Omlet bloggen

Idéer til hønsehuset

Har du brug for nogle idéer til hønsehuset? Måske har du tænkt på at bygge et hjemmelavet hønsehus. Eller måske har du brug for inspiration til at pifte et eksisterende hønsehus op. Du har set billeder af nuttede hønsehuse og hønsegårde på internettet, men spekulerer måske stadig over, hvordan du optimerer dine høns’ område. Der er en fin linje mellem Instagram-værdige og funktionelle hønseopsætninger, men med omhyggeligt design og håndværk kan du få et et hønsehus der er både praktisk og fotogent!

Idéer til hønsehuse - mand med Omlet Eglu Cube hønsehus og tilbehør

Idéer til dit hønsehus

Hønsehuse er lige så forskellige som de høns, de huser – de fås i alle former, størrelser, prisniveauer og vurderinger. Som hønseholder kan mulighederne for at tilpasse sine høns plads være overvældende. Men som med dit eget hjem, er det blot et spørgsmål om personlig præference, så længe dit hønsehus har et godt fundament.

Alle hønsehuse skal være både praktisk og underholdende for høns og deres ejere. Ellers bliver det en sur opgave snarere end en glæde at holde høns. Ved at tilpasse nogle nemme hønsehusidéer vil du være i stand til at skabe den ideelle plads til både dig og din flok. Så lad os finde hønsehusinspirationen frem, for at få gang i kreativiteten.

Vigtige ting at overveje, før du bygger et hønsehus

Før du går i gang med dine hønsehusidéer, skal du sørge for at kontakte dit bykontor (hvis du bor inden for byens grænser), husejerforening eller andre myndigheder, som din ejendom kan være underlagt. Mange byer tillader, at høns holdes i beboelsesbaghaver, men har muligvis hønsezonelove . Regler vedrørende hønseholderi kan forbyde at holde haner, have flokstørrelsesgrænser og have krav til, hvor langt væk hønsehusene skal være fra dine naboer. Nogle byer eller foreninger kan også kræve tilladelser til permanente strukturer eller specificere, at hønsehuse skal være ikke-permanent inventar. Når du har fået tilladelse fra den relevante myndighed, kan du fortsætte med at planlægge dine hønsehusidéer.

Omlet inspiration til hønsehuse

Vi blev inspireret til vores designs til hønsehuse, og forhåbentlig vil de også inspirere dig på din rejse til at blive hønseholder. Den fantastiske ventilation og isolering, rengøringsvenlighed, fleksibilitet og tilpasningsmuligheder gør vores hønsehuse til den absolut bedste måde at holde dine høns sunde og glade på. Omlet hønsehuse:

 • Er trækfri og har rigelig ventilation
 • Bruger isoleringsmetoder til at holde husets indre så behageligt som muligt i al slags vejr
 • Er lette at rengøre, desinficere og vedligeholde
 • Har rovdyr-resistente funktioner som kraftige materialer, anti-gravningslister rundt om løbegården, og sikre hønsehusdøre
 • Giver mulighed for at gøre et hvilket som helst af vores hønsehuse flytbare med tilføjelsen af ​​hjul og håndtag
 • Har tilpasbart tilbehør til hønsehuse og forskellige størrelser
 • Er hønsehuse, der er lette at bygge
 • Fås med koordinerende hønsefoderautomater og vandtrug
 • Har alt hvad du behøver for at begynde at holde høns med det samme

Når du vælger et Omlet hønsehus, har du alt, hvad du behøver for at holde høns sikkert og med succes. Vi har designet alle vores hønseprodukter til at glæde hønseholdere i alle samfundslag – fra erfarne hønseejere til nybegyndere.

Seks hønsehusidéer til inspiration

Som mange store projekter kan det nogle gange være det sværeste at komme i gang med dit hønsehus. Vi har samlet de mest almindelige og vigtige overvejelser, når du designer dine høns’ rum. Så uanset om du mangler inspiration eller har brug for at finjustere nogle idéer til dit hønsehus, kan du give din kreativitet et springbræt med disse idéer.

Skal jeg bygge mit hønsehus selv?

Der er hundredvis af design på nettet til hjemmelavede hønsehuse, eller dem, der kan købes til at konstruere et hønsehus fra bunden. Hvis du har et flair for design, kan DIY-tilgangen appellere til dig. Hvis du ikke er overvældet over tanken at designe, købe, og konstruere alt, hvad der er nødvendigt for at bygge et hønsehus. Men du skal vide følgende: Medmindre man er en bygningsingeniør eller arkitekt, vil selv de mest velmenende design ofte være utilstrækkelige.

Da hjemmelavede designs ikke er kvalitetstestet, er det vigtigt at huske på, at uanset hvor perfekt et hønsehus forekommer, skal det også være funktionelt. Høner har boligkrav, som er afgørende for deres helbred og velfærd, som ethvert hjemmelavet design skal leve op til. Når du beslutter at bygge eller købe et hønsehus, skal du sikre, at der tages hensyn til tilstrækkelig ventilation, plads, isolering og sundhed f.eks i forhold til mider og håndtering af møg og affald.

Nogle hjemmelavede hønsehuse er lavet af billige materialer som paller eller plasttønder, men pas på, hvis du konstruerer et hønsehus af disse materialer. Pallerne er lavet af træ og de absorberer hvad der måtte være blevet spildt på dem. På samme måde kan plastiske tønder potentielt holde på væsker eller materialer, der er farlige for høner. Det er bedst at købe nye materialer, når man bygger et hønsehus.

Hønsehuse i plastik versus træ

Der er faktisk adskillige forskellige typer hønsehuse, hvis du vælger at købe dine høners hjem. De fleste kommercielt købte hønsehuse er lavet af forskellige slags træ. Mindre, billigere hønsehuse er som regel lavet af ubehandlet, tyndt træ. Selv om disse kan være attraktive for øjet (og budgettet!), holder mange af disse hønsehuse ikke længere end et år eller to, og kræver regelmæssig vedligeholdelse. Tykt, vejrbehandlet tømmer holder meget længere i al slags vejr, og metaltag i stedet for et stentag kræver mindre vedligeholdelse. Vejret vil få malet træ til at skrælle, revne og falme, så vær parat til at anvende male over igen, når det er nødvendigt. Træhuse er også kendt for at være bosteder for mider, så regelmæssig anvendelse af hønsesikre pesticider er nødvendigt for at bryde mide-livscyklusser.

Hønsehuse i plastik er et alternativ til træ. De kræver meget mindre vedligeholdelse, og de vil ikke rådne fra fugtighed eller sollys. Og mens træhuse kan trykvaskes / vaskes med vandslange, tager de flere timer at tørre. Fordelene ved et hønsehus i plastik omfatter:

Permanente versus flytbare hønsehuse

Du har måske et bestemt sted i tankerne til dit hønsehus i haven, eller måske det perfekte sted på din ejendom. Men hvad sker der, hvis du beslutter dig for at flytte en dag? Eller måske er din permanente hønsehus ikke længere i tråd med visionen for din ejendom. Flytbare hønsehuse er fremragende muligheder for hønseholdere af flokke i enhver størrelse og placering.

Permanente hønsehuse er lettere at designe, da vægt og bevægelige dele ikke er faktorer. Disse hønsehuse er ofte mere sikre med tungt, solidt materiale, hvilket gør det vanskeligt for vejr eller rovdyr at påvirke dem. Men der er særlige ting man skal tage højde for med permanente hønsehuse. Når man kommer på idéer til sit permanente hønsehus, kan man hurtigt tilføje en masse materialer. Har du brug for beton til gulvet? Har du brug for en tilladelse til at bygge en permanent struktur? Alle disse udgifter plus generelle omkostninger ved at vedligeholde et hønsehus bør overvejes, før man træffer beslutning om et permanent hønsehus.

Du bør også være opmærksom på placeringen af træer eller vegetation med dybe rødder, der kan falde eller gro under dit hønsehus. At have et faststående hønsehus er en stor forpligtelse, og fremtidige planer kan blive påvirket af hønsehusets placering.

Flytbare hønsehuse har ofte forbundne hønsegårde for at gøre dem til en alt-i-en hønseholder-løsning – især til små flokke. Hjul og håndtag giver dig mulighed for at flytte et flytbart hønsehus (også kaldet en hønsetraktor) rundt i din have eller på din ejendom efter behov. Hønsetraktorer fås i en række forskellige former og størrelser, men typiske flytbare hønsehuse er bedst for flokke på 10 høns eller færre.

Overvejelser om hønsegårde

Hønsegårde og hønsehuse går hånd-i-hånd som høner og æg! Det meste af tiden, er de en pakkeløsning. I nogle scenarier (som med frie flokke), har du måske ikke brug for en løbegård til din flok. Et stort flertal af hønseholdere vil dog være enige om, at en løbegård er afgørende for enhver form for opsætning.

Mange kommercielt indkøbte hønsehuse har små tilknyttede løbegårde. Det er her, størrelsen bliver kompliceret… Hønsematematik er lidt kompliceret, da de har brug for (og drager fordel af) mindre plads i hønsehuset til at sidde på, og mere plads ude i løbegården. Når det handler om størrelse på hønsegården, er større altid bedre. Høns vil altid sætte pris på ekstra plads til at lege og hakke.

Løbegårde tilknyttet permanente hønsehuse har brug for vedligeholdelse, da høns vil græsse de samme områder, indtil der ikke er nogen vegetation tilbage. Halm eller andet bundmateriale skal tilføjes rutinemæssigt for at reducere mudder og bakterier. Flytbare hønsehuse med tilhørende løbegårde kan flyttes til frisk græs, når deres område er blevet grundigt hakket igennem, men kan stadig have brug for bundmateriale i tørre eller kolde årstider.

Vær kreativ med dine hønsehusidéer

Høns er som levende kunst, og deres hønsehuse kan være en fantastisk mulighed for at skabe et smukt landskab. Du kan huse prangende høns i et prangende setup, eller holde ensfarvede høns i minimalistiske omgivelser. En del af det sjove ved at holde høns er at skabe deres miljø – både for dem og for dig.

Vær kreativ med den berigelse, du giver dine høns. Byg dem et sted, hvor de kan støvbade og undersøg forskellige støvbad-“opskrifter” til dine høns. Skab flere siddeniveauer for dine høns Plant hønsesikre urter og planter langs siderne af løbegården for at tilføje både visuel appel og snackpotentiale. Køb eller lav koordinerende beholdere til at opbevare dine høns’ mad og bundmateriale i. Tilføj godbidsdispensere eller en hønsegynge for endnu mere underholdning.

Måske ville metalkunst komplementere dit hønsehus. Eller måske er dine høns omdrejningspunktet for din opsætning, og “less is more”-tilgangen er bedre for din have. Sagen er: din hønsegård er et sted, hvor både du og dine høns kan lege og hygge jer, så gør det til jeres helt eget.

Ideel størrelse på dit hønsehus

Før du går i gang med dine hønsehusplaner, skal du beslutte, hvor mange høns du planlægger at huse. Dette antal kan selvfølgelig vokse over tid (høner er som kartoffelchips – du vil altid have en til… eller flere), men hvis du har en idé om din startflokstørrelse, hjælper det med at beslutte, hvilken størrelse hønsehus du skal starte med. De fleste hønsehuse er vurderet til at huse høns i mediumstørrelse.

Så hvad er en høne i “gennemsnitlig” størrelse? Der er alle mulige slags hønseracer, men racer, der anses for at være standard for æglæggende høner, er:

 • Australorps
 • Leghorns
 • Orpingtons
 • Rhode Island Reds
 • Anconas

De fleste æglæggende høner af standardracer vejer mellem 1-2.5 kilo. Mindre racer som f.eks Bantams kunne have mindre plads, men du bør stadig sigte efter at give så meget plads som muligt. Større racer som f.eks Brahmas eller Jersey Giants har brug for dobbelt så meget plads, som mindre racer.

Hvis du ikke er sikker på, hvad størrelse høns du vil holde, eller ønsker en blandet flok, er det altid bedst at have så meget plads som muligt. Men, hvis plads er et problem, så begynd med et hønsehus og en løbegård, der har mulighed for at blive udvidet og gro din flok sammen med deres plads. Udvidbare hønsegårde er et fremragende valg for førstegangs-hønseholdere, da de kan tilpasses fuldt ud. Små hønsehuse kan komfortabelt huse tre eller fire høns, hvilket er en god størrelse for en startflok. Store hønsehuse kan huse seks store høner, otte medium høner eller op til ti små høner.

Idéer til, hvor du kan placere din hønsegård

Du har sikkert hørt de 3 regler for fast ejendom: beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Det samme gælder for hønsehuse. Hvis du har en idé om, hvor mange høner du vil starte med, vil du vide, hvor stort et hus de skal bruge. Sørg for at måle eventuelle potentielle hønsegårdsplaceringer i din have, før du køber eller bygger dit hønsehus. Nogle andre ting, du skal huske på, når du vælger placeringen af din hønsegård er:

 • Hvor meget tid de tilbringer i solen
 • Træer, buske, eller vegetation med rødder, vinstokke eller ekstremiteter
 • Den typiske vindretning
 • Bakker eller ulige terræn

Tag vejret med i dine overvejelser

I de varmere perioder, skal du prøve at placere dit hønsehus, eller i det mindste en del af det i skyggen. Skyggeområder kan findes under træer eller buske, men sørg for, at dit hønsehus ikke vil være i fare for faldende grene eller invasive rødder og lignende. Du skal også sørge for, at enhver vegetation, der omgiver dine høns’ hjem, ikke er giftige, da dine høner sagtens kan finde på at tage en smagsprøve.

Blæst kan også skabe ravage, medmindre du har et meget robust hønsehus, og du bør prøve at placere dit hønsehus i en position, hvor det vil være mest stabilt når det blæser meget. Bakker eller ugrundet jord kan få dine høns til at rutsje eller falde og måske komme til skade. Vælg et område til dit hønsehus hvor jorden er så lige som muligt, for at undgå ulykker og ubehag.

Hvor tæt skal et hønsehus være på mit hus?

Du kan have dine høns så tæt på dit hjem som du vil, men husk, at mens høner ikke laver lige så meget larm som haner, så “snakker” de stadig en del! Opmærksomt hønseholderi vil hjælpe med at reducere grim lugt (høner er overraskende lugtfri – det er deres afføring, der lugter ), men hvis du ikke rengør dit hønsehus dagligt, kan du lugte det. Huse er bygget til at modstå varme fra vægge og vinduer, så jeres høns kan få det for varmt, hvis de holdes for tæt på jeres hjem.

Et flytbart hønsehus med hjul er en god mulighed, hvis du ikke er sikker på, hvor i haven den bedste placering for din flok er. Forskellige områder af din have eller ejendom kan testes, før du tilføjer en større løbegård for en mere permanent boligløsning. Du kan også placere et hønsehus inde i en walk-in hønsegård, hvilket giver dig mulighed for at ændre retningen dit hønsehus vender mod for at redegøre for sol og vind.

Lette idéer til hønsehuse i haven

Hvis du er ivrig efter at holde høns i din baghave, er en alt-i-en-løsning den nemmeste løsning. De fleste sæt med hønsehuse og hønsegårde er små nok til at du kan have dem i din have, men de bedste muligheder er dem, man kan udvide. Omlets hønsehuse er tilgængelige med eller uden en løbegård, og løbegårde kan udvides efter behov.

Et lille hønsehus med en forbundet løbegård er perfekt til dem, der lige er begyndt med høner. Selve hønsehuset kan huse op til fire høns og tager ikke så meget plads. Hævningen giver dine høns skygge og plads under huset, samt en behagelig siddeplads om natten.

Walk-in hønsegårde er alsidige fordi de kan fastgøres direkte til et hønsehus, eller kan omringe et hønsehus. Et lille hønsehus kan placeres på jorden inde i hønsehuset for at give ly, med hønsepinde placeret rundt omkring i løbegården for at opmuntre til sidning og klatring. Omlets walk-in hønsegårde kan forbindes direkte til vores hønsehuse, så der let kan holdes samling på hønsetropperne. Vores hønsehuse kan købes med eller uden tilhørende løbegårde, og walk-in løbegårde kan udvides så meget du ønsker, for at tilpasse dem til både dine høner og din have.

Tilbehør du må have til dit hjemmelavet hus

Hvis du har besluttet dig for at bygge dit eget hønsehus, er der et par ting, du skal huske. Professionelt designede hønsehuse bør have disse ting, så hvis du vælger at designe dit eget hønsehus, skal du sørge for, at det har følgende:

 • God ventilation uden træk
 • En sikker, letanvendelig dør
 • God plads for hver høne til at sidde om natten
 • Muligheden for at blive nemt og grundigt rengjort
 • Rovdyr-sikre funktioner

Betydningen af god ventilation

En af de sværeste – og vigtigste – ting ved at bygge sit eget hønsehus, er, at sikre et ordentligt trækfrit hus. Ventilationen hjælper dine høns med at holde sig sunde, modarbejder dårlig lugt og cirkulerer luft for at holde fugtigheden under kontrol. Der er en hårfin grænse mellem at skabe ventilation og undgå træk. Træk om vinteren kan være dødbringende for høner , og om sommeren kan man skubbe koldt luft ud og få for meget varm luft og luftfugtighed. Undersøg de bedste måder at give ventilation til din flok, før du færdiggør dine hjemmelavede designs, eller vælg et færdigdesignet hønsehus, der har lavet al forarbejdet, når det handler om ventilation – som en Eglu Cube.

Idéer til hønsehusdøre

En letanvendelig dør til hønsehuset er afgørende for en god opsætning. Hønsene er sikrest, når de kan lukkes inde om natten, og lukkede døre hjælper med at holde hønerne varme og komfortable på kolde nætter. En dør til hønsehuset kan også holde rovdyr ude. En spændende tilføjelse til dit hjemmelavet hønsehus er en automatisk dør til hønsehuset. Den er ikke kun sikker og nem at bruge, men den kan få dine høns til at gå i seng, selv uden at du skal involvere dig. Angiv åbne- og lukke-tidspunkterne, baseret på sollyset, eller på bestemte tidspunkter du vil have dine høns inde og ude. Eller, hvis du foretrækker selv at lukke din flok ind om aftenen, kan du bare vælge selv at lukke døren ved et tryk på en knap. Den entydige lukkemekanisme flytter døren horisontalt på en spiral, som gør lukningen mere sikker for dine høns, og sværere for rovdyr at åbne. Omlets automatiske dør til hønsehuse kan fastgøres til træ, snore eller net for nem tilpasning.

Sådan holder du dit hønsehus rent

Hurtig og nem rengøring er et must for alle hønsehuse . Som med ethvert kæledyr, skal høners bosted rengøres regelmæssigt for at opretholde sunde levevilkår. Hønsehuse skal kunne sprøjtes med en vandslange og desinficeres med hønsesikre rengøringsmidler. Mider trives i træ, så alle hønsehuse i træ bør behandles for parasitter jævnligt. Sørg for, at der er tørt inde i hønsehuset, før du lukker døren, ellers vil fugtighedsniveauet stige og skabe et indelukket soverum.

Omlet har gjort forarbejdet

Vi har foretaget al forskning, tests og justerringer for at gøre vores hønsehuse til de bedste tilgængelige hønseprodukter. Vi har levende høner på vores kontor, der skriver under på vores endelige design! Alle vores hønsehuse er designet og skabt med omhu, og er høne-godkendte. Vi håber, du finder den samme glæde ved at designe, skabe og arrangere din floks hjem, som vi gør.

Kvinde, der rengør Eglu Go Up hævet hønsehus

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *