Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

Sådan holder man huset rent når man bor med en kat

Det er særligt svært at holde hjemmet fri for løse kattehår på denne tid af året, hvor mange katte smider deres vinterpels i det varmere vejr. Derudover er der en øget risiko for lopper samt tørt støv og snavs slæbt ind af udendørskatte eller løst kattegrus slæbt rundt af indekatte.

Nedenfor finder du vores bedste tip og de bedste produkter til nem rengøring og god hygiejne i dit hjem.

Hjælp med sunde plejevaner

I fældningssæsonen er det vigtigt, at du hjælper dine katte med den ekstra pleje, det kræver at fjerne deres løse pels, ikke kun for at minimere de klumper hår, der smides rundt omkring i dit hjem, men også for at hjælpe dem med at opretholde en sund og behagelig pels til sommeren.

Hvis din kat ikke er fan af plejebørsten, kan du prøve at placere nogle pelsplejemåtter på bord- eller stoleben i dit hjem, som den kan gnide sig op af for at fjerne den løse pels. Disse måtter klæber sig til de løse hår, så de ikke svæver gennem dit hjem, og du kan let trække dem af, smide dem ud og rengøre måtten, hvis det er nødvendigt.

Opdag flere pleje- og pelsopsamlingsteknikker her.

Kattebakker der minimerer lugt og kattegrus på gulvet

En anden kilde til svineri i hjem med kattebeboere er selvfølgelig deres kattebakke. Ikke kun på grund af lugten og det knap så pæne udsyn, der følger med, men også de små gruspartikler, som katte tager med ud af kattebakken på deres poter og slæber med rundt i dit hjem.

Heldigvis findes der en løsning på alt det ovenstående! Maya ‘Hop på’ kattebakken med indgang ovenpå har en gitterplatform, som katte træder ud på efter at have været på toilet, inden de hopper ned på gulvet. Det løse grus falder igennem de små huller i gitteret og tilbage i kattebakken, når din kat hopper ud, hvilket reducerer mængden af grus, den slæber med sig.

Foruden den smarte gitterplatform har ’Hop på’ kattebakken også et aktivt kulfilter, der effektivt absorberer og kontrollerer dårlig lugt, inden det forlader kattebakken, plus en vandtæt kattebakkepose, der kan vaskes af med en klud og gør det super nemt at opretholde et rent, lugtfrit og hygiejnisk miljø – alt sammen i en diskret, privat møbellignende kasse.

Luftrensende, kattevenlige planter

Luftrensende planter i hjemmet kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten og bidrage til en friskere, hygiejnisk følelse for alle. Bare fordi du har katte, betyder det ikke, at du ikke også kan nyde fordelene ved at have stueplanter! Der er mange kattevenlige arter, såsom bostonbregner, der kan friske dit hjem op.

Hvis din kat godt kan lide at lege med planter, graver i jorden eller tygger på bladene, kan du eventuelt overveje mindre planter uden for rækkevidde eller mere robuste planter. Find 10 kattevenlige planter her.

Maskinvaskbare kattesenge

Det er lettere at vedligeholde et pelsfrit, rent og hygiejnisk hjem, når man bor sammen med en kat, hvis deres mest foretrukne sovepladser er lette at vaske, så en katteseng med et aftageligt, maskinvaskbart betræk er et must.

Maya Donut kattesengen tilbyder denne nemme rengøringsløsning, du skal bare lyne betrækket op og komme det i vaskemaskinen ved 30 grader på et skånsomt program med et mildt vaskemiddel. Lad betrækket lufttørre og kom det på sengen igen – super nemt! Du kan også hæve sengen med stilfulde sengeben, som ikke alene ser flotte ud, men også forbedrer luftstrømmen under sengen for at forhindre ophobning af pels, støv og fugt og beskytte dit gulvtæppe. Donut sengen er en god hygiejneløsning OG er super hyggelig og blød for katte, der forlanger det bedste!

Kattetæpper på møbler for nem rengøring

Hvis din kat ikke er vild med at sove i en katteseng, og meget hellere sover i din seng eller på sofaen, så kan du måske bruge disse tip til at tilskynde din kat til at sove i sin egen seng, eller måske vil du foretrække at beskytte dine møbler mod pels, snavs og skarpe kløer!

Et dedikeret kattetæppe, eller to, er en enkel løsning til at skabe en barriere mellem din dejlige, rene sofa og din kats pels og beskidte poter! De luksuriøse superbløde tæpper er lige som navnet antyder – super duper bløde – så dine katte ikke vender næsen i sky, når de putter sig på disse dobbeltsidede, quiltede tæpper, der fås i tre forskellige størrelser og passer til ethvert område, du gerne vil beskytte.

Hav et kæledyrsvenligt rengøringskit ved hånden

En stærk støvsuger er det oplagte valg til at holde kæledyrshår i skak, men der er også andre ting, du bør have i dit dyrevenlige rengøringskit! Fnugruller er super nyttige til brug på tøj, puder og tæpper for hurtigt at løfte klumper af løs pels. En spray til at opfriske tekstiler er også et must for at eliminere dårlig lugt, der klæber sig til gardiner og sofaer. En dyrevenlig tæpperens vil sandsynligvis være nyttig, når du står over for mudrede potetryk eller andre ulykker!

Foderskåle der kan vaskes af med en klud

Et andet vigtigt skridt til at reducere lugt og opretholde hygiejne i hjemmet er regelmæssig rengøring af din kats foderskåle, så sørg for at købe robuste skåle, der kan vaskes af med en klud. Overvej at placere foderskålene et roligt sted med lidt trafik, så din kat kan få fred til at spise, og så madlugten heller ikke forstyrrer besøgende eller tiltrækker andre kæledyr og børn! Ved at stille foderskålene på en måtte der kan tørres af kan du også beskytte dit gulv, især tæpper, imod spildt mad og vand.

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *