er perfekt her – relativt kølig indeni, selv på de varmeste dage, og med vejrbeskyttelsesovertræk, der kan fastgøres på hønsegården for at give skygge hele dagen.

Efterårs- og vinterhøns

Efteråret er en fantastisk årstid for høns og hønseholdere. Der er masser af saftige insekter at skrabe efter i den stadig bløde jord og nedfaldne blade, og hvis du har frugttræer, så er der er masser af godter til fuglene i form af nedfaldsfrugt.

Høns fælder ofte om efteråret, så de har brug for en god kost til at hjælpe dem med at forblive sunde og gro nye fjer. Ekstra vitaminer og mineraler hjælper, og lidt æblecidereddike i deres vand hjælper med at sikre en sund, blank ny fjerdragt.

De fleste høns har slet ikke noget imod kulden. De foretrækker dog ikke at blive våde, så det er en god ide at give lidt ekstra beskyttelse med et overtræk til hønsegården eller et sted tørt for hønerne at opholde sig. For at forhindre, at området under gården bliver mudret, kan du dække jorden med træflis.

Afhængigt af racen på dine høns er der tendens til at få færre æg om vinteren, men forsyningen vil aldrig blive afskåret helt. Du kan holde høns travle og sunde ved at bruge Caddi godbidsdispensere og peck toy hakkelegetøj, så der altid kan findes nærende mad!

Medmindre vintermånederne i dit område er meget hårde, vil dine høns være i stand til at holde varmen ved at putte sig godt sammen i hønsehuset. De er hårdføre fugle (med undtagelse af nogle af de mere sarte, dekorative racer) og vil tilpasse sig klimaet. Det er dog altid en god ide at hjælpe dem, på enhver mulig måde, og et isoleret hønsehus som Eglu vil række langt i forhold til at sikre dine fugles sundhed og lykke i vintermånederne.

Pointen her er, at selv om foråret er det bedste tidspunkt at introducere nye høner i haven på, så vil de nu alligevel trives når som helst på året.

 

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *